Persoonlijk

Favorieten van de maand | april

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 mei 2016 0 comments
favorieten van de maand

Alweer een maand voorbij, de tijd vliegt – lekker cliché – maar het is echt zo. Het mag nu van mij wel echt wat warmer worden hoor, want dat koude weer ben ik zat. Deze maand veel favorieten, van nieuwe food ontdekkingen tot nieuwe kledingcollecties!

Maar allereerst wil ik jullie in het zonnetje zetten! Vorige week schreef ik een artikel “iedereen is sterker, sneller en slanker dan ik” over mijn onzekerheden en de struggle die ik soms met social media heb. Begrijp me niet verkeerd, ik ben vergroeid met mijn telefoon en scroll het liefst de hele dag door Instagram, maar dit zorgt er soms ook voor dat ik ongelukkig word van alles wat ik zie. Op de blog kreeg ik ontzettend veel leuke reacties, hij werd veel gedeeld en ontzettend vaak geliked! Dit soort persoonlijke artikelen doen het goed, ik wil dus proberen dit vaker te doen. Mocht je de blog niet gelezen hebben, doe dat dan zeker even!

PowerBar energie & proteïne producten

Een tijdje geleden ontmoette ik Tessa, brand manager bij PowerBar. Ik kende het merk wel, ik heb zelfs in een ver ver verleden toen ik nog halve marathons rende een artikel over PowerBar gel shots geschreven omdat ik reguliere gelletjes niet weg kreeg. Maar verder gebruikte ik eigenlijk nooit producten van PowerBar. Daar is nu dus verandering in gekomen, want van Tessa kreeg ik enorm pakket met energy- en proteïne repen en een hele fijne Proteïne Plus Shake in vanille smaak. Normaliter ben ik niet zo’n fan van dit soort producten omdat ze vaak chemisch zijn. Maar deze repen zijn echt de bom. Ze zijn lekker, goed vullend en hebben macro’s in de perfecte verhouding die een sporter nodig heeft.

Wanneer ik ’s ochtends vroeg of aan het begin van de avond ga trainen, neem ik een energy bar. Wanneer ik heb hardgelopen een natural proteïne reep en wanneer ik ’s avonds een lesje CrossFit heb gedaan en geen zin heb in een shake dan neem ik een proteïne plus reep. Overigens is PowerBar ook het eerste merk met een Proteïne poeder in vanille smaak die ik echt lekker vind. Ik maak graag een shake met een banaan en wat amandelmelk. Aanrader! Nu heb ik deze producten gekregen, maar wanneer alles op is, ga ik zeker zelf een voorraadje inslaan!

eiwit inname voor het slapen

QWIN supplementen

Nog zo’n fijn merk waar ik deze maand mee in aanraking kwam: QWIN. Een supplementenmerk speciaal voor sporters en in samenwerking met topsporters ontwikkeld. Het merk brengt alleen gekeurde supplementen op de markt en alleen die supplementen die daadwerkelijk resultaat leveren bij de sporter. Inmiddels gebruik ik Multivitamine (voor iedere sporter), Vitamine D (wanneer je veel sport een aanrader) en Omega 3 (wanneer je het niet haalt om 2x per week vette vis te eten). Ik schreef er van de week een uitgebreid artikel over, want ik mag zo’n fijn pakketje supplementen weggeven!

Supplementen voor sporters

Two Chicks Egg White

Eiwitten in een flesje, ik was er een beetje sceptisch over. Bovendien vind ik het echt onzin om eieren te splitsen, het gele is toch het allerlekkerste? Natuurlijk zit daar ook het meeste vet in, maar hallo, waar hebben we het over. Een paar gram. Maar ik kom ik toch van terug. Het is namelijk ideaal voor mij, nu ik meer let op mijn vet inname en de voeding die ik eet op (niet)trainingsdagen. Eén flesje Two Chicks bevat 0% vet en cholesterol, is rijk aan proteïne en koolhydraat arm. Een flesje egg white bevat vijftien gepasteuriseerde vloeibare eiwitten (je kunt dus ook zo een eetlepel door een smoothie gooien) en afkomstig van vrije uitloop eieren.

