LovePersoonlijk

Fit diary #24

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 januari 2015 4 Comments
fit diary 5

De eerste fit diary van 2015! Hebben jullie het nieuwe jaar al sportief ingeluid? Ik was de hele week vrij, wat een feestje, ik zou er zo nog een week achteraan willen plakken. Ik heb lekker rustig aan gedaan, veel geslapen, gesport, geblogd, geluncht en gewinkeld met vriendinnen en mijn moeder en ga zo maar door. Eindelijk liep ik weer eens drie keer en deed ik nog drie andere trainingen. Bikram Yoga sloeg ik een weekje over; ik kon alleen dinsdag alleen toen had ik zo geen zin dat ik gewoon besloot daaraan toe te geven.

De officiële eerste dag van mijn vakantie (buiten de kerstdagen om) zette ik mijn wekker om half 8 om vervolgens om 9.00 in de boksschool te staan voor een lesje zaktraining. Het was verdacht rustig in de zaal, maar daardoor niet minder lekker. Thuis gekomen douchte ik snel en fietste ik naar de kapper omdat mijn haar nodig een knipbeurt nodig had. Niet veel spannends, gewoon lekker in model.

Ook dinsdag zette ik mijn wekker met het idee naar Bikram Yoga te gaan, maar ik was zo moe dat ik besloot nog even in bed te blijven liggen. Vervolgens ging ik aan de slag met mijn blog en vergat ik de tijd waarop ik met een vriendinnetje had afgesproken om te gaan lunchen. Zo erg! Gelukkig had ik wind mee en was ik met 20 minuutjes bij Coffee & Coconuts, een nieuwe hotspot op de Ceintuurbaan. Ik was al gewaarschuwd dat het knetterdruk is, en dat was zeker niet gelogen. Gelukkig vonden we een tafeltje en konden we lekker eten (we deelden de Coconut pancakes en zuurdesembrood met scrambled eggs & avocado). Ik moet zeggen dat ik het leuk vond, maar niet laaiend enthousiast werd. De bediening vond ik matig en ik vond het toch wel erg druk. Toen ik thuis kwam ging ik naar buiten voor een intervaltraining; 4x 1000m op een tempo van 4.40/km met 400m rust.

fit diary 4

Oudjaarsdag had ik het plan om nog even lekker te gaan lopen, maar eerst had ik ’s ochtends met mijn moeder afgesproken. We brachten even een bezoekje aan de nieuwe Ekoplaza op Stadhouderskade (de grootste en eerste conceptstore van Nederland, en huge!) en deden een rondje Albert Cuyp. Ik kocht een onwijs leuke bordeauxrode hoed die al tijden op mijn verlanglijstje stond en we sloten de ochtend af met een gedeelde carrotcake bij De Taart van m’n Tante, een ontzettend leuk en kitcherig tentje op de Ferdinand Bolstraat. ’s Middags wilde ik dus gaan hardlopen, maar uiteindelijk besloten we foto’s te gaan maken voor de circuit-heuveltraining die gisteren op de blog verscheen omdat het zulk lekker weer was. Niet echt sporten dus, wel lekker bewogen. Oudjaarsdag is geen oudjaarsdag als je geen oliebol eet, dus op de terugweg haalden we een oliebolletje. Mijn eerste! En hij was verrukkelijk. Het nieuwe jaar vierden we met vrienden, onwijs gezellig waardoor we rond half 6 pas in bed lagen.

SONY DSC

Rond half 1 op donderdag gingen de ogen een keer open, na wat gerommeld te hebben in huis voelde ik me eigenlijk best fit en besloot ik het nieuwe jaar in te luiden met een rondje Westerpark. 6 km later kwam ik weer thuis. Waar ik me eerst prima voelde, kakte ik daarna toch behoorlijk in. Dus ik bracht de rest van de middag door op de bank. ’s Avonds brachten we een bezoekje aan mijn opa en oma en toen zat de dag er alweer op!

