LovePersoonlijk

Fit diary #19

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 december 2014 3 Comments
20141129_114642blog

Een dagje later dan jullie gewend zijn omdat ik gisteren mijn éénjarig bestaan met jullie wilde vieren. Eén keer minder hardgelopen dan ik van plan was, maar ik kijk tevreden terug op deze week met leuke trainingen! De week begon ik zoals jullie inmiddels wel weten met een les kickboksen. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe het ging, maar volgens mij was het gewoon een lekkere les die ik zonder spierpijn volbracht!

Dinsdag sportte ik niet, ik ben heel diep aan het graven waarom niet, maar ik weet het gewoon niet meer. Waarschijnlijk had ik ’s ochtends geen zin en ’s avonds geen tijd. Deze week is weer zo druk, dat ik mijn trainingen heel goed moet plannen. Ik zeg zelf altijd: geen tijd is geen excuus, maar het maakt het stiekem toch wel iets lastiger. Tel daarbij op dat ik ’s ochtends heel moeilijk uit mijn bed kan komen (zo donker en zo koud!) en het was weer een uitdaging.

Woensdagochtend bleef ik dus ook weer langer in bed liggen dan me lief was waardoor ik niet kon hardlopen. ’s Avonds ging ik even langs de opening van de nieuwe Ekoplaza op de Stadhouderskade. Ik had gehoopt bekenden tegen te komen, maar ik kende slechts één journalist. Volgens mij was er vooral familie van de eigenaren, dus ik hield het snel voor gezien. Overigens is het een super mooi filiaal, de grootste van Nederland met o.a. een saladebar waar je zelf een salade kunt samenstellen, je kunt zelf notenpasta maken en er is een koffiehoekje. Ik ga zeker nog een keer terug, want door de drukte kon ik ook geen foto’s maken. Het deed me een beetje denken aan Whole Foods Market in New York. Ik kwam uitgeput en gaar thuis, maar had ook zin om nog even naar buiten te gaan omdat ik de hele dag binnen had gezeten. Mijn vriend had ook nog wel behoefte aan wat frisse lucht, dus om 22.00 zijn we nog naar buiten gestapt. Hij op de fiets, ik op mijn hardloopschoenen. Ik liep 6 km op een tempo van 5.22/km. Officieel moet ik deze 6km op 5.25/km lopen, maar ik vind het moeilijk om dit exact zo te klokken. Daarbij probeer ik de laatste km altijd te versnellen. De tijd die ik moet lopen zie ik als een richtlijn waar ik sowieso niet bovenuit probeer te komen.

20141126_220518

Na de frisse neus van woensdagavond sliep ik heerlijk en kon ik donderdagochtend wonder boven wonder makkelijk mijn bed uit komen voor een les Bikram Yoga, warm en soepel kwam ik daarna op werk aan. De hele dag weer vol aan de bak geweest en einde van de middag liep ik naar buiten voor een kickboks bootcamp. Ook dit was weer een erg fijn lesje. Mijn sparringpartner was een mannelijke collega die een stuk langer is dan ik, dus dat was behoorlijk werken. Wonder boven wonder had ik geen spierpijn de volgende dag, alleen mijn linker onderarm was pijnlijk (van het opvangen van de stoten).

Net als vorige week wilde ik vrijdagochtend mijn lange run doen, maar ik was vergeten dat ik om 9.30 al in Breda moest zijn. Dat feest ging dus niet door. Vrijdagavond had ik geen zin meer om naar buiten te gaan en keken we lekker een filmpje. Zaterdagochtend zette ik mijn wekker op tijd om boodschappen te gaan doen, daarna sprak ik af met een vriendinnetje in het Sarphatipark om de Power Bootcamp van The Bootcamp Club te doen. Zo’n ontzettend leuke les!! We waren dit keer maar met zijn zessen dus we deden een circuit met alleen maar krachtoefeningen. Eén iemand moest elke keer een rondje lopen met een sandbag en dat was de tijd dat je de oefening uitvoerde. We eindigden de les met een aantal buikspieroefeningen. Daarna aten we bij Yoghurt Barn een yoghurtje en ging ik snel naar huis. Ik had bedacht dat ik foto’s wilde maken voor de blog met oefeningen met de exercise ball. Zo gezegd, zo gedaan en even later stonden we in de tuin om foto’s te maken. De blog staat inmiddels online. ’s Avonds gingen we lekker uit eten met mijn ouders voor hun trouwdag.

20141129_114642blog

exercise ball oefeningen

Zondag sliepen we extreem lang uit, oeps. Blijkbaar hadden we het nodig. Na het ontbijt dook ik de keuken in om o.a. banaan-chocolade cupcakes voor de blog te maken, het recept hiervoor konden jullie gisteren al lezen! Ook maakte ik een superlekker smeersel/dipje die later deze week online verschijnt. Voordat ik alle foto’s had gemaakt liep het alweer tegen vieren. Eigenlijk wilde ik nog hardlopen, maar ik had echt zo geen zin. Mijn fiets stond nog ergens in de stad van eerder deze week, dus ik besloot al hardlopend mijn fiets op te halen. Het werd dezelfde interval als vorige week (6x 400m hoog tempo en 200 m rust). Toch weer 4km op de teller. Thuisgekomen deed ik de workout met de exercise ball die ik gisteren online postte. En de rest van de avond lekker aan de blog gewerkt.

Tot volgende week!

3 Comments

Eline 2 december 2014 at 14:02

Zo’n bootcamp les lijkt me echt zo onwijs tof om een keer te doen!

Reply
Stacey 2 december 2014 at 10:39

Die Power Bootcamp die je zaterdag hebt gedaan lijkt me wel echt super leuk! Lekker bezig geweest weer van de week hoor.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 2 december 2014 at 10:55

Ja is ook onwijs leuk!!! Je kunt bij The Bootcamp Club gratis een proefles doen, anders doe je een keertje mee!

Reply

Leave a Comment