DinerReceptenVlees

Gele curry met sugar snaps en doperwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 april 2017 0 comments
gele curry

Weer een curry receptje. Dat is toeval, of toch niet? De laatste tijd probeer ik wat nieuwe gerechten uit en op de een of andere manier zijn het vooral curry recepten. Misschien omdat ik er al heel veel ander soort gerechten online te vinden zijn? In ieder geval, dit is weer zo’n succes recept die na één keer direct overheerlijk was. Daar houd ik van :) De lijst met ingrediënten lijkt enorm, maar de meeste kruiden heb je wel in huis verwacht ik. En daarmee is deze gele curry met sugar snaps en doperwten helemaal niet zo ingewikkeld.

Gele curry met sugar snaps en doperwten

Voor 3 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram sugar snaps
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 gram verse gember
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 0,5 tl kurkuma
  • snuf chili
  • 1 tl zout
  • sap van halve limoen
  • 1 stengel citroengras
  • 200 ml kokosmelk (blik)
  • 180 gram rijst
  • verse koriander
  • pappadums

Zet water op voor de rijst.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en verhit wat olie in een pan. Schep de kipfilet in de pan en snijd ondertussen de ui, knoflook en gember heel fijn. Voeg toe aan de kip en bak op hoog vuur gaar. Roer alle kruiden er doorheen. Schenk de kokosmelk en limoensap erbij en breng aan de kook. Halveer de citroengras over de lengte en voeg ook toe aan de curry. Roer vervolgens de doperwten en sugar snaps door de curry en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen ook de rijst gaar.

Serveer de gele curry met de rijst, verse koriander en de pappadums.

Voedingswaarde p.p. excl. pappadums: 447,3 calorieën
24,6 gram eiwit – 62,3 gram koolhydraten – 9,9 gram vet

gele curry

image_print

Leave a Comment