Gezondheid

Fit de zomer in

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 mei 2018 0 comments
fit de zomer in

We mochten de afgelopen weken al even proefdraaien. Even ruiken aan de zomer. Van de ene op de andere dag was het ruim boven de 20 graden. Mij iets te snel want ik was nog helemaal niet zomerklaar. Mijn teennagels moesten nog gelakt worden, mijn benen waren nog spierwit en die paar winterkilo’s waren er ook nog niet af. Deze winter heb ik de teugels iets te veel laten vieren; een taartje hier, een chocolaatje daar en een handje drop op werk. De weegschaal gaf een gewicht aan dat ik nog nooit heb aangetikt en mijn kleding begon ook duidelijk wat strakker te zitten. Tijd voor verandering dus want ik wil gewoon fit de zomer in! Ik schakelde de hulp van Zanna in en kreeg een extra duwtje in mijn rug van Samsung Gear Fit2 Pro.

Gedrag analyseren

Een paar weken geleden sprak ik met sportdiëtiste Zanna af. Met een health blog zou je verwachten dat ik het allemaal goed weet – en dat weet ik ook – maar soms is het lastig om dit op jezelf toe te passen. We hebben dus eerst uitgebreid gesproken over mijn gedrag en waarom ik ben aangekomen. Nu ben ik van mening dat je in de winter altijd een paar kilo aan komt – wat helemaal niet erg is – alleen was het bij mij dit jaar iets meer dan een paar kilo. Een iets te gezellige winter zullen we maar zeggen. Op werk sta ik elke dag oog in oog met taart, snoep en koek. Mensen die mij kennen weten dat ik een enorme snoepkont ben en geen rem ken als ik eenmaal begin. Een slechte eigenschap. Hier moest dus allereerst iets aan veranderen.

Track je levensstijl

Wat ik dus heel fijn vind is een activitytracker. Misschien is het een mentaal dingetje, maar door een activitytracker om mijn pols ben ik bewuster en meer bezig met een gezonde levensstijl. Ik had al een tijdje geen activitytracker meer om, maar overwoog om weer een activitytracker aan te schaffen. Net toen ik me aan het oriënteren was, klopte Samsung aan. Ze vroegen of ik hun nieuwste Gear Fit2 Pro wilde testen. Precies op tijd! Met de Gear Fit2 Pro kun je inzien hoeveel je beweegt, slaapt en sport in één overzichtelijk dashboard met informatie over je gezondheid en conditie.

fit de zomer in

Cut the crap

Lucky me heb ik twee collega’s die hetzelfde probleem hebben als ik. Met zijn drieën zitten we op een snoepverbod. Wat heel fijn is, want als één van ons zin heeft in snoep, kan de ander haar tegenhouden. De eerste week vond ik echt vreselijk, ik had gewoon echt serieus elke dag zin in snoep. Na een week ging het gelukkig beter en inmiddels ben ik van mijn snoepverslaving af. Erg eigenlijk wat suiker met je lichaam doet!

Calorieën tellen

Ik tel niet standaard calorieën, maar als ik wat beter op mijn voeding wil letten is het toch wel erg handig. Alleen door je voeding bij te houden in een app krijg je inzicht in wat je eet. Eet je teveel of te weinig? In welke verhoudingen eet je? Eet je wel genoeg eiwitten? Allemaal dingen die je alleen inzichtelijk krijgt met een app. De Gear Fit2 Pro zit gekoppeld aan MyFitnessPal, een app waarmee je eenvoudig je voeding kunt bijhouden. Je kunt dit in de app van MyFitnessPal doen en deze data koppelen of in de app van Samsung (die overigens ook op andere Android telefoons werkt). Geen idee hoeveel calorieën jij mag eten? Lees dan zeker even dit artikel.

fit de zomer in

Geen dieet

Wat wel goed is om te benadrukken; ik vind niet dat ik een dieet volg. Ja, ik let even wat meer op mijn voeding, maar ik let vooral ook op wat ik eet en in welke hoeveelheden. Ik zit niet op een crash dieet en mag nog steeds alles eten wat ik wil. Nog steeds eet ik dus een stukje chocolade, of een ijsje, maar dit gaat dan bijvoorbeeld ten koste van een halve avocado die ik anders zou eten. Het draait allemaal om keuzes maken.

Genoeg water drinken

Drink jij elke dag 2 liter water? Ik kom hier vrij makkelijk aan omdat ik mijn Dopper overal mee naar toe neem en daarnaast veel kruidenthee drink. Goede hydratatie is echt enorm belangrijk om goed te kunnen functioneren, ik schreef hier al meerdere artikelen over. Tijdens het sporten gaan je prestaties snel achteruit als je een vochttekort dreigt te krijgen. Heb je moeite om voldoende te drinken? In de Gear Fit2 Pro kun je je glazen water tellen. Dit doe je heel makkelijk op het horloge zelf en je kunt ook een doel instellen. Makkelijker wordt het niet!

fit de zomer in

Meer bewegen

Ja, ik sport al 5x per week. Dus ik beweeg voldoende zou je zeggen. Dat is denk ik ook wel zo, maar ook wanneer je veel sport is het goed om alsnog veel te wandelen. De zitschade die je oploopt tijdens een werkdag achter de computer is niet gering. Iedereen wordt gestimuleerd om wat vaker de benenwagen te nemen. Dus ook ik wil dat doen. De Gear Fit2 Pro brengt in kaart hoeveel stappen ik op een dag zeg, en ik schrik er toch weer iedere dag van. Als ik niet bewust een wandeling ga maken kom ik niet veel verder dan 4.000 tot 6.000 stappen terwijl ik er idealiter toch wel 10.000 per dag zet.

Voldoende slaap

En last but not least, je fit voelen gaat ook gepaard met voldoende slaap. Daarmee rust je namelijk uit en laad je je op voor een nieuwe dag. Luister goed naar je lichaam en ga op tijd naar bed. Probeer minimaal 8 uur per nacht te slapen. Liefst een uurtje extra dan je normaal slaapt, je zult zien dat je je als herboren voelt. Wat ik heel leuk vind is dat de Gear Fit2 Pro in kaart brengt hoeveel je slaapt per nacht en wat voor slaap het is; geen beweging, lichte slaap of rusteloos. Natuurlijk voel je zelf wel of goed of slecht slaapt, maar zo’n app die alles inzichtelijk brengt kan soms net even dat gevoel wat je hebt bevestigen. En dan kun je ook bekijken of je hier eventueel iets aan kan doen. Bijvoorbeeld eerder in bed gaan liggen of slapen met oordopjes.

fit de zomer in

Samsung Gear Fit2 Pro

Je hebt het al tussen de regels door kunnen lezen in dit artikel, maar de Samsung Gear Fit2 Pro heeft allemaal handigheidjes waardoor je toch iets meer gaat bewegen en wordt gestimuleerd om gezonder te gaan leven. En dat hoeft dus echt niet door een streng dieet en diehard te gaan sporten, dat kan ook door kleine veranderingen in je dagelijkse levensstijl te maken. Samsung Gear Fit2 Pro stimuleert om meer te bewegen, beter te eten en een gezondere levensstijl aan te nemen. Allemaal zodat jij zometeen fit de zomer in gaat!

*Dit artikel is in samenwerking met Samsung tot stand gekomen*

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment