SportSportswear & gear

Favoriete app voor een workout: NTC

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 januari 2014 7 Comments
ntc app
Vorige week was de vernieuwde app van Nike Training Club beschikbaar. Ik kon er natuurlijk toen al een artikeltje aan wijden, maar ik wilde graag eerst wat nieuwe workouts proberen voordat ik er over schreef!

Mocht je nog niet bekend zijn met de Nike Training Club app, download hem dan snel! Het is een ideale app om thuis workouts te doen. Je kunt kiezen uit vier verschillende resultaten: get lean, get toned, get strong en get focused. Bij de eerste drie kun je vervolgens kiezen uit beginner, intermediate of advanced. Hier vind je trainingen van 30 of 45 minuten. Ik ben zelf heel erg fan van de get focused workouts, deze duren slechts 15 minuten en concentreren zich op één deel van het lichaam, bijv. core, benen, armen, billen. Het liefste doe ik de workouts die gericht zijn op core en buik omdat ik voor mijn gevoel de rest train met hardlopen en boksen.

620x420q80
Na een x aantal minuten (heb dus niet in de gaten gehouden wanneer dat was), krijg je toegang toe nieuwe, exclusieve workouts. De standaard workouts zijn leuk, maar op een gegeven moment ben je wel toe aan iets nieuws dus zijn de exclusieve workouts top. Deze workouts zijn ‘ontwikkeld’ door Nike trainers, maar ook celebrity trainers en topsporters. Heeft Nike heel goed gedaan. Inmiddels heb ik toegang tot een aantal workouts en zijn er in de vernieuwde app nieuwe workouts toegevoegd. Ik ben dus lekker aan het testen geslagen en heb tot nu toe de volgende uitgeprobeerd:

Core Crunch is mijn all time favorite. Dit is een standaard workout die ik het meeste heb gedaan. Wat ik aan deze fijn vind is dat er ook een aantal oefeningen voor de lage buikspieren in zitten, een moeilijk te trainen gebied!

Alpha Abs wordt gegeven door een celebrity trainer en is “to tighten the abs and tone your core”. Vrij standaard buikspieren die je uitvoert in 5 minuten en vervolgens 2 keer herhaalt. I like!

Dynamic Yoga was iets te hoog voor mij gegrepen en ik vind het jammer dat daar geen alternatief voor wordt aangeboden. Eerst dacht ik “Yes, fijn om na hardopen te doen.” Dat heb ik dus ook gedaan, alleen die oefeningen… Te moeilijk voor een beginner zoals ik. Deze zal ik dus niet gauw nog een keer doen. Ik houd het lekker bij mijn Bikram Yoga lesjes en de Zonnegroet.

De dag erna deed ik Hollywood Ab Blast: work your abs like a celebrity. En dat heb ik geweten, poeh, pittig! Vooral het eerste deel met de plank posities, ik had deze al een tijdje niet gedaan en dat heb ik geweten. Wel een hele fijne en grote afwisseling van oefeningen. De volgende dag: SPIERPIJN! Ik weet niet of dit komt doordat ik gewoon twee dagen achter elkaar de workouts heb gedaan of dat deze echt heel zwaar is, maar hij behoort wel tot mijn nieuwe favo’s.

En als laatste deed ik de Lenghten and Strengthen, ook pittig. Op het eerste gezicht lijkt het dat je je benen gaat trainen, maar uiteindelijk gebruik je ook je buikspieren.

Ik wil Box Smart ook heel graag nog een keer proberen waarbij je gebruik maakt van dumbbells en boksbewegingen, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen.

Ik werd wel met de neus op de feiten gedrukt dat ik mijn buikspieren onder een laagje stof zijn gekropen, dus tijd om het weer vaker te doen! Heb je moeite om zelf alles in te plannen? Maak dan gebruik van program mogelijkheid. Hier kun je zelf een programma van vier weken opstellen. Eerst kies je wat je wilt doen (lean, toned of strong) en vervolgens het niveau. Ook kun je er voor kiezen om hardlooptrainingen toe te voegen. Een ideaal steuntje in de rug om die workouts uit te voeren!

Zijn jullie al bekend met de NTC app?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Trainen met een kettlebell - Eat.Run.Love. 3 november 2014 at 18:12

[…] ik al wel vaker heb verteld, ben ik fan van de NTC app. Normaal gesproken deed ik alleen de 15 minuten buik workouts, maar inmiddels heb ik me ook gewaagd […]

Reply
Tips om met een klein budget te sporten - Eat.Run.Love. 26 oktober 2014 at 16:47

[…] nog wel leuker: de tip die mijn oud-stagiaire gaf. Inmiddels weten jullie wel dat ik fan ben van de NTC app. Zij gebruikt deze app ook, alleen spreekt ze één of meer keer per week met vriendinnen af om in […]

Reply
Avatar
Froukelien 11 januari 2014 at 10:54

Ik trek volgens mij niet erg hard aan m’n nek, maar het kost me gewoon veel spierkracht om m’n hoofd omhoog te houden, denk ik :’) Ik heb nu ook echt wel spierpijn, pfoe! En, ook stom: m’n onderrug is helemaal beurs! Blijkbaar is m’n yogamatje iets te dun om de oefeningen op te doen…

Reply
Avatar
Froukelien 10 januari 2014 at 11:51

Huh? Ik had een reactie geplaatst maar hij is weg?
Anyway: ik heb meteen de Alpha Abs gedaan en vond het echt zwaar, maar heb dan ook 0 spieren in m’n lijf. Kreeg ook last van m’n nek, not so nice.
En vind de app niet altijd even handig: jammer dat je niet van tevoren alle oefeningen al even kunt bekijken en dat ‘ie niet automatisch de filmpjes afspeelt. Ik moest steeds even stoppen om te kijken hoe ik de oefening moest doen…

Reply
Avatar
Jessica 10 januari 2014 at 12:09

Daar heb je een goed punt! Ik heb natuurlijk regelmatig mee gedaan aan de trainingen in de Vondelkerk, waardoor ik veel oefeningen ken. Bij Review kun je van te voren de oefening bekijken, maar het jammer dat dit niet vloeiend gaat en je de filmpjes los van elkaar elke keer moet aanzetten.

Over je nek, trek je er misschien te veel aan? Je kunt je handen het beste losjes in je nek leggen en dus niet hard trekken dat je je hoofd buigt in plaats van je buik. Snap je wat ik bedoel? En, oefening baart kunst!

Reply
Avatar
Carlijnott 9 januari 2014 at 09:34

Leuk stukje! Ik gebruik de app zelf ook al een aantal maanden intensief en vind hem erg fijn! Met name de 15min workouts zijn echt geschikt in de ochtend voor het werk :)

Reply
Avatar
Jessica 9 januari 2014 at 21:53

Ja dat zeker! Ik zou ze alleen wat vaker moeten doen. Kom er ’s ochtends dan toch niet echt aan toe. Vind het ook vervelend dat ik wat strammer ben in de ochtend waardoor het voor mijn gevoel altijd slechter gaat.

Reply

Leave a Comment