Persoonlijk

Favorieten van de maand || Augustus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 september 2016 1 Comment
vork en mes

Deze maand stond in het teken van hardlopen, dat was ook wel op Instagram te zien. Ik ging o.a. naar de Ardennen waar ik mijn langste en verste afstand ooit liep namelijk 29,5 km in 4,5 uur. Smaakt het naar meer? Ja zeker, nu weet ik een beetje wat het is en hoe het voelt en kan ik de volgende keer mijn trail nog beter indelen. Natuurlijk was ik ook lekker aan het CrossFitten. En verder werd ik deze maand 30!!! Een goede reden om lekker uit eten te gaan en taart te eten. Deze maand dus een aantal favorieten die met bovenstaande te maken hebben.

Vork en Mes

Deze maand werd ik dus 30 en om die reden ging ik samen met mijn ouders en vriend uit eten. De jarige jop mocht uiteraard beslissen, dus ik koos Vork en Mes in Hoofddorp waar ik erg veel goede verhalen over had gehoord. En dit was niks gelogen want wat hebben we lekker en bijzonder gegeten. Ik probeerde allemaal nieuwe dingen en naast dat het het er prachtig uit zag, was het ook nog eens heel erg lekker. De uitgebreide review heb je wellicht al op de blog gelezen. 

vork en mes

Asics GEL-Fuji Lyte

Vlak voor Trail des Fantômes ontving ik van Asics een trailschoen, eentje die er mooi uitzag en ook nog eens lekker en licht aanvoelde. Ik deed een klein testrondje van een paar kilometer en besloot de trail te gaan lopen op deze schoenen. Eigenlijk een klassieke beginnersfout, want een wedstrijd lopen op nieuwe schoenen doe je niet. Gelukkig pakte het goed uit en zaten de schoenen heerlijk. De Asics GEL-Fuji Lyte is een snelle, lichte en en flexibele schoen. De buitenzool heeft veel grip, maar is wel wat aan de dunne kant dus minder geschikt voor een rotsachtige ondergrond als je het mij vraagt.

Voor een zachte ondergrond (bossen, duinen, modder) is deze schoen perfect. Mocht je door water heen lopen dan laat de buitenzool het water makkelijk wegstromen.

Asics GEL-Fuji Lyte

Asics DynaFlyte

Nog een schoen van Asics in mijn favorieten, nu een normale hardloopschoen. Voor zover je deze normaal kunt noemen. De schoenen werden op een super leuke wijze afgeleverd, namelijk met een persoonlijke boodschap van Robert Lathouwers. Dat wil toch iedereen?

De DynaFlyte is het nieuwe paradepaardje van Asics. Een super lichte schoen met demping waardoor lopers tempo kunnen maken en dit vol kunnen houden op elke afstand. De kern van DynaFlyte is FlyteFoam. Dit is ASICS’ gepatenteerd lichtgewicht- en dempingtechnologie. DynaFlyte heeft een FlyteFoam tussenzool over de hele lengte. Hiermee voldoet de demping aan de hoogste normen, noodzakelijk voor bijvoorbeeld lange afstanden of dagelijks gebruik. En tóch is deze zool circa 55% lichter dan EVA, het materiaal dat standaard wordt gebruikt. Ik heb er nu een aantal keer op gelopen en vind het een hele fijne schoen in een super toffe kleur!

Asics DynaFlyte

NoWraps

Wie mij wat langer volgt, weet wellicht dat ik een polsblessure heb gehad. Niet eentje die heel ernstig is, wel eentje die af en toe nog opspeelt met name als er veel gewicht op mijn polsen komt. Met CrossFit is extra steun bij de oefeningen waarbij er veel druk op de polsen komt dus erg welkom. Oefeningen zoals (handstand) push up, maar ook push presses, snatches en cleans. Bij ons in de box hebben een aantal mensen wrist wraps, banden die extra steun geven aan de pols. Die moest ik hebben! En zo kwam ik uit bij NoWraps, een Nederlands merk, opgezet door CrossFitter Vivienne. Ik bestelde de NoWraps met zebraprint (zelf betaald) en kon ze binnen no time gebruiken.

Je wikkelt ze eenvoudig om je pols, draait ze iets strakker om je pols heen en je hebt direct extra stevigheid. Ik draag ze zeker niet bij elke training, ook niet als ik weinig gewicht gebruik. Maar wanneer ik over ga naar veel herhalingen of zwaar gewicht zijn ze heel fijn!

NoWraps

Vitaminwell

Ik drink nooit frisdrank; te zoet, teveel calorieën en gewoon niet lekker. Maar soms heb ik na het sporten ook wel eens zin in een drankje met een smaakje. Vaak maak ik dan een beetje aanmaaklimonade of isotone sportdrank. Sinds ik deze maand kennis heb gemaakt met Vitamin Well wil ik eigenlijk niks anders meer. Vitamin Well is een gezond alternatief voor suikerrijke frisdrank en vruchtensappen. Het is een frisse dorstlesser zonder koolzuur, is verrijkt met vitamines, mineralen en extracten uit planten en fruit en is lichtgezoet met natuurlijke fruitsuikers. Door de combinatie van natuurlijke ingrediënten bevat Vitamin Well slechts de helft van de calorieën in vergelijking met reguliere frisdranken en zorgt daarnaast voor een boost. Klinkt als muziek in de oren toch? En de smaak is ook eens top! Na een pittige inspanning vind ik het dus heerlijk om Vitamin Well te drinken. Mijn favoriet is “Reload” met vitamini B en D, magnesium en zink. Precies waar ik behoefte aan heb na een uurtje CrossFit of een lange duurtraining.

Vitamin Well is verkrijgbaar in zeven varianten met elk andere voordelen. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan heb ik misschien iets tofs voor je, want ik mag een maandvoorraad Vitamin Well weggeven! Wat moet je doen? Volg Vitamin Well en Eat.Run.Love. op Instagram (@vitaminwellnederland en @eatrunlovenl). Sharing is caring, dus tag onder de foto jouw sportmaatje aan wie je Vitamin Well ook wilt laten proeven! Meedoen kan t/m woensdag 7 september.

Niet gewonnen? Niet getreurd, Vitamin Well is gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn en AH to Go.

vitamin well

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Linda 5 september 2016 at 09:13

Die no wraps zijn mooi!! Ik ben zelf op zoek naar ondersteuning en bescherming voor je handen, deze zijn ook ergens verkrijgbaar maar ik weet niet helemaal waar, anders neem ik een gave kleur van No Wraps.

Reply

Leave a Comment