Hardlopen / TrailrunningSport

Run || Groet uit Schoorl

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 februari 2015 6 Comments
groet uit schoorl run

Afgelopen zondag was het weer zover, een 10km wedstrijdje. Dit keer de Groet uit Schoorl Run. Ik had deze run zelf nog nooit gelopen maar er wel al ontzettend veel goede verhalen over gehoord dus een paar maanden geleden heb ik me tegelijkertijd met een aantal andere wedstrijd ingeschreven. Last minute wist een collegaatje nog een startbewijs via via te bemachtigen dus dat was erg leuk.

Sinds de Vondelparkloop 3 weken geleden, heb ik denk ik drie keer hardgelopen. In combinatie met het heuvelachtige parcours en het feit dat ik niet super fit ben, had ik het flauwe vermoeden dat het geen PR zou worden. Ik besloot gewoon lekker te genieten. Sinds donderdag heb ik last van een rommelde maag, daardoor slechte nachten en heel erg moe. Zowel zaterdag als zondag heb ik lekker uitgeslapen en rustig aan gedaan waardoor ik zondagmiddag ontzettend lui was.

Om 10.00 nam ik mijn favo bietensmoothie, om 12.30 mijn lunch met quinoa, kikkererwten, broccoli, cherrytomaatjes, walnoten en feta. Om 13.00 stond mijn collegaatje voor de deur en sprongen we in de auto. Ruim op tijd gingen we weg en uiteindelijk kwamen we door alle files precies op tijd aan. Al in de auto voelde ik dat ik niet genoeg gegeten had, gelukkig had ik nog een plakje haver-bananenbrood uit het boek Havermoutje in mijn tas zitten, maar dat is natuurlijk nooit voldoende om de trek te stillen. Om 14.30 parkeerden we de auto, maakten we een pitstop bij de Dixies en gingen we in een drafje naar de start. Daar was het retedruk dus moesten we achteraan aansluiten. Al vrij snel kwamen de startvakken in beweging en konden we wandelend de startlijn over.

De eerste kilometers was het druk, heel druk. Ik liep continu in de voeten van andere mensen en kon er af en toe zigzaggend voorbij. Ik besloot me niet druk te maken, want wilde toch rustig lopen, maar af en toe ging het wel heel traag. De eerste kilometer liep ik in 5.18, wat voor mij voor een eerste kilometer vrij traag is (deze is standaard altijd onder de 5 min). Al vrij snel gingen we de duinen in en kwam de eerste klim.

Eigenlijk heb ik ik tot 7 kilometer genoten van de omgeving, het weer en de heuvels. De heuveltjes waren iets pittiger dan ik dacht, mijn collegaatje ging het allemaal net wat makkelijker af omdat ze veel heuveltraining doet (note to self: wil ik ook vaker doen!), maar we liepen een lekker tempo. Bij zo’n 7 kilometer lag er iemand in de berm en een paar honderd meter later kwam er een ambulance met loeiende sirenes aan. Van vijf rijen dik, moesten we naar één rij in de berm om de ambulance er langs te laten. Ik word hier altijd zo ontzettend naar van, en zat gelijk niet meer lekker in mijn flow. De laatste paar kilometers gingen in een roes voorbij, ik had trek waardoor ik een klein beetje slapjes werd en besloot dus niet meer aan te zetten. In een prima 53 minuten kwamen we over de finish waar we een handdoek als medaille kregen.

groet uit schoorl run

Vond ik het eerste instantie een beetje suf, vijf minuten later was ik er al erg blij mee omdat ik hem lekker om me heen kon slaan toen we naar de auto liepen. Terugkijkend vond ik het een leuke run (mooie omgeving en uitdagend door de heuveltjes), maar wel erg druk. Ik heb kunnen genieten door het weer en de omgeving, maar weet niet of ik hem snel nog een keer zal lopen. Wel hebben we afgesproken om heel snel nog een keer die kant op te gaan om samen te trainen, ik wil dat de heuvels mij gemakkelijker af gaan! Ook lijkt het me erg gaaf om een keer een trail te doen, net wat meer uitdaging dan een normale vlakke run, dus ik denk dat ik daar ook maar eens naar op zoek ga. Iemand aanbevelingen?

Liepen jullie nog de Groet uit Schoorl Run? Hoe ging het?

Hoofdfoto via www.groetuitschoorl.nl

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Avatar
merle 12 februari 2015 at 17:04

Wat leuk, je verslagje! Ik heb in september de mudsweattrail in Schoorl /Bergen gelopen en vond dit echt mega zwaar! 12km allemaal onverhard, geen stuk is vlak, de duinen omhoog en weer naar beneden..Killing! Maar wel weer een ervaring rijker ;-) Loop je de Zandvoort circuit run ook?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 februari 2015 at 22:03

Yes, die heb ik vorig jaar ook gelopen! Ook een leuke run, hopelijk mijn tijd van vorig jaar verbeteren :) Klinkt wel heel leuk die run in Schoorl! Kan me voorstellen dat het super zwaar is, maar wel weer mooie uitdaging!

Reply
Avatar
Patrick 11 februari 2015 at 10:56

De meeste trails zijn langer dan 10km. Veluwezoom en Salland trail zijn leuk (en snel vol). Gewoon een rondje kennemerduinen is ook heuvelachtig en erg leuk

Reply
Avatar
Tessa 10 februari 2015 at 14:14

Wat een leuk verslag! Ik liep de halve eerder die dag en dacht dat ook even bij die handdoek haha, maar uiteindelijk was ik er ook best blij mee. ;-)

Reply
Avatar
Danielle 10 februari 2015 at 09:22

Ik liep hem ook! Bij mij was het een stuk minder druk.. ik stond dan ook vooraan in het startvak dat scheelt misschien ook wel wat.. het was alleen dringen de eerste kilometer..

Wel een naar gezicht he die man in de berm.. er zijn 2 mensen gereanimeerd in totaal.. gelukkig maken ze het beide nu goed! Stond gisteren op de site van de run!

Ik vond hem echt prachtig en zou hem met liefde nog een keer willen lopen!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 10 februari 2015 at 10:58

Ja dat had ik ook gezien! Maar word er toch altijd een beetje naar van. Wij kwamen eigenlijk net iets te laat aan waardoor we helemaal achteraan stonden, het lukte gewoon niet om er goed doorheen te komen. Volgend jaar weer, maar dan zorgen dat ik eerder ben zodat ik meer vooraan sta! Maar buiten dat heerlijk gelopen, mooie omgeving!

Reply

Leave a Comment