LovePersoonlijk

Fit diary #2

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 juli 2014 1 Comment
trainingsdagboek

Na weer een superdrukke week hoop ik dat nu een beetje de komkommertijd aanbreekt op werk. Ondanks mijn drukke week en de warmte kijk ik eigenlijk best tevreden op deze week terug (op mijn dramatische run van vrijdag na).

Maandag was ik door Grazia uitgenodigd om de show van Marga Weimans op Amsterdam Fashion Week bij te wonen. Ik vind het altijd erg leuk om even rond te lopen op de Fashion Week, dus zo gezegd zo gedaan. De show was om 19.00 afgelopen en daarna besloot ik snel naar huis te gaan omdat ik de uitgestelde intervaltraining nog wilde doen. Om 21.15 stond ik buiten voor een intervaltraining van 4x 2km. Elke 2 km legde ik in 9.52 af, daartussen had ik iedere keer 5 minuten rust waarin ik dribbelde/liep. Een pittige training dus ik was blij dat hij erop zat. Toen ik thuis kwam deed ik nog 15 min. abs & armen.

Met de drukke week voor de boeg, besloot ik dinsdagochtend voor werk een lesje Ashtanga Yoga te doen. In De Nieuwe Yogaschool geven ze deze lessen van 7.30-8.30. Ideaal want zo ben ik niet veel later dan 9.00 op kantoor. Ik denk dat ik dit samen met Bikram Yoga de leukste Yoga les vind.

Woensdag was ik eigenlijk van plan om een circuittraining te doen, maar het was dinsdagavond erg laat geworden op werk waardoor ik dat extra half uurtje slaap hard kon gebruiken. Woensdagavond werkte ik weer tot heel laat, want donderdag had ik een belangrijke presentatie bij een potentiële klant. Ik was blij toen ik om 23.30 eindelijk in bed lag, de wekker ging donderdag alweer 06.00.

Donderdag om 9.30 ’s ochtends was DE presentatie in Breda, wat was ik opgelucht en leeg daarna toen het erop zat. We gingen nog even buiten de deur lunchen (onwijs lekkere gegrilde tonijn gegeten), ik werkte wat mail weg en toen was het alweer 16.45. Om 17.00 begon mijn Kickboks Bootcamp lesje dus ik moest weer haasten. Deze lessen worden aangeboden door mijn werk, half uurtje onder werktijd en de helft van het bedrag wordt door het bedrijf betaald. Superleuk en ideaal want om 18.00 ben ik klaar en heb ik nog een hele avond voor me. Ik moest daarna nog even aan het werk, maar dat gaf niet want vrijdag was ik vrij. Over mijn dramatische 5.5km konden jullie al lezen, en de rest van de dag bracht ik door op het strand. Door de warmte ben ik niet vooruit te branden, maar ik wist er ’s avonds toch nog mijn eigen buikcircuitje uit te persen.

Zaterdag wilde ik weer een hardlooppoging doen, maar helaas had ik nog steeds spierpijn. Ik snap mijn lichaam soms echt niet want als je kijkt naar deze week is die tot nu toe niet echt heel inspannend. Ik geef de warmte maar de schuld en hoop dat ik zondag toch echt kan gaan hardlopen.

trainingsdagboek

Ik zet zondag om 7.30 de wekker want het beloofd weer een warme dag te worden. Als ik wakker word denk ik blegh, geen zin. Gelukkig motiveert mijn vriend me om er uit te gaan, desnoods een klein rondje te rennen, en zo sta ik om 8.30 toch buiten in mijn hardloopkleren. Vooraf heb ik een smoothie gemaakt met de nieuwe havermelk van Alpro, een half banaantje, een handje aardbeien, een eetlepel lijnzaad en een eetlepel hennepzaad. Ook drink ik 3 glazen water en neem ik een bidon water mee. Ik verwacht niets van deze run, maar wil toch enigszins voorbereid zijn als ik dorst krijg. Als ik begin te lopen, voelen mijn benen nog lichtjes stram dus na 1 km rek ik even kort. Ik moet een beetje inkomen, maar eigenlijk gaat het best ok. Bij 5 km begint het echt te stortregenen en binnen no time ben ik compleet doorweekt en loop ik te soppen in mijn schoenen. En ineens is daar die runnershigh; het maakt allemaal niet meer uit, ik loop lekker door, bewegend op de muziek en ik voel me goed. Ik was bij 6km al gekeerd zodat ik normaliter op een run van ca 12km uit komt, maar omdat ik me zo goed voel besluit ik nog een extra rondje in het Westerpark te lopen. Eindstand; 17,5km in 1.40 (5.44/km). Niet mijn allersnelste tijd, maar gezien de omstandigheden ben ik helemaal happy. En dat op één lichte smoothie. ’s Middags gaan we naar familie in Utrecht waar we ook lekker een hapje mee eten.

Aanstaande week is niet een hele spannende; hopelijk niet zo’n drukke werkweek, dinsdag & donderdag met een vriendinnetje afgesproken en zondagochtend vertrekken we naar Texel. Tussen de bedrijven door lekker sporten en genieten van het mooie weer. Hoe gaat het sporten bij jullie met dit warme weer?

Ik houd deze fit diary bij in aanloop naar de Dam tot Damloop die ik loop voor Pink Ribbon. Zou het super vinden als jullie mij willen steunen, dat kan hier

1 Comment

Nathalie 21 juli 2014 at 21:07

Wat handig dat je sportschool al zo vroeg groepslessen aanbied! Wel respect dat je zo vroeg je bed uit gaat om mee te doen!!

Reply

Leave a Comment