EatOntbijtPannenkoeken & WafelsRecepten

Flapjack pannenkoek

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 juni 2017 4 Comments
Flapjack pannenkoek

Meestal ga ik ’s ochtends wel voor gemak. Onder gemak versta ik een bak kwark met granola (gemaakt in het weekend) en vers fruit. Maar elke dag kwark is ook zo saai, dus wanneer ik net iets meer tijd heb, maak ik graag pannenkoeken of een mugcake. Een nieuwe favoriet is deze flapjack pannenkoek, eigenlijk gewoon een hele dikke pannenkoek. Hij moet iets langer op het vuur staan, maar omdat het laag vuur is, durf ik het pannetje wel alleen te laten en me ondertussen te gaan aankleden of opmaken bijvoorbeeld. Een aanrader hoor! En als je doordeweeks echt geen tijd hebt moet je deze flapjack pannenkoek in het weekend maken. Overigens is hij ook erg lekker na een intensieve training omdat er iets meer dan 25 gram eiwit in zit.

Flapjack pannenkoek

Voor 1 persoon:

  • 35 gram volkorenmeel
  • 10 gram vanille proteïne (ik gebruik Ekopura)
  • 1 ei
  • 80 gram kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1 kleine banaan
  • 10 gram honing

Verhit in een kleine koekenpan een klein beetje kokosolie. De pannenkoek moet echt dik worden, dus het mag echt een klein koekenpannetje zijn, ik heb er eentje van 20 cm doorsnede.

Doe alle ingrediënten behalve de blauwe bessen, banaan en honing in een kom. Mix het met een garde tot een glad beslag. Het is behoorlijk stevig, ik voeg een klein scheutje water toe om het beslag wat egaler te maken, maar niet schenkbaar. Roer de blauwe bessen er voorzichtig doorheen.

Schep het beslag in de pan en laat op laag vuur 7 minuten aan één kant bakken, keer de flapjack pannenkoek voorzichtig om en laat nog eens vijf minuten op laag vuur bakken.

Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de flapjack pannenkoek. Besprenkel of smeer de honing er over heen en smullen maar!

Voedingswaarde per persoon: 415,7 calorieën
25,9 gram eiwit – 60,6 gram koolhydraten – 6,3 gram vet

Flapjack pannenkoek

Flapjack pannenkoek

*Dit recept is gebaseerd op een recept uit Dafne Likes Kookboek*

4 Comments

Sophie 26 juli 2017 at 22:03

Jummm, zie er heerlijk uit! Als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken, kan je het dan ook vervangen door wat extra meel of iets dergelijks? Ik ga hem in ieder geval eens proberen!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 30 juli 2017 at 17:29

Ja dat kan zeker! Ik zou dan 10 gram extra meel toevoegen en wellicht iets extra water. Eiwitpoeder is namelijk net iets luchtiger. Benieuwd of het lukt!

Reply
Eva 17 juni 2017 at 11:08

Klinkt goed! Maar kloppen de hoeveelheden wel? Mijn beslag word nl verre van schenkbaar… ook bij toevoeging van een 2e ei:(

Reply
Jessica - Eat.Run.Love 17 juni 2017 at 20:26

Nee het beslag is zeker niet schenkbaar. Je moet het in 1x in de pan scheppen/gieten. Klein pannetje met dik beslag zodat het echt een dikke pannenkoek zoals op de foto wordt. Sorry als dat niet duidelijk was.

Reply

Leave a Comment