ReceptenSpreads & Dips

Feta dip met dille

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 juli 2016 1 Comment
Feta dip met dille

Borrelen en eten met vrienden vind ik één van de leukste dingen om te doen in het weekend. Ik ga niet zo vaak echt op stap, etentjes vind ik stiekem ook veel leuker. Het is heerlijk om uit eten te gaan, maar ook zelf in de keuken staan doe ik graag. Vaak maak ik dan mijn favorieten waarvan ik weet dat ze in de smaak vallen, maar soms probeer ik wat nieuws. Laatst kwamen vrienden eten en aangezien we truffelsalami uit Kroatië hadden meegenomen wilde ik een lekker borrelplankje maken. Het werd een feta dip met dille en Griekse yoghurt. Super makkelijk om te maken en heel lekker met van die kleine harde crackertjes! Je kunt het bijna geen recept noemen, maar omdat het zo’n lekkere combinatie is deel ik hem toch!

Voor 1 bakje:

  • 125 feta
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 à 2 gram knoflook (klein teentje)
  • 4 takjes dille
  • Versgemalen peper

Verbrokkel de feta in grove stukken en doe deze samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine. Mix tot een gladde dikke massa. Dit kun je ’s middags al doen, roer de dip voordat je hem op tafel zet dan nog even door.

Feta dip met dille

Feta dip met dille

Dit vind je misschien ook interessant:
Pittige Arabische muhammara dip (ook op de foto te zien)
Wortel gember hummus
– Tuinbonenspread met geitenkaas

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Bietenburger met kikkererwten - Eat.Run.Love. 18 augustus 2016 at 07:00

[…] feta dille dip […]

Reply

Leave a Comment