Een fles van 500 gram kost €3,99, ik geef toe, dat is niet heel goedkoop. Maar wanneer je veel eieren eet, toch wel het overwegen waard. Je kunt de eiwitten verwerken in heerlijke recepten; zoals in dit bananenbrood met extra eiwitten.

Two Chicks Egg White

 

Het avondmenu van Lavinia Goodfood

Eén van mijn favoriete lunchtentjes in Amsterdam – Lavinia Goodfood – heeft nu ook een avondmenu! Ik werd samen met een aantal andere bloggers uitgenodigd om te komen proeven en wat ben ik blij dat ik daar tijd voor heb vrijgemaakt in mijn agenda. We kregen meerdere gerechtjes geserveerd waar we van mochten proeven; zoals pulled lam met zoete aardappel en zeebaars met witte bonen mousse. Het allerbeste was natuurlijk het dessert, we mochten proeven van alle zoete lekkernijen die Lavinia Goodfood dagelijks zelf maakt!

Diner alleen op woensdag t/m zondag tot 22.00, Kerkstraat 176, Amsterdam 

lavinia goodfood diner

Morgan & Mees

Onverwachtse etentjes zijn het beste! Mijn vriend en ik besloten op een donderdagmiddag dat we zin hadden om uit eten te gaan om goed nieuws te vieren. Na wat rondvragen kwam ik uit bij Morgan & Mees op Tweede Hugo de Grootstraat. Een restaurantje waar ik al vaker langs was gereden, maar waar het nog niet eerder van was gekomen om te gaan eten. De binnenkomst vond ik direct al heel relaxed, ik houd van de lichte ruimte en de inrichting. Zou hier zo kunnen wonen!

Het eten was ook voortreffelijk. Toen wij er waren, was net de nieuwe kaart in gegaan dus de bediening vroeg ons eerlijk en kritisch te zijn. Op het voor- en hoofdgerecht hadden we echt helemaal niks aan te merken. Ik at Albacore tonijn met wasabi crumble vooraf en lamsvlees met parelcouscous en bimi als hoofdgerecht. Het nagerecht was een caramel bar, die vond ik persoonlijk wat heftig van smaak. Maar dat bedierf gelukkig niet de rest van de avond. Een restaurant waar ik zeker nog eens terug heen ga!

Dagelijks geopend tot 22.00, Tweede Hugo de Grootstraat 2-6, Amsterdam

morgan and mees

Trailschoenen van The North Face

Jullie hebben het waarschijnlijk al gelezen, in juni ga ik de Cortina Skyrace in Italië lopen. Een trailrun van 20 km met 1000 hoogtemeters. Inmiddels ben ik erachter dat dat niet niks is, en ben ik begonnen met trainen (voor zover dat kan in Nederland). Vandaag ben ik in Schoorl te vinden, volgende week ga ik voor een trail van 17km naar België, een paar weken later ga ik nog een langere trail op de Utrechtse Heuvelrug doen en hopelijk lukt het me ook nog om naar Arnhem voor de N70 te rijden.

Omdat alles off road plaatsvind, is een speciale trailschoen toch wel handig. Deze hebben vaak een wat grover profiel, een harde neus en zijn waterdicht. Ik heb gekozen voor de Ultra Endurance trailschoen van The North Face, speciaal voor trails in de bergen. De schoen heeft een Vibram zool wat zorgt voor extra grip en slijtvastheid, een snake plate die prikkende rotspunten en takken trotseert en een TPU cap die de tenen beschermt bij het stoten. De perfecte schoen in de bergen dus. Toen ik de schoen kreeg, vond ik het een ietwat grove schoen, maar hij zit heerlijk!

Ultra Endurance The North Face

Vertel, wat waren jouw favorieten afgelopen maand? En is er een product wat ik absoluut zou moeten proberen? 

Benieuwd wat mijn favorieten de vorige maand waren?
– Favorieten van de maand maart
– Favorieten van de maand februari

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment