Broodjes, Wraps & OmeletDinerReceptenVegetarisch

Falafel met doperwten en verse kruiden

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 mei 2017 0 comments
falafel met doperwten

Weten jullie nog dat ik laatst hummus met zongedroogde tomaat met jullie deelde? Die had ik eigenlijk gemaakt als spread voor deze falafel met doperwten. Het zoete van de zongedroogde tomaat past perfect bij deze kruidige falafel. Het is een flinke hoeveelheid, maar dan heb je wat over voor de volgende dag als lunch :) Ook koud of met een salade is deze falafel echt overheerlijk!

Falafel met doperwten en verse kruiden

Voor 20 falafel, 4 personen:

  • 300 gram diepvriesdoperwten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram verse bieslook
  • 10 gram verse koriander
  • 10 gram verse peterselie
  • Blaadjes van 2 takjes munt
  • 2 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 gram paneermeel
  • 1 ei

Om het gerecht compleet te maken:

Kook de doperwten 7 minuten. Laat goed afkoelen, eventueel met koud water. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot een grove massa. Mocht dat nu heel lastig zijn voeg er dan een klein scheutje water toe, maar niet teveel want we willen niet dat het smeuïg zoals hummus wordt.

Vorm 20 balletjes met je handen. Indien dat lastig gaat omdat het mengsel plakkerig is, maak je handen dan een beetje vochtig. Verhit flink wat rijstolie in een platte pan en laat dit goed heet worden. Voeg de falafel toe en bak het op hoog vuur tot er een knapperig korstje op komt.

Maak ondertussen de hummus klaar als je dit nog niet hebt gedaan en snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Serveer de falafel met wraps, hummus en de rauwkost.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon, 2 wraps met 5 falafel en 40 gram hummus: 511,6 calorieën
19,4 gram eiwit – 78,8 gram koolhydraten – 10,6 gram vet

falafel met doperwten

falafel met doperwten

image_print

Leave a Comment