Persoonlijk

Favorieten van Juli 2019

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 augustus 2019 0 comments
favorieten van een blogger

De maand juli is eigenlijk voorbij gevlogen. Normaal gesproken is het een beetje werken, sporten, eten, slapen, repeat, maar nu was ik natuurlijk de hele maand vrij. Met een reden, maar ik moet zeggen dat ik vrij snel gewend was en mijn weg wel gevonden had. Vooral de eerste weken heb ik genoten van de vrijheid en deed ik alles wat ik wilde doen, daarna begon het wachten natuurlijk wel een beetje. Ook voor de maand jullie heb ik weer een paar favorieten verzameld!

Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF50+

Ik was als de doods dat ik een zwangerschapsmasker (pigmentvlekken in mijn gezicht) zou krijgen. Ik ben daarom al heel vroeg – ook toen de zon nog niet echt scheen – begonnen met het smeren van factor 50 in mijn gezicht. Mijn favoriete product hiervoor is Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF50+. Zoals de naam al doet vermoeden is het een zonnecrème, speciaal voor het gezicht die ook matterend werkt. Op een normale dag doe ik eerst een druppel serum op mijn gezicht, vervolgens de zonnefluïde en dan matteer ik mijn gezicht nog iets extra met poeder. Vervolgens maak ik mijn ogen op zoals normaal. Wanneer ik naar het zwembad of strand ga, laat ik de poeder achterwege en smeer ik zeker nog een paar keer per dag bij. Ook de dagen dat ik op terras doorbracht had ik deze crème standaard in mijn tas zitten. Eigenlijk zou je dit altijd moeten doen, maar ik ben er nu wel wat strikter op geweest dan normaal. Ik heb wel iets meer sproeten gekregen dan andere jaren, maar daar is het (gelukkig) bij gebleven. Op de website van Biodermal staat verder nog dat deze crème hydraterend, water resistent en special tijdens en na zwangerschap te gebruiken is. Ik vind hem zelf wel wat lastig uitsmeren, vandaar dat ik het lekker vind om eerst wat serum te gebruiken.

favorieten van een blogger

Iced Coconut Vanille Latte

Eigenlijk drink ik helemaal niet zoveel koffie, ik vind mezelf zelfs een beetje een rare koffiedrinker. Het liefst drink ik 1 kopje espresso na het avondeten met een stukje chocolade. Als we geen chocolade hebben, hoef ik eigenlijk ook geen espresso. Ik zie het echt als een verwennerij dus, niet omdat ik koffie nodig heb. Op werk drink ik nooit koffie. Ik hield ook nooit van cappuccino. Tot ik een keer te laat was bij een afspraak en een collega een cappuccino voor mij had besteld. Tja, wat doe je dan? Opdrinken, zo onbeleefd anders. En wat een verrassing, ik vond het lekker. Sindsdien bestel ik in restaurants wel eens een cappuccino, of nog liever flat white (dubbele espresso). Ook dit zie ik echt als lekkernij en niet omdat ik het nodig heb. Met die hitte heb ik geen zin om warme dranken te drinken, maar ik had wel veel koffiedates. En zo heb ik ijskoffies ontdekt. De Iced Coconut Vanille Latte van Coffee & Such (Haarlemmerdijk, Amsterdam) is mijn favoriet. Ik heb zelfs de neiging om er voor om te lopen om er eentje te halen. Misschien moet ik een keer proberen om het zelf te maken, of juist niet om het echt als treat te bewaren.

favorieten van een blogger

Eet als een expert – Zwanger

Aan het einde van mijn zwangerschap ontving ik Eet als een Expert – Zwanger. Jammer dat ik dit boek niet eerder in mijn zwangerschap heb ontvangen (kon ook niet want toen was hij nog niet uit), want het is echt een ontzettend leuk, informatief en interessant boek. Van dezelfde schrijvers had ik ook al Eet als een Atleet, en ook daar was ik zo enthousiast over. Het staat boordevol voedingstips en -adviezen voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn. Een aanrader; de review lees je hier.

favorieten van een blogger

Zusje – Camilla Läckberg

Ik vind het heerlijk om te lezen, alleen op de een of andere manier kom ik er thuis nooit echt aan toe en blijft het een vakantie dingetje. Nu tijdens mijn verlof heb ik natuurlijk zeeën van tijd en helemaal richting het einde had ik niet elke dag meer zin om op pad te gaan. Ik ben dus weer aan het lezen geslagen. Ik ben nu begonnen aan de misdaadserie van de Zweedse Camilla Läckberg. De boeken kun je los van elkaar lezen, maar het is wel handig om ze op volgorde te lezen omdat er ook een langere verhaallijn doorheen loopt van de hoofdrolspeler. Mijn favoriet tot nu toe van deze serie is Zusje. Deze had ik echt binnen no time uit!

Zwangerschapsmassage

Vrij last minute besloot ik dat het toch wel lekker zou zijn om nog even een massage te boeken. Mijn zwangere vriendinnetje Anouk was zeer te spreken over een dame in Amsterdam, maar helaas is zij op vakantie t/m half augustus. Daarom plaatste ik op Instagram een oproepje om te vragen waar ik het beste een massage kon boeken. Er werd massaal gereageerd en uiteindelijk ben ik naar Arigato (Marnixstraat, Amsterdam) gegaan. Dit is redelijk dichtbij mijn huis en zij hadden nog zo last minute een plekje. Ik werd gemasseerd door de super lieve Marise, en dat was heel erg fijn. Ik ging na de massage compleet ontspannen naar huis.

favorieten van een blogger

Brediusbad

Met de hitte eind juli was ik bijna elke dag te vinden in het Brediusbad, een buitenzwembad bij ons in de buurt dat een beetje verscholen ligt (vind ik zelf). Ik ben normaal gesproken niet zo van het zwembad, maar met die hitte was het thuis geen doen. Rond 10.00 ’s ochtends liep ik naar het zwembad, dan trok ik eerst een aantal baantjes om vervolgens met een boekje onder een hele grote boom neer te ploffen. In de ochtend was de sfeer in het zwembad heel gemoedelijk met ouders en kleine kinderen, vanaf een uurtje of half 3 werd het echt druk maar dan had ik er al een halve dag opzitten. Meestal bleef ik dan nog even zitten voor een extra plons in het water, of ik liep rustig weer naar huis. Prima vertoeven en aanrader! Toen ik voor een triathlon aan het trainen was ging ik hier in de zomer ook vaak heen om baantjes te zwemmen. Dat kan van 7.00 tot 9.00, maar mijn ervaring is inmiddels dat je tot een uur of 11.00 prima baantjes kunt trekken!

Dat waren weer een paar tips en aanraders! Tot volgende maand, dan is de baby er écht, dus benieuwd wat voor favorieten ik dan met jullie ga delen!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment