DinerGranenReceptenVegetarisch

Farrotto met champignons en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 september 2014 4 Comments
farrotto

Sinds een tijdje heeft onze Albert Heijn een nieuw schap bij de rijst met bijzondere & gezonde granen, zoals quinoa met volkoren rijst, spelt couscous en farro. Ik nam een zakje farro mee omdat ik werd aangetrokken door de tekst op de verpakking; “een alternatief voor Italiaanse risotto”. Het stomme is dat ik nu niet meer op het merk kan komen, maar het zijn doorzichtige zakjes met gele accenten en een inhoud van zo’n 300 gram. [Edit: het merk is Pedon]

Thuis gekomen, besloot ik eerst op te zoeken wat farro nu precies is en zo kwam ik er al snel achter dat het een Italiaans graansoort is, vergelijkbaar met spelt. Gezond dus! Omdat ik dol ben op risotto met champignons, besloot ik deze te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram Farro
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr champignons
  • 1/3 potje semi zongedroogde tomaatjes
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • Zak gemengde sla
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • Handje pompoenpitten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • bouillonblokje
  • peper & zout
  • 1 el balsamico azijn

Kook ongeveer een liter water in de waterkoker. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit tot het glazig is. Voeg de farro toe en bak kort mee tot de korrels voorzien zijn van een glanzend laagje. Voeg het bouillonblokje en een scheut kokend water toe. En nu komt het geduldige werk! Laat het water inkoken en voeg opnieuw een scheut kokend water toe. Doe dit zo’n 3 keer en laat al het water inkoken. Proef vervolgens de farroto of deze al zacht is. Let op: het blijft een beetje een bite houden en wordt niet zo zacht als risotto. Indien het nog te knapperig is, voeg je opnieuw een scheut kokend water toe, net zo lang tot het naar jouw smaak is. Dit kan zo 20 tot 30 min. duren.

Snijd ondertussen de champignons in vieren en bak deze in een andere pan met een beetje (kokos)olie, tijm, peper en zout. Voeg deze op het laatste toe aan de farro samen met de zongedroogde tomaatjes en geitenkaas.

Maak een simpele salade van de sla, cherrytomaatjes (in vieren gesneden), pompoenpittten en balsamico azijn. Serveer deze bij de farroto.

Eet smakelijk!

farro champignons geitenkaas

image_print

4 Comments

De comeback van oude granen | Florette 3 augustus 2017 at 14:49

[…] Farrotto (risotto met farro) met champignons en geitenkaas […]

Reply
10x minder bekende granen - Eat.Run.Love. 28 november 2014 at 07:05

[…] maakte ik al een gerecht met Farro. Dit is een hele, volkoren korrel die vooral in de Toscaanse keuken wordt gebruikt. De smaak is […]

Reply
Eline 14 september 2014 at 20:46

Heb even in mijn kast gekeken en het merk is Pedon :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 15 september 2014 at 09:05

Dank je, dat is het idd :) Stom, is typisch zo’n merk dat ik vergeet!

Reply

Leave a Comment