DinerEatGranenReceptenSaladeVlees

Gehaktspiesjes met tzatziki

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 juli 2014 1 Comment
recept tzatziki

Afgelopen week was het ineens toch best wel mooi weer en dan eet ik ’s avonds het liefst een lekkere maaltijdsalade. Deze gehaktspiesjes met frisse tzatziki gecombineerd met een couscoussalade zijn echt perfect voor een zomerse avond!

Voor 4 personen:

Gehaktspiesjes
– 500 gram gehakt
– 2 el verse munt
– 2 el verse peterselie
– teentje knoflook
– 1 eigeel
– peper & zout

Tzatziki
– ca 6 grote el Griekse yoghurt
– 1/3 komkommer
– teentje knoflook
– peper & zout

Couscous salade
– 250 gram couscous
– 1 kropje Little Gem sla
– 5 tomaten
– Sap van 1 citroen
– 2 el olijfolie
– Peper & Zout

Maak als eerste de tzatziki klaar door de komkommer te raspen en deze toe te voegen aan de yoghurt samen met de knoflook en peper en zout. Goed doorroeren en wegzetten zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Meng het gehakt met het eigeel en alle kruiden en vorm er 8 worstjes van. Prik er een satΓ©prikker doorheen en gril ze gaar (kan ook op de bbq!).

Maak ondertussen de couscoussalade. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de citroensap en olijfolie toe en breng op smaak met peper zout. Snijd de sla en tomaatje in kleine stukjes en voeg toe aan de couscous.

Eet smakelijk!

1 Comment

Eline 15 juli 2014 at 08:32

Munt door het gehakt mengen heb ik nog nooit gedaan, ga ik zeker eens proberen!

Reply

Leave a Comment