LovePersoonlijk

Fit diary #17

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 november 2014 5 Comments
fitdiary17

Het is jullie vast opgevallen dat er afgelopen week geen fit diary is verschenen, in plaats daarvan schreef ik over de frustraties van mijn blessure waardoor ik al een aantal weken nauwelijks heb hardgelopen. Deze week begon heel lekker met een kickboks training en eindigde met een pijnloze 8km hardlopen! Een week waar ik met een voldaan gevoel op terug kijk!

Maandag besloot ik eindelijk een keer naar Gym3 te gaan. Dit is een sportschool in Amstelveen waar o.a. Kickbokslessen, Zaktrainingen en Crosspower worden gegeven. De sportschool is inmiddels al een jaar open en gestart door Dwight en Omid waar ik in het verleden een aantal bootcamptrainingen van heb gehad. Sinds ik ben gestopt met boksen bij Mejiro Gym stond deze sportschool hoog op mijn verlanglijstje om een keer heen te gaan. Nu ik heb besloten om me te focussen op kortere hardloopafstanden wil ik de zaktrainingen weer gaan oppakken. Gym3 is echt een fantastisch mooie sportschool, met een ruime en vooral schone ruimte waar zo’n 20 bokszakken hangen. Ik deed op maandag een zaktraining en ging helemaal stuk. Ondanks dat mijn conditie goed op peil is, merk ik goed dat ik heel lang geen zaktrainingen heb gedaan en het toch weer een andere intensiteit is dan bootcamp en hardlopen. Je traint met blote voeten op een zachte vloer, helaas ging aan het einde van de les een eeltplek aan de onderkant van mijn voet open. Dinsdag wilde ik weer proberen om te gaan hardlopen, maar doordat mijn voet open lag, was lopen geen pretje. Ik besloot dus over te slaan. Ook woensdag lukte niet om te gaan sporten in verband met grote drukte op werk.

Donderdagochtend zette ik mijn wekker om half 7 om naar Bikram Yoga te gaan. Even dacht ik; zal ik blijven liggen, maar besloot toch maar gewoon op te staan en te gaan. Achteraf voelde ik me superfit en zen. Ondanks dat ik het zwaar vind om zo vroeg uit bed te gaan voor 1,5 uur zweten, ben ik altijd blij als ik ben geweest! Op deze manier kon ik ook mijn spieren lekker soepel maken voor de kickboks bootcamp van ’s avonds. Ik heb tot en met donderdag spierpijn in mijn bovenlichaam gehad van de zaktraining en dit voelde ik ook tijdens de bootcamp training. Ik had een goede sparringspartner en het ging weer ontzettend lekker!

Ik was van plan om het weekend goed te starten met een rondje hardlopen op vrijdagmiddag, maar jammer genoeg gooide drukte op werk opnieuw roet in het eten. Het gevolg was dat ik me ontzettend moest haasten want een vriendinnetje, teruggekomen uit Indonesië, kwam bij ons eten. Super gezellig, maar rond een uur of 22.00 begon ik al te knikkebollen. Kapot van de drukke week. Uiteindelijk lag ik rond 01.00 in bed en stond mijn wekker op zaterdag om 9.15. Reden? Ik ging in het Sarphatipark een Power Bootcamp doen met een vriendinnetje. De hele dag heb ik met een grote glimlach op mijn gezicht gelopen, zo’n fantastische training vond ik het. Bij Power Bootcamp doe je een circuittraining in tweetallen, elke oefening bestaat uit een krachtgedeelte met gewichten en een cardiogedeelte. Dit varieerde van squats met een sandbag, kettlebell swing, lunges met kettlebell tot aan optrekken aan een TRX, een core oefening met een ab wheel en de battle rope (zoek maar op, dan weet je wat het is!). Het was de eerste keer dat we dit deden, maar wat was het leuk! Ik heb nog een aantal lessen op mijn strippenkaart en deze les wil ik er zeker in houden! Na de training aten we een welverdiende yoghurt bij Yoghurt Barn, haalde ik groenten op de Albert Cuyp markt en fietste ik weer terug naar huis.

20141116_153929

Mijn verwachting was dat ik zondag wakker zou worden met spierpijn in mijn bovenlichaam. Ik had wel spierpijn, maar aan de binnenkant van mijn bovenbeen. Grappig, een plek waar ik echt vrijwel nooit spierpijn heb! Eerder deze week had ik een heel mooi pakket van Asics ontvangen met daarin nieuwe schoenen, een jasje en tight dus ik wilde heel graag mooie foto’s maken. Het druilige weer was niet echt de beste omstandigheid voor mooie foto’s dus de shoot besloten we uit te stellen. Wel wilde ik persé hardlopen, maar ook drie recepten maken voor de blog. Uiteindelijk stapte ik pas om 17.00 naar buiten. Nog steeds regende het en inmiddels was het ook donker, maar het kon me niet schelen. Mijn lies voelde de hele week al goed, dus ik wilde gewoon weten of de pijn ook daadwerkelijk weg was. En ja, dat was het! Yeah, ik liep een heerlijke 8km en kwam nat maar voldaan thuis.

20141116_174544

Dat betekent dat ik deze week wil proberen om te beginnen aan mijn nieuwe hardloopschema! Ook ben ik van plan om weer een zaktraining, kickboks bootcamp en power bootcamp te doen. I’m back on track!

Hoofdfoto via Gym3

5 Comments

Gabrielle 17 november 2014 at 17:21

Poeh, dat voorspelt wat voor de training van vanavond… ;-) Ben benieuwd!

Reply
Eline 17 november 2014 at 13:06

Wat een lekkere week heb je gehad! Is je voet weer helemaal dicht?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 november 2014 at 16:52

Ja, is gelukkig vrij snel genezen :) Nu goed intapen met sporten!

Reply
Marijke 17 november 2014 at 09:35

Ik ben zo blij dat het lopen weer wat vlotter gaat en leuk blijft! En wat een prachtige sportoutfit… ik ben helemaal jaloers :-)

Reply
Manon 17 november 2014 at 07:31

Lekker veel gedaan. Heel fijn voor je dat je weer pijnloos hebt kunnen lopen! :)

Reply

Leave a Comment