LovePersoonlijk

Fit diary #23

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 december 2014 1 Comment
20141227_104840

Hebben jullie allemaal een leuke kerst gehad? De dagen zijn weer voorbij gevlogen! Op naar het nieuwe jaar, maar eerst even een korte terugblik op afgelopen week.

Maandag begon ik de week goed met een lesje boksen. Ik stond even op het punt om niet te gaan, maar zoals altijd was ik toch blij dat ik ben gegaan. Eenmaal thuis gekomen stond er een heerlijke zoete aardappelsoep op me te wachten en kon ik met mijn hongerige maag aanvallen.

De volgende dag deed ik weer mee met de bootcamp op werk, wat een zware les; tot trillende benen aan toe. Na afloop kon ik bijna de trap niet meer oplopen. De trainer dacht vast; nog even afbeulen voor kerst! Ik had goede hoop dat het allemaal wel mee zou vallen, maar dat was valse hoop want woensdagochtend stond ik al op met spierpijn. Op werk hadden andere collega’s het zelfde probleem en naarmate de dag vorderde werd het alleen maar erger. Ik werkte tot half 3 om de laatste dingen voor het eerste kerstdiner voor te bereiden. ’s Avonds bij mijn ouders kon ik alleen nog maar strompelen zo erg was het. Overigens was ik ’s ochtends voor werk wel nog naar Bikram Yoga geweest – ik wilde natuurlijk mijn nieuwe Jogha short testen – maar ook dat mocht niet baten. De Jogha shorts zijn trouwens wel goedgekeurd, echt perfecte shorts voor yoga!

20141224_080913

Op Kerstavond bleven we slapen bij mijn ouders. Ondanks mijn hevige spierpijn die woensdag op kwam zetten, had ik mijn hardloopspullen ingepakt maar dat kon ik donderdag wel vergeten. Man, wat een spierpijn. Echt in geen tijden zo’n spierpijn gehad en ook donderdag kon ik amper de trap op en af komen. Mijn goede voornemens om lekker te gaan sporten vielen dus volledig in duigen. 2e Kerstdag stonden er geen familiebezoekjes meer gepland, maar heb ik de hele dag in pyjama gespendeerd op de bank. De spierpijn inmiddels een stuk minder, maar nog steeds aanwezig. Wat een lesje bootcamp allemaal wel niet kan doen. Ook maakten we dit overheerlijke stoofpotje met pompoen en pastinaak. 

Zaterdagochtend keek ik naar buiten en zag ik natte sneeuw vallen, het bleef niet liggen, dus ik besloot mijn hardloopkleding aan te trekken en gewoon de kou te trotseren om de gefaalde pogingen van de dagen ervoor goed te maken. Het was nat door de sneeuw en koud door de snijdende wind, dus het was bikkelen. Toch wist ik 10,5 km op de teller te zetten. Bij thuiskomst was ik door en door koud en besloot ik eerst onder de warme douche te springen. De rest van de dag spendeerde ik weer op de bank, heerlijk zonder verplichtingen.

Zondag werd ik wakker en scheen gelukkig weer het zonnetje, omdat ik nergens last van had en onrust in mijn kont had, besloot ik een snel rondje te doen. Mijn standaard ‘korte’ rondje is 6,5 km. Uiteindelijk liep ik 5km in hoog tempo (4.57/km), daarna was ik volledig gesloopt en dribbelde ik de overige 1,5km naar huis. Ik was volledig buiten adem door de koude wind die mijn adem afsneed, maar kon de laatste paar kilometer gelukkig snel bijkomen. Eenmaal binnen deed ik nog een korte core workout met de medicin ball en maakte ik mij klaar voor het laatste kerstdiner.

20141228_111250

1 Comment

Eline 29 december 2014 at 10:39

Goed gesport weer deze week! Ik heb wat minder gesport vanwege een nogal hevig maandelijks probleem. Ach ja, deze week beter!

Reply

Leave a Comment