SportWorkout

Favoriete sport en health apps

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 mei 2015 3 Comments
sport en health apps

Mijn mobiele telefoon, ik kan niet zonder. Mijn hand zit het liefst de hele dag vast geplakt aan de telefoon, Instagram neemt toch wel het meeste tijd in beslag, maar daarnaast gebruik ik hem ook veel tijdens sport, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en natuurlijk contact te houden met vrienden. Mijn favoriete sport en health apps om te gebruiken?

Healthy App

Gratis health app waar je iedere dag de nieuwste health content overzichtelijk gepresenteerd krijgt. Een beetje vergelijkbaar met Bloglovin’ waarbij je zelf een aantal blogs volgt, maar anders doordat de blogs geselecteerd worden door de mensen achter HealthyApp. Je kunt alle berichten bekijken, of zelf voorkeuren aangeven voor onderwerpen in sport, voeding en mind. Het leuke is dat vanaf vandaag ook berichten van Eat.Run.Love. te lezen zijn in de HealthyApp naast blogs van o.a. medebloggers Glow, I Love Health en Foodness. De HealthyApp is gratis te downloaden voor Apple gebruikers.

sport en health apps

Tabata Timer

Als je mijn laatste workout video’s hebt gezien, weet je dat ik fan ben van de Tabata Timer. Dit is een handige app waarmee je intervals kunt instellen. Bijv. 10 seconden om op te starten, 40 seconden interval, 10 seconden rust en dat 5 keer herhalen. Ideaal als je thuis in series wilt werken. De app is zowel voor Android als Apple verkrijgbaar.

Nike Training Club

Al eerder schreef ik er een hele blog over, de Nike Training Club App. Dit blijft een fijne app, hij wordt continu door ontwikkeld door Nike met nieuwe features en nieuwe workouts. Bang zijn dat je dezelfde workout te vaak moet doen, hoef je dus echt niet. Ik weet soms van gekkigheid niet welke ik moet doen. Wat ik vooral ook erg handig vind is dat je zelf het niveau kunt aangeven en kunt kiezen voor een lange of korte workout. Ik denk dat heel veel meiden deze app al hebben, maar heb je hem nog niet, download hem dan heel snel in de Android of Apple store!

TomTom MySports

Momenteel ben ik de TomTom Multisport Cardio aan het testen, dat betekent dus dat ik ook de bijbehorende app heb gedownload. Werkt echt super makkelijk; door de bluetooth op je telefoon aan te zetten synct hij automatisch (overigens wel handig om na elke activiteit even te doen, anders duurt het wel even voor alles op je telefoon staat) en heb je direct inzicht in je laatste activiteiten. Kaartje erbij, verloop van tempo, hartslag en cadans.

sport en health apps

Runkeeper

Heb je geen hardloophorloge? Dan zou ik echt Runkeeper aan willen raden. Toen ik nog geen sporthorloge had, heb ik een tijdje met de Nike Plus app gelopen en een tijdje met Runkeeper. Runkeeper beviel mij toch beter,;ik had het gevoel dat hij iets nauwkeuriger is en je kunt er ook goed intervaltrainingen mee doen. Geen zin in geklets in je oor als je oordopjes in hebt? Dan zet je eenvoudig het geluid uit.

Wat zijn jouw favo apps om te gebruiken? 

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Mandy van dam 16 oktober 2016 at 21:25

Leuk om te lezen!
Heb sinds kort ook tom tom my sportschool
Wil heel graag de trainingen delen via instagram.. zag dat jij dit ook doet?
Ik krijg deze optie alleen niet te zien bij delen? Weet jij zo hoe ik het toch kan linke naar instagram ?
ALvast bedankt voor je reactie

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 oktober 2016 at 13:58

Hi Mandy, ik deel de training niet vanuit de app. Dat werkt idd niet. Gebruik zelf gewoon een fotobewerkingsapp waar ik tekst in kan zetten.

Reply
Avatar
Nathalie 6 mei 2015 at 08:53

Runkeeper en de TomTom app gebruik ik altijd voor het hardlopen/wielrennen. Erg fijne apps. Wat leuk dat je blogs in de Healthy app te vinden zijn!! Gefeliciteerd. De Tabata timer kende ik nog niet, straks eens proberen! Ik ben niet zo tevreden over de timer die ik nu gebruik. Bedankt voor de tip!

Reply

Leave a Comment