OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Favoriete granola inclusief video

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 april 2018 6 Comments
Favoriete granola

De meesten van jullie zullen het wel weten, maar naast mijn blog werk ik fulltime in de media. Dat doe ik al 10 jaar en vind ik ontzettend leuk om te doen. Het heeft vrij veel raakvlakken dus soms zijn er gelegenheden dat mensen denken; doe je dat nu voor je werk of voor je blog? Laatst had ik er weer eentje. 24Kitchen en AD schreven een receptenwedstrijd uit (gerelateerd aan mijn werk dus) en mijn collega’s riepen allemaal dat ik mijn favoriete granola recept moest insturen. Deze wordt inmiddels door meerdere collega’s, familie en vrienden gemaakt en is dus niet alleen bij mij favoriet. En zo geschiedde. En ja hoor, iemand van een ander bedrijf en ik wonnen de wedstrijd. Beiden mochten we ons recept maken met chefkok Hugo Kennis, bekend van 24Kitchen. Dit alles werd vastgelegd op video. Nu maak ik nooit video’s, maar ik vind deze erg leuk geworden dus reden om hem te delen! Heel benieuwd wat jij ervan vindt!

Nog even het granola recept

De basis ingrediënten van mijn favoriete granola zijn als volgt:

  • 200 gr havervlokken
  • 100 gr pecannoten
  • 25 gr pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 50 gr honing
  • 50 gr kokosolie
  • 75 gr gedroogde blauwe bessen (of krenten)

Maar ik pas het recept heel vaak aan; andere noten, geen noten, ander gedroogd fruit, meer kruiden etc. Je kunt helemaal los gaan en er je eigen twist aangeven. En het recept is dus echt heel simpel getuige de video :)

Nog even een kleine kanttekening: 25 minuten op 180 graden is in mijn oven perfect, maar ik heb niet zo’n hele goede oven. Begin voor de zekerheid met 20 minuten en check dan even hoe de granola eruit ziet. Zonde als de noten verbranden!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Eiwitten bij het ontbijt - Eat.Run.Love. 12 augustus 2018 at 06:30

[…] kwark is heel voor de hand liggend, en daar ontbijt ik zelf dan ook graag mee. 250 gram kwark, homemade granola en fruit en ik heb een ontbijt met minimaal 20 gram eiwitten. Andere ideetjes zijn eieren, in alle […]

Reply
Avatar
Erik 21 mei 2018 at 12:34

Topreceptje Jessica! Ik heb al veel granola gemaakt, maar nog nooit aan pecannoten gedacht, die voegen echt iets toe. Maar.. 25min op 180° is net iets te lang hoor.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 mei 2018 at 14:00

hi Erik, dank voor je reactie! Volgens mij zeg ik het ook in het filmpje, maar de oventijd hangt vaak ook een beetje af van het soort oven dat je hebt. Bij mij is 25 minuten wel perfect, maar als je een sterkere oven hebt, kun je het idd beter wat korter doen!

Reply
Avatar
Sandra 17 april 2018 at 11:27

Gefeliciteerd ! En een leuk filmpje!

Reply
Avatar
Eline 13 april 2018 at 08:03

Wat een ontzettend leuk filmpje! Jullie zouden inderdaad een mooi nieuw tv duo vormen! :-)
Hugo vind ik ook altijd leuk overkomen in zijn kookprogramma’s. Je ziet aan jou echt niet dat je nog nooit voor een camera hebt gestaan, moet je wat mee doen! :-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 14 april 2018 at 18:17

Haha dank je wel voor je compliment! Wie weet :)

Reply

Leave a Comment