Hardlopen / TrailrunningSport

Run || de Vondelparkloop

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 januari 2015 8 Comments
vondelparkloop

Mocht je het gemist hebben… Ik heb afgelopen zondag de Vondelparkloop gelopen, regenachtig, koud en een PR! Ik neem je even mee door de dag.

Zaterdagavond heb ik geen plannen, dus na een paar afleveringen van The Americans (nieuwe verslaving) gekeken te hebben, lig ik op tijd in bed. Om 8.00 zet ik mijn wekker en als ik wakker word (voor de wekker al) ben ik verrassend fris en fruitig. Het kost me dus geen enkele moeite om uit bed te komen en ik start de dag met mijn favo bietensmoothie met biet, wortel, appel, sinaasappel, banaan en hennepzaad. Daarna pak ik nog even een yogalesje mee. Afgelopen donderdag ben ik bij Hot Flow Amsterdam geweest (nieuwe locatie in de Jordaan) en volgens mij ben ik hooked, wat een fijne yogaschool met veel persoonlijke aandacht. Daarover later meer, nu ging ik dus voor mijn tweede lesje “Hot Core Flow Yoga”. De naam zegt het al, focus op de core! Ik durf niet met zekerheid te zeggen of het een goede keuze is om voor mijn hardloopwedstrijd naar yoga te gaan, maar op de een of andere manier had ik daar ontzettend veel zin in.

vondelparkloop 1

Om half 11 ben ik weer thuis en ga ik aan de slag met een stapel vanille spelt pannenkoeken. Ik eet er drie met blauwe bessen, een goede bodem voor het hardlopen. Ook drink ik thee met verse munt en gember, mijn favoriet momenteel! Omdat ik me altijd vergis in hoeveel tijd het kost om pannenkoeken te bakken moet ik eigenlijk vrij snel alweer weg richting het Vondelpark. Daar heb ik met Stacey afgesproken om half 1. Ze heeft in het hotel een goede spot weten te bemachtigen dus we kunnen droog en warm bijkletsen tot we richting de start lopen om 10 voor 1. Na de nodige selfies, begint het toch wel harder te regenen en staan we te springen om te beginnen. We hebben het erover dat we rustig moeten beginnen – valkuil is namelijk altijd dat we te snel beginnen – maar als het startschot gaat schieten we weg. Je raadt het al, veel te snel. Ik heb een bepaalde tijd in mijn hoofd en die is sneller dan die van Stacey, dus ik loop al vrij snel op haar uit.

vondelparkloop 2

Na 1km zie ik 4.36 op mijn horloge staan. Oeps, dat is wel heel snel. Ik probeer terug te zakken, maar eigenlijk is het al te laat. In combinatie met de kou en regen, raak ik buiten adem en ben ik de volgende 2┬ákilometer bezig om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Inmiddels loop ik nog steeds ruim onder de 5 minuten en na het eerste rondje voel ik dat dit wel eens een PR kan gaan worden. Ik┬ázit in een goede flow en loop ik op een lekker tempo in een groepje. Na het eerste rondje hoorde ik iemand mijn naam roepen, dus de tweede keer dat ik dat punt voorbij ga, let ik op wie dat was. Anouschka staat te zwaaien, altijd leuk als er mensen staan aan te moedigen. De laatste 2 km moet ik bijten, maar ik heb mijn zinnen gezet op een PR, dus de laatste kilometer probeer ik nog wat aan te zetten. Het gaat moeizaam, maar het lukt! Ik ‘sprint’ de finish over en zie 48.52 op mijn klokje staan. Yes!

vondelparkloop 3

Ik moet even bijkomen, maar ik ben eigenlijk redelijk snel weer op adem. Een paar minuten later komt Stacey ook binnen en kletsen we nog even na. Mijn jasje blijkt toch niet zo waterdicht als ik dacht, dus ik ben inmiddels verkleumd tot op het bot. Rillend stap ik op de fiets en als ik thuis kom, ga ik eerst een kwartiertje tegen de verwarming aan zitten om op te warmen alvorens ik onder de douche stap.

Stiekem hoopte ik al dat ik zondag een PR zou lopen, maar had tegen niemand mijn hoop uitgesproken omdat je nooit weet hoe een dag of race verloopt. Mijn vorige PR 49.06 heb ik ook tijdens de Vondelparkloop gelopen, precies een jaar geleden, dus ik vond het erg leuk om nu weer een PR te lopen op deze plek. De laatste 2 km moest ik wel bijten, maar ik was echt heel snel weer op adem, een teken dat ik goed getraind ben. De trainingen zoals ik ze nu volg, beginnen zijn vruchten af te werpen en ik heb veel plezier in deze korte trainingen. Op naar nog een snellere tijd!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Fit diary || Groet uit Schoorl - Eat.Run.Love. 10 februari 2015 at 08:20

[…] de Vondelparkloop 3 weken geleden, heb ik denk ik drie keer hardgelopen. In combinatie met het heuvelachtige parcours […]

Reply
Avatar
merle 22 januari 2015 at 06:48

Wow wat een goede tijd, heerlijk gevoel, fijn! :-)

Reply
Avatar
Eline 20 januari 2015 at 11:42

Gefeliciteerd met je pr!

Reply
Avatar
Danielle 20 januari 2015 at 10:38

TOP! Een tijd waar ik voor nu alleen nog maar van kan dromen, maar wel erg motiverend :)!

Reply
Avatar
Stacey 20 januari 2015 at 10:26

Super goede tijd gelopen!

Reply
Avatar
mieke 20 januari 2015 at 09:10

Topper!!

Reply
Avatar
Tessa 20 januari 2015 at 08:34

Wat goed, gefeliciteerd! En heel leuk blog weer!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 januari 2015 at 09:10

Thanks! Jij was zelfs nog iets sneller :)

Reply

Leave a Comment