LovePersoonlijk

Fit diary #10

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 september 2014 3 Comments
994481_1617741515119146_6987727618899310298_n-blog

De tiende fit diary alweer en volgens mij smullen jullie er van! Ik zie tenminste in mijn statistics dat deze artikelen als één van de beste worden gelezen. Nog maar een weekje tot de Dam tot Damloop, hebben jullie al mijn tips gelezen over de ideale voorbereiding? Een terugblik op afgelopen week! Gelukkig voelde ik me maandag alweer stukken beter en heb ik grotendeels een goede sportweek achter de rug, met op zondag een kleine kink in de kabel waarvan ik hoop dat hij niet al te groot is.

Maandagavond was de tweede hardlooptraining, deze verliep vergelijkbaar met vorige week. Mijn snelste rondje was dit keer 4.25, toch een teken dat ik nog niet helemaal top fit was.

Ook dinsdagavond had ik een korte hardlooptraining en aansluitend een zwemtraining met Let’s Brand 2Gether als triatlon voorbereiding. Tijdens de hardlooptraining kregen we ook een stukje techniek, erg handig om weer even top of mind te hebben. De zwemtraining was zwaar! We begonnen buiten, dus ik besloot mijn wetsuit aan te trekken; deels omdat ik nog verkouden ben, maar ook om vast te testen voor de triatlon. Veel mensen hadden dit niet met als gevolg kramp na een half uurtje. Halverwege werd de training dus binnen voort gezet (ik had overigens nergens last van!). We eindigden met een oefening waarbij de bodem bij een deel van het zwembad omhoog  kwam, ongeveer tot de heupen. We moesten 12,5 meter rennen en 12,5 meter zwemmen. Eitje denk je, maar dat was zwaar! Wel super leuk!

10672394_1617742028452428_4440727783321883166_nblog

10429381_1617741631785801_5624416567946998003_n blog

Woensdag zou een rustdag moeten zijn, maar ik kon het niet laten om een setje kettlebell oefeningen en buikspieroefeningen te doen. Met 20 minuutjes was ik alweer klaar.

Deze week deed ik op donderdag weer de kickboks bootcamp, dit keer met een andere trainer waardoor de oefeningen er ook weer anders uitzagen. Een fijne les waarbij vooral de armen en buikspieren getraind werden.

De volgende ochtend startte ik in het zwembad met 40 baantjes zwemmen. Er was een super aardige badmeester die me allemaal tips gaf om mijn borstcrawl te verbeteren en aan het einde van die 40 baantjes ging het al een stuk beter. Ik twijfel nog of ik tijdens de triatlon ook daadwerkelijk de borstcrawl ga doen, wellicht wordt het een combinatie, ik merk wel dat ik al sneller wordt. Na ongeveer 45 minuten stond ik weer in het kleedhokje en deed ik 50 squats. Haha, zwembadspiegels doen niet heel veel goed voor je figuur. Ik startte het weekend goed want vrijdagavond deed ik ook nog een les bikram yoga. Volgens mij was het een paar graden warmer in de zaal, want het was bloedheet en de les was pittig.

20140912_185041blog

Nadat ik vrijdag op tijd naar bed was gegaan, stond ik zaterdagochtend uitgerust op. Ik deed boodschappen op de markt en bij de AH en ruimde het huis een beetje op. Mijn vriend maakte vanille spelt pannenkoeken en nadat we deze samen hadden verorberd, reed ik met de auto naar het Amsterdamse Bos. Ik kwam er van de week achter dat er in het Amsterdamse Bos hardlooproutes zijn uitgezet, dus ik besloot mijn duurloop in het bos te doen. Ik ging voor de route van 21km en liep deze in een lekker tempo in 1.59 uit. De route vond ik echt super leuk, dus ik ga dit zeker vaker doen! Het werkt voor mij erg goed om af en toe te wisselen van route. Thuis ging ik met mijn voeten in een magnesiumbadje en dronk ik een chocolade smoothie waarvoor het recept ook nog volgt!

20140913_142659blog

Zondag had ik een fietstochtje op de planning staan, maar een lekke band gooide roet in het eten. Dan denk je, dan plak je die toch? Ja, dat dacht ik ook maar het lukte me gewoon niet. Er was niemand om me te helpen dus die fietstocht heb ik laten schieten. En stiekem denk ik dat het heel verstandig is ook. Ik heb al een paar weken last van mijn achillespees, maar er niet zoveel aandacht aan geschonken. Gisteren werd ik wakker met pijnscheuten en die zijn eigenlijk niet meer weggegaan. ’s Middags heb ik dus toch maar de sportfysio gebeld en gelukkig kan ik vandaag al terecht. Ik hoop dat het mijn wedstrijdplanning niet in de war gaat gooien! Keep you posted!

3 Comments

Fit diary || Damloop editie! - Eat.Run.Love. 22 september 2014 at 07:08

[…] mijn vorige fit diary konden jullie lezen dat ik op zondag ontzettend last had van mijn achillespees (dacht ik) en de […]

Reply
Eline 15 september 2014 at 15:17

Hopelijk kan de fysio iets voor je betekenen!

Reply
Mirne 15 september 2014 at 10:28

Goede week weer! Hopelijk valt het mee bij de fysio.

Reply

Leave a Comment