LovePersoonlijk

Fit diary #16

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 november 2014 8 Comments
20141029_072903blog

Afgelopen week was een beetje een gekke week. Ik was nog steeds niet fit (die verkoudheid gaat maar niet over) en ik begon vorig weekend met de Innerwave detox, waarbij ik vanaf donderdag alleen nog maar sappen en smoothies drink. Drink ja, want vandaag of morgen is de laatste dag (even afhankelijk van hoe ik me voel en hoe erg ik naar eten verlang). Voor mijn doen een iets rustiger week, maar gezien het feit dat ik bezig ben met de detox een hele fijne week. Ik voelde me buiten de verkoudheid om, fit genoeg om te gaan sporten. Juist ook tijdens de detox adviseert Innerwave om door te gaan met sporten, weliswaar op een iets lager pitje, maar wel dat je lekker in beweging bent.

Het plan was om maandag een rondje te gaan hardlopen, maar spierpijn van zondag gooide roet in het eten. Dinsdag haalde ik een bootcamples op werk in. Wat was het koud ineens! Zodra ik stil stond, stond het kippenvel op mijn armen. Helaas stond ik iets vaker stil dan ik had gehoopt, een spiertje in mijn lies werkte niet mee. Ik denk dat ik deze tijdens de zware bootcamp van zondag heb belast. Hier zat ik behoorlijk van te balen, want had juist weer zin om vol aan de bak te gaan.

Woensdagochtend voor werk ben ik een klein rondje van 4km gaan hardlopen. Voor mijn doen een heel klein rondje, maar mijn kortademigheid door de verkoudheid en weer dat stomme spiertje lieten geen langer rondje toe. Maar, wel even lekker buiten geweest en mijn nieuwe Mizuno’s Wave Rider 18 getest, die lagen al 2 weken onaangeraakt in de doos.

20141025_151211blog

Donderdag begon het zware gedeelte van de detox, de sapkuur. Voor werk ging ik even naar Bikram Yoga en ook hier merkte ik dat ik niet super fit was. Werd veel duizelig en zelfs misselijk op het einde. Is echt lang geleden dat ik dat heb gehad. De rest van de dag was het druk op werk en had ik niet eens tijd om na te denken over het feit dat ik alleen sapjes mocht drinken. Vrijdag was dag 2 van de sapkuur en in plaats van uit werk te gaan sporten, ging ik met collegaatjes mee naar een kroegje. Stiekem best saai, zij aan de hamburgers en wijn, ik aan de spa rood met citroen. Maar ik voelde me goed, en had zin om even bij te kletsen. Om 20.00 hield ik het toch voor gezien, werd op dat moment een beetje chagrijnig van het feit dat ik niet gezellig mee kon drinken en eten. Thuisgekomen nog even lekker een filmpje gekeken met mijn vriend en op tijd m’n bed in.

Zaterdag was het prachtig weer, we besloten naar Wijk aan Zee te rijden voor een lekkere strandwandeling. Hier kwam ik echt tot rust, heerlijk mensen kijken, genieten van de zon en soms koude wind in je gezicht. Toen we thuiskwamen kon ik het niet laten om mijn hardloopschoenen aan te trekken, maar aan het einde van de straat ben ik alweer gekeerd. Toiletdrang en het irritante liesspiertje… Rust nemen ben ik niet zo goed in! Dan maar op de grond een aantal buikspieroefeningen en squats doen. ’s Avonds zijn we aan een nieuwe serie begonnen; True Detective. Leuk!

Untitled-1

Op zondagochtend lekker lang in bed gelegen en daarna zat ik te twijfelen of ik naar yoga zou gaan of toch zou gaan hardlopen. Het mooie weer zorgde er voor dat ik het toch niet kon laten om mijn hardloopschoenen aan te trekken, dus ik ging naar buiten met het idee: ik zie wel waar ik strand en anders ga ik alsnog naar yoga. Gelukkig voelde ik dit keer mijn liesspiertje amper en liep ik een lekkere 5km. Ik heb het bewust bij een klein rondje gehouden omdat ik met alleen sappen in mijn lichaam niet echt veel meer van mezelf kon verwachten. Toen ik thuis kwam heb ik de serie buikspieroefeningen en squats van zaterdag nog een keer gedaan.

Komende week ben ik vrij t/m woensdag, dat betekent heel erg veel bloggen en woensdag naar de Markthal in Rotterdam. Heel veel zin in! Verder laat ik het een beetje afhangen van hoe ik me voel wat ik allemaal ga doen. Heb wel een soort planning in mijn hoofd, jullie lezen volgende week wat daar van terecht is gekomen!

8 Comments

Blessures; frustratie van een fit girl - Eat.Run.Love. 12 november 2014 at 07:04

[…] Ik ben toen op zondag een high intensity bootcamp gaan doen, maar we hebben allemaal kunnen lezen hoe dat is afgelopen. Deze les was behoorlijk intensief (iets te intensief) na een week ziek zijn. Er werd geen plekje […]

Reply
Innerwave detox part II - Eat.Run.Love. 5 november 2014 at 07:16

[…] het toetje. Zaterdag en zondag zat ik er lekker in en heb ik zelfs hardgelopen zoals jullie in mijn fit diary konden lezen. Maandag was ik leeg, echt leeg. Heel de dag had ik trek en was ik misselijk. Ik wilde […]

Reply
Hedwig 3 november 2014 at 23:13

Wat een prachtschoenen! Ben benieuwd hoe ze je bevallen.

Reply
Ester 3 november 2014 at 10:29

Fijn dat je een extra lang weekend hebt, geniet er maar van.

Ik ben zelf altijd wat terughoudend met hardlopen wanneer ik verkouden ben. Ik heb het gevoel dat je lichaam dan juist rust nodig heeft. Hoeveel je aan kunt of aan wilt kunnen verschilt natuurlijk per persoon, maar ik wacht liever tot ik helemaal fit ben.

Reply
Stacey 3 november 2014 at 10:26

Ooeeh wat balen dat je, je niet lekker voelde zeg. Er schijnt echt iets in de lucht te hangen en dat in combinatie met veel drukte en natuurlijk een zware inspanning bij de halve van Amsterdam… Hopelijk gaat je liesblessure ook weer snel weg. Maar rustig aan doen en rust pakken is natuurlijk het beste medicijn, hoe moeilijk dat ook is….

Reply
Guusje 3 november 2014 at 10:24

Knap dat je de Innerwave detox hebt gedaan! Lijkt mij super moeilijk om het lekker eten en drinken te weerstaan, maar spa rood met citroen is ook lekker (;

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 november 2014 at 12:26

Ben nog bezig, maar ben er nu ook wel klaar mee moet ik eerlijk bekennen. Alles is toch een stuk minder gezellig als je niet kunt eten!

Reply
Eline 3 november 2014 at 09:50

Veel plezier in de markthal!

Reply

Leave a Comment