Persoonlijk

Favorieten van de maand | Juni

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 juli 2016 0 comments
20160620_151714

In juni was ik maar liefst drie weken op vakantie naar Kroatië en Italië. Drie weken! De laatste keer dat ik zo lang ben weggeweest is drie jaar geleden. Drie jaar lang ben ik alleen maar weekjes en weekendjes weg geweest. Ook super fijn, maar daar rust je toch minder goed van uit dan drie weken. Ik ben even helemaal uitgelogd, uitgerust en opgeladen. Daarbij was Kroatië echt te gek, ik kan het iedereen aanbevelen! Deze favorieten van de maand staat dus grotendeels in het teken van favorieten die ik heb over gehouden van vakantie.

The North Face Cortina Skyrace

Ok, dit verbaast je waarschijnlijk niet, maar met stipt op nummer 1 staat natuurlijk de Cortina Skyrace. Wat een onvergetelijke ervaring! De pijn, de omgeving, ik ga dit nooit meer vergeten en hoop nu al dat ik volgend jaar nog een keer mee mag doen. Ik zal er niet meer te lang bij stil staan maar als je geen idee hebt waar ik het over heb, lees dan even mijn blog of bekijk de mooie aftermovie van Laura!

Cortina Skyrace

Kroatië

Toen ik wist dat ik in Italië de Cortina Skyrace mocht lopen besloten mijn vriend en ik er gelijk een vakantie achteraan te plakken. De trailrun zou plaatsvinden in de Dolemieten. We konden dus Italië in trekken, maar dat hebben we al best vaak gedaan. Toen een vriendinnetje mij attendeerde op Kroatië dachten we, “waarom ook niet”. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar elke keer als ik tegen iemand vertelde dat ik naar Kroatië ging kreeg ik te horen dat het een prachtig land was. En daarvan is echt niets gelogen. Kroatië is te gek! Het is een super divers land; je kunt er stedentrips doen, lekker op het strand hangen of actief doen.

Wij zijn begonnen in Split voor een korte citytrip. Daarna zijn we iets naar boven getrokken en hebben we Paklenica en Plitvice bezocht; beide prachtige gebieden. Jammer genoeg hadden we die week niet zulk heel mooi weer. In Paklenica konden we niet de wandeling doen die we wilden doen; dit werd afgeraden door het slechte weer en ons verkeerde schoeisel (leer moment!). In Plitvice zijn we weg geregend. Een heel goed excuus om nog eens terug te gaan. Na deze natuur zijn we naar Brac gegaan voor een kleine week relaxen, surfen, suppen, kayakken en hardlopen. Dit eiland staat bekend om zijn wind en is dus ideaal om te (wind)surfen. Als laatste zijn we in Istrië geweest. We hebben één dagje met de auto allerlei bergdorpjes bezocht en heel veel gegeten, de andere dag zijn we met een mountainbike langs de kust gefietst. Dit was in een notendop onze vakantie! Voor kiekjes kun je terecht op Instagram,  mocht je meer tips willen laat het mij weten!

kroatie

Zonnebrand

Ik heb een vrij lichte huid en verbrand vooral de eerste dagen in de zon altijd snel. Voor mijn doen ben ik deze vakantie behoorlijk bruin geworden, maar heb ik ook heel goed gesmeerd. Zonnebrand was deze vakantie mijn favoriete lichaamsproduct. Het is zo belangrijk om een goede zonnebrand te gebruiken. Wanneer ik een dagje naar het strand ga gebruik ik NIVEA zonnebrand. Dit heb ik meegekregen van mijn familie en doet me echt aan vroeger denken. Vind dit echt de lekkerste zonnebrand die er is. Ook tijdens het sporten vind ik het erg belangrijk om mezelf goed in te smeren. Normale zonnebrand glijdt vrij snel van je huid, maar Garnier heeft een sportzonnebrand die erg goed is. Hij trekt snel in en wordt niet glibberig als je gaat zweten. Het enige nadeel vind ik de spuitbus omdat je daarmee toch wel veel product weggooid. Voor mijn gezicht gebruik ik ook sportzonnebrand, maar speciaal voor je gezicht van Vision. Deze heeft ook een geïntegreerde lippenbalm. Perfect, want mijn lippen verbranden snel. En dit is echt geen pretje kan ik je vertellen!

