Persoonlijk

Favorieten van de maand || September

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 oktober 2016 0 comments
Waarom een triathlon

Eén keer per maand kijk ik terug op wat ik allemaal deed afgelopen maand, wat ik het leukste vond en wat mijn favorieten zijn. Deze maand was ik op sportief vlak erg actief; ik deed mee aan de Lowlands Throwdown Qualifiers, twee triathlons, Damloop by Night en een jumping fitness workout. Stuk voor stuk activiteiten waar ik erg veel energie uit haal. Verder was het de maand van nieuwe collecties en nieuwe producten proberen!

Triathlon

Als je mijn verslag van afgelopen woensdag hebt gelezen, hoef ik je niet te vertellen hoe leuk ik dit vond. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van mijn eerste triathlon en ik weet zeker dat er meer gaan volgen. Ik ben erachter gekomen dat ik deze afwisseling onwijs leuk vind, het is weer wat anders dan een halve marathon rennen. De wissels van de ene sport naar de andere sport zorgen ervoor dat het dynamisch is en de tijd voorbij vliegt. Toen ik 1,5 uur verder was had ik het idee dat ik net uit het water kwam. Het triathlon seizoen is nu voorbij, maar ik ga zeker trainen (met name zwemmen) om er volgend jaar weer een aantal te doen.

favorieten van de maand

Damloop by Night

Dit jaar besloot ik de reguliere Damloop over te slaan. Geen moment spijt van gehad omdat mijn focus momenteel op de wat kortere afstanden liggen. Toen collega’s voorstelden om de Damloop by Night – 8km – te doen, was ik dan ook snel enthousiast. Kon ik gelijk even kijken hoe het er met mijn snelheid voor stond. Die ochtend stond ik nog op een trampoline en ik kan je vertellen; dat is niet echt bevorderlijk voor de kuiten. Met stramme kuiten stond ik dus aan de start. Ook verbaasde ik me over hoe druk het was, het was echt dringen geblazen en de eerste paar kilometer zigzaggend door de menigte. Mijn uiteindelijke tempo was 4.45/km. Mijn ultieme doel is 10km in 45 min (4.30/km), hier ben ik dus nog lang niet, maar het was wel een mooie test. En super leuke loop! Vond Damloop by Night stiekem leuker dan de Dam tot Damloop.

favorieten van de maand

Ugly faces

Een beetje zelfspot mag best toch? Ik verbaas me er elke keer weer over wat voor lelijke gezichten ik trek tijdens crossfit. Als een oefening mij kracht kost, dan zie je dat aan alles. Sommige foto’s worden dan stiekem weer best gaaf. Je ziet dat ik er hard voor moet werken en zo is het ook. CrossFit komt mij zeker niet aanwaaien! #uglyface

favorieten van de maand

Röhnisch Autumn/Winter Collection

Begin september werd de nieuwe collectie van Röhnisch gelanceerd. Een sportmerk alleen voor vrouwen en dat merk je aan de pasvormen. Voorgaande collecties bevatte altijd veel roze en waren erg ‘girly’. Deze collectie is wat stoerder met andere kleuren (veel blauw en groen). Een collectie naar mijn hart, ik hoop dus ook zeker nog wat mooie items toe te voegen aan mijn collectie!

favorieten van de maand

Reebok Nano 6.0

Het nieuwste pareltje van Reebok zijn de Nano’s 6.0. Aangezien ik nog nooit een CrossFit schoen van Reebok had gehad, was ik hier erg benieuwd naar. En de lovende feedback begrijp ik wel. De Reebok Nano’s zitten als kussentjes aan je voeten, hebben een brede voorvoet voor extra stabiliteit en de zool heeft super veel grip. Daarbij vind ik de kleuren combi’s ook nog eens heel tof. De bordeauxrode die ik heb zijn echt mijn favoriet!

favorieten van de maand

Nathan trailrunning rugzak

Dit jaar heb ik kennis gemaakt met trailrunning. Waar iedereen al direct tips gaf over het kopen van een trailrunning rugzakje leek mij dat helemaal niks. Dat had ik toch niet nodig? Daar ben ik wel van teruggekrabbeld. Een tijdlang heb ik het gedaan met een klein rugzakje van Decathlon, maar nu pak ik het goed aan met het nieuwste Nathan Vapor Aires. Een rugzakje die van alle gemakken is voorzien; een 2 liter waterzak, een handig netje waarin je een dun jasje of iets kunt meenemen, diverse zakjes met rits (ook voor mijn grote Samsung telefoon!), een fluitje en een spiegeltje voor de veiligheid. Dit tasje is niet goedkoop, zo’n €140, maar dan heb je ook wel wat. Ik kan niet wachten om hem echt te gaan testen! www.technolyt.nl

favorieten van de maand

Sap.je

De overgang van de zomer naar de herfst brengt bij mij altijd wat ongemakken met zich mee: verkoudheid, vermoeidheid, je kent het wel. In deze periode probeer ik altijd extra goed op mijn fruit en groente inname te letten. Met de sapjes van Sap.je is dat helemaal makkelijk. Versgeperste slowjuices die bevroren in glazen flesjes worden bezorgd. Direct na het juicen worden ze bevroren waardoor je ze goed kunt bewaren en niet direct hoeft op te drinken. En de flesjes zijn recyclebaar! Bij je volgende bestelling geef je deze gewoon weer mee terug en dan krijgen ze een tweede leven. www.sap.je

favorieten van de maand

Overnight oats met pindakaas

Na maanden van kwark en granola was het wel tijd voor iets nieuws. Ik had nooit verwacht dat ik overnight oats lekker zou vinden, maar met het juiste recept en de juiste ingrediënten vind ik het echt overheerlijk. Momenteel maak ik wel een paar keer per week deze overnight oats met pindakaas. Goed vullend door de havermout, banaan en chiazaad, super smaakvol door de pindakaas, fris door de blauwe bessen en ook nog eens perfect in balans qua voedingswaarden als je het mij vraagt!

Overnight oats met pindakaas

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment