Gezondheid

Een gember shot is gezond!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 februari 2018 0 comments
gember shot is gezond

Veel mensen zijn momenteel aan het snotteren. Ik merk zelf ook dat mijn weerstand in de winter vaak wat lager is; verkouden, keelpijn en moe. Het is dan best lekker om een energie boost te krijgen. Wat voor mij een echte energie booster is? Een gember shot. Wordt ook wel een gezonde espresso genoemd, maar wie wel eens een gember shot heeft gedronken weet dat dit toch net wat heftiger is. De eerste keer dat ik een gember shot ging proberen, herinner ik me nog goed. Het was op een eventje en ik durfde eigenlijk niet. Ik bereidde me voor op het ergste en erg was het zeker; een brandende keel, niet normaal. Maar toch was het minder erg dan ik dacht en ik voelde me gelijk opbloeien. Een flink glas water en je kunt er weer tegenaan. Een gember shot is gezond!

Waarom gember gezond is

Ik heb er al een keer een artikel over geschreven: gember is gezond! Gember heeft al een eeuwenoude medicinale werking. Het werkt tegen misselijkheid, werkt ontgiftend en is een ontstekingsremmer. Voor zwangere vrouwen en sporters is gember extra interessant. Zwangere vrouwen die veel misselijk zijn of een opgeblazen gevoel hebben, kunnen goed gember nemen. Voor sporters is het een top kruid omdat het helpt spierpijn tegen te gaan. Over dat laatste lees je in dit artikel meer.

Zelf drink ik bijna dagelijks kokend water met gember (als thee). Soms doe ik daar nog wat munt of sinaasappel bij. Heerlijk vind ik dit. Maar wil je je weerstand een boost geven omdat je bijvoorbeeld wat snotterig bent, dan is een gember shot heerlijk.

Een gember shot maken

Je kunt heel eenvoudig zelf een gember shot maken met een slow juicer. Bereid je voor op een pittig sapje, maar met een glas water ernaast is het goed te doen! Voor 3 gember shotjes gebruik je 30 gram gember en 1 appel. Doe deze in de juicer en juice een sapje. Je kunt de gember shotjes invriezen in bijvoorbeeld een ijsblokjesmaker of als je net als ik 3 shotjes maakt, kun je het ook prima even in de koelkast bewaren in een goed luchtdicht bakje.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment