Lifestyle

Favorieten van Women’s Health Milou

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 december 2016 1 Comment
interview Milou

Iedere maand deel ik mijn eigen favorieten, maar persoonlijk vind ik niets zo leuk als tips en favorieten van anderen te horen. Ik ben altijd op zoek naar goede inspiratie en leuke tips, daarom geef ik vanaf nu maandelijks een in mijn ogen inspirerend persoon het woord om zijn of haar favorieten te delen. Deze maand de favorieten van Milou. Milou ken je waarschijnlijk wel als hoofdredacteur van Women’s Health.

Favoriete moment van de dag

Zonsondergang. Het licht is dan zo mooi en alles lijkt net wat meer te leven.

Sport

Kickboksen en yoga. De combinatie is ook fantastisch. Met kickboksen kan ik al mijn energie kwijt. Ik vergeet alles en ben alleen maar bezig met zo hard mogelijk trappen en slaan. De yoga geeft me weer rust en helpt me om mijn gedachtes te sussen en te ordenen. Door de yoga weet ik beter wat ik belangrijk vind en waar ik echt voor sta.

interview Milou

Lekkerste recept

Shoarma tempé! Je vindt het recept hier.

Stad

Amsterdam. Soms vergeet ik hoe mooi de stad is. Als ik dan onder het Rijksmuseum door fiets ben ik weer helemaal verliefd. Ook vind ik het fijn dat het aan de ene kant een dorp is en je veel bekende tegenkomt, maar je ook voldoende plekken hebt waar je anoniem kan zijn. De stad is zo divers: het industriele NDSM, het multiculturele Oost tot de drukke binnenstad met haar mooie grachten. Ik vind het leuk dat ik nog elk jaar nieuwe bijzondere plekken blijf ontdekken.

Hotspot

Vondelgym. Het voelt hier als een tweede thuis. Ik ben er 3-5 keer in de week. Ik train er niet alleen maar ik eet er ook graag. Vooral als mijn lieve vriendin Amber achter de bar staat die de heerlijkste gerechten maakt. Sowieso trainen er veel bekenden, dus als ik even geen zin heb om alleen te zijn kan ik altijd naar de Vondelgym!

interview Milou Turpijn

Favoriete merk

Heb ik eigenlijk niet.

Energie

De meeste energie krijg ik van verhalen van passievolle van mensen. Ik vind het heerlijk om deze verhalen te lezen, op Youtube video’s te kijken van TED talk, naar lezingen te gaan of simpelweg een koffietje te doen met iemand en te vragen naar zijn/haar passies. Wanneer iemand een passie heeft voor iets en dat dan kan overbrengen, dat vind ik tof. Dit kan van alles zijn: van een hersenchirurg die net een nieuwe chirurgische ingreep heeft ontwikkeld tot een kunstenaar die vol trots vertelt over zijn eigen werk.

Beste plekje om tot rust te komen

Wanneer ik mijn ogen sluit en focus op mijn adem. Dat kan dus echt overal zijn. Letterlijk! Zo sluit ik ook wel even mijn ogen en doe ik een korte meditatie op het toilet met de deksel nog op de bril. Even tot rust komen zodat ik daarna weer met volle focus de dag door kan. Maar het liefste mediteer ik aan de zee. Het geluid van de golven en de frisse zeelucht is toch prettiger dan de lucht die alle toiletgangers voor mij hebben achtergelaten.

interview Milou

Persoon

Tatjana Almuli en Catherina van Duijn. Twee jonge schrijfsters waar ik geregeld koffie mee drink en altijd vol inspiratie bij vertrek. Hun kijk op het leven, hun puurheid en de manier waarop ze dit verwoorden vind ik prachtig. Zo sprak ik Catherina laatst over de kracht van tevredenheid. Over dat tevredenheid zo karig klinkt, maar het eigenlijk iets heel sterks is.

Quote 

“You can’t cross the sea by merely by staring at the water”, Rabindranath Tagore

Volg Milou ook op Instagram.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Joyce Pots 11 december 2016 at 02:02

amsterdam is een hele mooie stad… vergeet dat nooit! ik zie het iedere keer weer als ik naar een event mag komen <3 elke keer mag ik weer daar naar toe.. het kost even wat reizen .. een file of vertraagde trein daar houd je automatisch al rekening mee maar het blijft leuk en gezellig altijd :D

Reply

Leave a Comment