OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Gebakken havermout

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 mei 2016 0 comments
Gebakken havermout

Nu het wat warmer wordt, wordt de warme havermout bij mij al snel vervangen door andere ontbijtjes. Pannenkoeken, wafels en cake-achtige baksels gaan er bij mij altijd wel in, dus toen ik het recept voor gebakken havermout zag, moest ik deze wel maken! Alle credits voor dit recept gaan naar Sanne, maar ik heb hem wel hier en daar iets aangepast naar mijn smaak. Ik vond hem vooral de tweede dag erg lekker, omdat de smaken dan zijn ingetrokken en de havermout goed is afgekoeld. Als ik je dus een tipje mag geven: maak hem op bijvoorbeeld zondagavond, zodat je maandag- én dinsdagochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijtje! Serveer met wat kwark en rood fruit en je hebt een volwaardig ontbijt!

Voor 4 porties:

  • 175 gram havermout
  • 25 gram boekweitkorrels (ongekookt)
  • 1 middelgrote, rijpe banaan
  • 40 gram dadels
  • 30 gram rijstsiroop (2 el)
  • 15 gram gesmolten kokosolie (1 el)
  • 10 gram lijnzaad (1 el)
  • 1 tl kaneel
  • 225 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram frambozen

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier.

Mix in een keukenmachine de banaan, dadels, rijstsiroop, kokosolie en amandelmelk tot een gladde massa. Meng in een kom alle droge ingrediënten met elkaar. Roer het bananenmengsel met een vork door de droge ingrediënten en spatel als laatste de frambozen en rozijnen er door.

Giet in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Zet 30 minuten in de ovenschaal en laat goed afkoelen. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie: 376 calorieën
7,9 gram eiwitten – 62,4 gram koolhydraten – 8,8 gram vetten

Gebakken havermout

Misschien vind je deze ontbijtjes ook lekker:
Boekweitpap met ananas
Haver ontbijt met dadels en noten
Chiapudding met granaatappel en hazelnoten

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment