CrossFitSport

Favoriete Crossfit items

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 maart 2018 2 Comments
Favoriete Crossfit items

Inmiddels doe ik ruim twee jaar Crossfit en het is jullie wel bekend dat ik dit één van mijn favoriete – zo niet meest favoriete – sport is. Lezeres Sanne vroeg mij laatst wat de trends zijn en wat mijn favoriete merk is. Dat vond ik een dusdanig leuke vraag dat ik er een artikeltje aan wijd. Normaal gesproken schrijf ik wat minder over sportkleding specifiek, terwijl ik natuurlijk stapels in mijn kast heb liggen.

Trends in Crossfit sportkleding

Allereerst een paar trends die mijn opvallen. Ik weet niet of dit ook de trends zijn zoals merken ze bedoelen, maar wat mij opvalt zijn:

  • Felgekleurde en geprinte broeken, zowel lang als kort
  • Laag uitgesneden tops
  • Crop tops (zodat je net een randje buik ziet)
  • Veel extra touwtjes aan shirtjes (denk aan een laag uitgesneden rug, waar dan nog een wirwar van bandjes aan vast zit)
  • Hoe minder kleding, hoe beter.

Dat laatste is natuurlijk een beetje een grapje, maar het valt mij op dat bij Crossfit mensen hun (boven)kleding vaak makkelijk uittrekken. Vrouwen trainen alleen in een sporttop, mannen met een ontbloot bovenlichaam. In het begin vond ik dit apart, maar inmiddels is het me duidelijk dat atleten dit niet (alleen) doen om hun lichaam te showen, maar vooral omdat het vaak gewoon erg warm is in een box. Bij ons in de Crossfit box is het regelmatig best warm, dus dan is het fijn om weinig en luchtige kleding aan te trekken. De croptops die je tegenwoordig ziet zijn dan ook ideaal. Iets minder bloot dan een sportbh, maar wel lekker luchtig. Ik vind dit persoonlijk een te gekke trend, maar heb zelf de stap nog niet genomen om er ook daadwerkelijk eentje aan te schaffen. Hopelijk deze zomer!

Bovenal vind ik het echt heel belangrijk dat de kleding goed en comfortabel zit. Liever een maatje te groot en dat het lekker zit, dan een small omdat ik altijd small draag en het vervolgens knelt.

Favoriete Crossfit items

Mijn favoriete merken

Dit vind ik best een lastige vraag. Als ik kijk naar mijn favoriete merken voor Crossfit kleding dan gaan Reebok en Nike zij aan zij, maar wint Reebok het momenteel net wat vaker. Crossfit is voor hen een hele belangrijke pijler en zij hebben dan ook een specifieke Crossfit collectie. Zij hebben meerdere goede Crossfit atleten aan zich weten te koppelen en dat is voor mij een grote bron van inspiratie. Daarbij vind ik de prijs-kwaliteit verhouding erg goed en is het net wat goedkoper dan Nike. En ook leuk, ik krijg super vaak complimenten als ik Reebok kleding draag!

Qua schoenen heb ik zowel Reebok Nano’s als Nike Metcons; ik draag ze beiden heel erg graag en ben zo iemand die dat een beetje op mijn kleding afstemt. Overigens draag ik als ik weet dat er een workout is met veel hardlopen, liever mijn hardloopschoenen.

Andere favoriete items

Naast kleding en schoenen heb ik nog wel een paar tips & favorieten voor jullie!

  • Speedrope van Rogue, hiermee heb ik binnen no time double unders geleerd
  • Wrist wraps, deze heb ik van onze eigen box Crossfit AKA, maar je hebt ze van veel merken. Deze zijn erg fijn wanneer je wat stabiliteit aan je polsen wilt met lifts boven je hoofd
  • Winnies Ripfix, ideaal wanneer je handen zijn opgegaan, het heelt een stuk sneller
  • Proteïnerepen van Barebells, een feestje om te eten, meer dan 20 gram proteïne, minder dan 200 calorieën en minder dan 2 gram suiker
  • Kinesiotape van Action, je weet wel van die gekleurde tape waarmee je je handen kunt tapen. Die van Action is goedkoop en werkt prima!

Hoofdfoto via Reebok NL, Atleten Leonie & Elwin, Fotograaf Karim

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Eline 15 maart 2018 at 09:13

Hey Jessica! Ik ben op zoek naar fijne crossfit grips, heb jij enig idee welke er goed zouden zijn?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 maart 2018 at 16:02

Ik vind zelf grips niet zo fijn, maar heb een tijdje van Rogue gehad – die waren ok -, maar hoor ook goede verhalen over Reeva.

Reply

Leave a Comment