Summerbodies are made in the winter zoals jullie afgelopen vrijdag konden lezen, en daarom stond vrijdag weer de wekker om half 8 om naar kickboksen te gaan. Het was dat ik met een vriendinnetje had afgesproken, anders was ik stiekem gewoon blijven liggen (zie je, daarom is het dus goed om een trainingsmaatje te hebben!). Uiteindelijk was het natuurlijk een super lekkere training en was ik blij dat ik ben gegaan. Na afloop kletsten we even bij, deelden we onze doelen voor 2015 en maakten we mooie plannen. Hopelijk gaan deze ook door, indien dat het geval is, deel ik het uiteraard op de blog! De rest van de dag hebben we de kerstboom weggehaald, schoongemaakt en weer geblogd. Fijn zo’n vakantie!

fit diary 3

Ook zaterdag ging ik weer sporten, dit keer deed ik samen met een andere vriendin mijn inmiddels favoriete Power Bootcamp. Het was niet zulk lekker weer, zeg maar gerust slecht weer, waardoor ik al doorweekt was toen ik aankwam, mijn vingers aan het einde van de les niet meer kon bewegen, overal modder had zitten en bijna onderkoeld thuis kwam. Maar we did it, voldaan kon mijn weekend beginnen! Die eigenlijk net zo relaxed was als de rest van de week.

En dan de laatste dag van de week, die ik ook sportief en productief doorbracht! ’s Ochtends eerst lekker ontbeten met vriendlief, daarna de keuken schoongemaakt. Heb het de hele vakantie uitgesteld, maar het moest echt nodig gebeuren. 1,5 uur zwoegen later was hij weer spik en span. Daarna heb ik een aantal recepten gefotografeerd die de komende weken op de blog komen en ze natuurlijk opgegeten. Toen dat allemaal gedaan was, alle zooi weer was opgeruimd ging ik lekker hardlopen. Er stond een duurloopje met lage hartslag op het programma (goed voor de vetverbranding), dus heb 11 km op een lekker tempo’tje gelopen. Het was superdruk in het Westerpark, en met een heerlijk zonnetje heb ik genoten. Toen ik thuis kwam heb ik een nieuwe workout met de NTC app gedaan; Tabata Toned Workout waarbij je een medicin ball gebruikt. Leuke en volgens mij hele effectieve workout, die houd ik er de komende tijd zeker in! Vervolgens heb ik nog een aantal oefeningen voor de zogenaamde lage buikspieren gedaan, maar daarover later meer! Een artikel over dit onderwerp staat al gepland. Inmiddels was het tijd om te koken, we maakten een winterstoof met kip en pastinaak uit de nieuwste Delicious. wat echt super geslaagd was! Heerlijk gegeten. Na het eten snel even opruimen want toen kwamen mijn ouders nog even langs voor een kopje koffie en met een aantal handige spulletjes. Mijn broertje is gaan samenwonen waardoor zij een aantal dingen dubbel hadden, zo was onze broodrooster en handmixer aan vervanging toe en konden we deze dus mooi overnemen. Ook had mijn moeder twee dozen met glazen van de AH spaaractie bij zich, heel blij mee! Ik hoop dat ik voor het einde van de spaaractie nog een aantal glazen kan kopen, mocht iemand de zegeltjes niet sparen en ze aan mij willen geven, dat zou top zijn!

fit diary 2

En nu is het 21.30, zit ik deze blog te tikken en ga ik zo nog de foto’s bewerken die ik vanmiddag heb genomen.

Zo, dat was een lange fit diary, maar vond het leuk om ook iets over mijn vakantieweek te vertellen. Ben heel benieuwd hoe jullie week eruit zag! Hebben jullie vakantie gehad? Het nieuwe jaar sportief begonnen?

4 Comments

Danielle 6 januari 2015 at 12:17

Heerlijk! Ik ben dit jaar ook weer lekker sportief begonnen!

Bikram yoga hoor ik allemaal flauwval verhalen over.. ik was dus ook lekker in mn bed blijven liggen. Is ook lekker warm haha!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 januari 2015 at 13:04

Bikram Yoga kan idd vrij heftig zijn, het is dan ook belangrijk dat je je goed voorbereid. Veel water drinken en niet meer eten 2 uur van te voren, maar met de juiste voorbereiding is het heel ontspannend! Al is het goed om je eigen lichaam te kennen, een vriendin van mij heeft een lage bloeddruk en dan is Bikram Yoga niet de meest geschikte vorm van yoga omdat je snel flauw wordt… Maar toch, als je benieuwd bent, gewoon een keer proberen!

Reply
Manon 5 januari 2015 at 12:03

Oh Bikram yoga lijkt me echt heerlijk om te doen, zeker nu in de winter :)

Reply
Jessica
Jessica 5 januari 2015 at 12:33

Ja dat is het ook! Ga het deze week ook zeker weer oppakken :)

Reply

Leave a Comment