20160617_103727

Powerball

Wie mij al iets langer volgt weet dat ik een polsblessure heb gehad. Een combinatie van overbelasting en verkeerde houding. Een blessure waar ik toch wel een aantal maanden last van heb gehad en zo af en toe speelt het op. Ik zou eigenlijk dagelijks oefeningen moeten doen, maar wie ook wel eens een blessure heeft gehad weet ongetwijfeld hoe moeilijk dit is als je nergens last meer van hebt. Je vergeet het dan toch snel, tot je er weer last van krijgt. Laatst had ik er tijdens CrossFit toch weer last van en toen tipte Charlotte mij de Powerball.

De Powerball is een balletje met een kern die zeer snel om haar as kan draaien. Om deze draaiende beweging te maken, moet je met je pols een bepaalde beweging maken. Hierdoor wordt er een draai impuls opgebouwd. Hoe hoger deze impuls des te sterker de kern zich verzet tegen verandering van stand en positie. Je voelt dus een bepaalde weerstandskrachtkracht in je pols die er voor zorgt dat je pols sterker wordt. Ik gebruik hem niet helemaal dagelijks, maar het is wel een heel fijn dingetje om je pols te trainen!

20160702_172825

Ombar Strawberry Mylk

Als ik een guilty pleasure heb (wat een onzin vind ik dat eigenlijk) is het chocolade. In alle soorten en maten, je kunt me er voor wakker maken. Ik merk wel dat ik de laatste tijd steeds meer mijn voorkeur creëer. Als ik een stukje bij koffie of thee neem is het vaak puur. Maar ik ben wel altijd in voor nieuwe smaken, dus toen ik terug kwam van vakantie en ik zag dat ik reepjes van Ombar had ontvangen kon ik niet wachten om deze te proberen. De nieuwste smaak van Ombar is Strawberry Mylk, de vertrouwde raw chocolate met een fruitig jasje. Ik houd van raw chocolate. Het is vrij bitter van smaak, maar daardoor perfect bij koffie en je eet er automatisch niet teveel van. De aardbei geeft er een friszure smaak aan, niet te overheersend, maar wel dusdanig dat je het proeft. Ombar Strawberry Milk is wel gezoet met kokossuiker en bevat verder rauwe cacao, cacaoboter, aardbeienpoeder en kokosroom. Te koop bij biologische winkels.

20160626_111023

Weleda Sportverzorging

Afgelopen donderdag had ik een leuke bloggersavond met Runner’s World. Daar testten we de nieuwste modellen van Saucony, maar werden we daarna ook in de watten gelegd door Weleda. Weleda heeft nu een complete sportverzorgingslijn met Arnica. De Arnica massageolie is één van de best verkopende producten en daar heeft Weleda nu een douchegel, badmelk en sportgel aan toegevoegd. Arnica, ook wel valkruid genoemd, heeft een verwarmende en ontspannende invloed op de spieren. Daarnaast bevordert het de doorbloeding waardoor het weefsel sneller hersteld en het helpt om de spieren te versoepelen. Ideaal dus bij spierpijn, vermoeidheid en kramp. Inmiddels heb ik al een voetenbadje en massage gehad met de producten en ik ben fan. Het ruikt sterk, maar niet overheersend. Daarnaast worden je spieren er warm van en van een massage raak je sowieso ontspannen! Lees meer op de website.

weleda arnica sportverzorging

Hebben jullie deze maand favorieten die je absoluut wilt delen? 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment