LovePersoonlijk

Fit diary #25

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 januari 2015 4 Comments
fit diary 25 2

Zondagmiddag kwamen de eerste berichtjes. “Hoe ging de run vanmorgen?” “Je zou toch de kwart marathon lopen in Egmond?” “Was het zwaar op het strand met de storm?” Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik ging dus niet… Oorspronkelijk zou ik met een vriendinnetje gaan, maar door een knieblessure mag zij helaas niet lopen. Naarmate zondag vorderde, bleek dat het steeds slechter weer werd. Zaterdag zat ik dus al te twijfelen; een combinatie van de ‘verre’ reis, alleen wachten en lopen en slecht weer zorgden ervoor dat ik eigenlijk gewoon geen zin had. Maar, ik wilde me ook niet laten kennen ten opzichte van iedereen, dus ik besloot mijn wekker om half 8 te zetten. En toen ik wakker werd, dacht ik; waarom doe ik dit? Ik heb gewoon echt geen zin, ga ik dan omdat ik mijn volgers niet wil teleurstellen? Tja, als dat zo is, so be it. Ik ben ook maar een mens en maak beslissingen omdat ik daar blij van word en achter sta. En dus ging ik niet. 8 februari sta ik ingeschreven voor de Groet uit Schoorl Run, dan gaan we gewoon voor de herkansing.

Dat gezegd hebbende, heb ik verder een redelijk rustige week achter de rug. Ik wilde toch enigszins rustig aan doen in verband met de race van zondag over het strand, dus heb daar gedurende de week wel rekening mee gehouden. Maandag had ik een rustdag, ik sportte donderdag t/m zondag dus een rustdag is dan ook niet overbodig.

Dinsdag deed ik het wekelijkse lesje bootcamp mee, fijn om om 6 uur al klaar te zijn en nog de hele avond voor je te hebben. Woensdagochtend moest ik mijn nieuwe rijbewijs (ja, ik had nog een papieren vodje) ophalen en besloot ik dat efficiënt te doen door hardlopend te gaan. 3,5km heen, 5 minuten binnen (was super rustig, mazzel!) en weer 3,5km terug. Mijn workout voor de dag zat er dus alweer op!

fit diary 25 1

Donderdag weet ik niet zo goed meer hoe mijn dag eruit zag, maar ik weet wel nog dat ik om 23.30 de Tabata Tone Workout van NTC heb gedaan. Soms krijg ik het – vlak voordat ik naar bed ga – op mijn heupen, ik besloot dat dus effectief te gebruiken en 12 minuten te knallen met de medicin ball. Ik vind het een superleuke workout, en hoop dat met deze mini workouts mijn abs proces ook wordt versneld!

fit diary 25

De laatste werkdag van de week was zwaar, heel zwaar. Sowieso viel deze hele week mij erg zwaar, januari blues denk ik. Ik zou vrijdagavond op stap gaan met een vriendinnetje, maar was zo moe dat ik in plaats daarvan in bed ben gaan liggen. Shame on me, maar blijkbaar had ik het nodig want sliep klokje rond. Zaterdag deed ik op een les Bikram Yoga na, helemaal niks. Het weer was ook niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan.

En zondag? Toen ging ik dus niet naar Egmond, maar besloot ik met een vriendin een les kickboksen te volgen. Een keuze waar ik heel blij mee was, heb lekker een uurtje geknald en nu ik dit typ nog spierpijn. ’s Middags vertrokken we naar familie om daar de rest van de zondag te spenderen. Toen ik thuis kwam had ik geen zin meer om deze blog te tikken, dus dan maar een dagje uitstellen en een blog omwisselen!

Komende zondag loop ik de Vondelparkloop. Ja, echt! Wie loopt die nog meer?

4 Comments

De week voor een hardloopwedstrijd - Eat.Run.Love. 5 januari 2016 at 07:00

[…] Het is één van de meest populaire wedstrijden in Nederland, met maar liefst 17.000 deelnemers. Vorig jaar haakte Jessica af vanwege het weer, maar dit jaar staat ze aan de start van de 10 km. De weersvoorspellingen lijken dit jaar een stuk […]

Reply
Hanneke 13 januari 2015 at 17:19

Ik snap je gevoel helemaal maar kan alleen maar zeggen: super goed om te doen waar je blij van wordt! Sporten blijft ook juist leuk als je de vrijheid hebt om soms niet je gaan omdat je gewoon geen zin hebt…

Reply
Danielle 13 januari 2015 at 10:30

Snap het helemaal! Ik heb echt diep respect voor iedereen die zondag wél is gegaan.

Zondag a.s. loop ik niet mee, maar ik kom wel even kijken..! 8 februari loop ik groet uit schoorl ook, dus dan zie ik je daar ;)!

Reply
Stacey 13 januari 2015 at 09:23

Ik snap je afweging heel goed hoor. Ik had spijt tot het moment dat ik al bijna over de finish kwam :P Zondag een nieuwe kans, tot dan!

Reply

Leave a Comment