EatReceptenZoete tussendoortjes

Gember chocoladecake

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 oktober 2015 11 Comments
gember chocoladecake

In Praag wordt veel gember eten, en laat ik daar nu net van houden! In één van de restaurants waar we aten, at ik gember chocoladecake. Lekker dat dat was!! Dat moest ik dus wel zelf proberen, helemaal nu het herfst is geworden, is het verwarmende en pittige van de gember, kaneel en chocolade heerlijk om te eten.

Voor 1 cake, 10 plakken:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr speltmeel
  • 125 gr dadels
  • 50 gr rauwe cacao
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 eieren
  • 3 el gesmolten kokosolie

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Laat de dadels 10 minuten weken in kokend water. Hak ze daarna fijn in de keukenmachine. Voeg de cacoa, alle kruiden en gesmolten kokosolie toe en pulseer opnieuw. Breek de eieren kapot in de keukenmachine en laat opnieuw draaien. Voeg als laatste de amandelmeel en speltmeel toe en meng tot een gladde massa.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm. Bak in 30 minuten af.

Voedingswaarde per plak: 231 cal
8,5 gr eiwitten – 21 gr koolhydraten – 12,7 gr vet

gember chocoladecake

gember chocoladecake

gember chocoladecake

image_print

11 Comments

Gember goed voor sporters - Eat.Run.Love. 22 oktober 2016 at 07:00

[…] schijfje sinaasappel bij. Ook verwerk ik het graag in gerechten, bijvoorbeeld in curry’s, deze gember chocolade cake of granola. Een andere optie is om het te verwerken in sapjes, smoothies of zelfs een gembershot. […]

Reply
Appel kaneel brood - Eat.Run.Love. 1 oktober 2016 at 21:00

[…] Deze recepten vind je misschien ook lekker: – Mueslibrood – Bananenbrood met cranberries en noten – Gember chocoladecake […]

Reply
dekker 2 november 2015 at 12:38

Moet je de kokosolie eerst verwarmen? Je hebt natuurlijk ook vloeibare kokosolie.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 2 november 2015 at 12:58

Ik zorg dat de kokosolie altijd vloeibaar is idd, dus indien je harde kokosolie hebt deze even verwarmen!

Reply
dekker 3 november 2015 at 10:58

en als je vloeibare kokosolie hebt, dan hoeft dat dus
niet?

Reply
dekker 3 november 2015 at 12:32

en ik heb geen hetelucht oven maar een elektrische hoelang op op welke stand moet hij dan in de oven? bedankt.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 november 2015 at 22:07

Ik heb geen ervaring met elektrische ovens, maar volgens mij gaat de temperatuur dan wat hoger met dezelfde tijd. Ik zou het gewoon even proberen als ik jou was! Als je al vloeibare kokosolie hebt, hoef je deze idd niet te smelten.

dekker 4 november 2015 at 15:48

Hoi,
Heb 170 graden aangehouden. Er zat een flinke scheur in de cake bovenop en er zat bijna geen smaak aan.Ook was decake erg compact. Hoe kan dat? Gr

Eline 15 oktober 2015 at 13:36

Dit ziet er echt onwijs lekker uit <3

Reply
Marvin 15 oktober 2015 at 08:49

Ziet er heerlijk uit! Door die foto’s krijg ik zin in een stuk…

Reply
Marlotte 15 oktober 2015 at 07:27

Mmm, ik ben dol op gember én chocolade. Dit moet haast wel ontzettend lekker zijn. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

Reply

Leave a Comment