OntbijtPannenkoeken & WafelsRecepten

Eiwit pannenkoeken

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 mei 2016 1 Comment
Eiwit pannenkoeken

Oh, wat ontbijt ik toch graag met pannenkoekjes! Heerlijk met wat fruit erbij en voor mij heel erg goed vullend. Omdat ik vaak ’s ochtends sport en dan direct daarna op mijn eiwitinname wil letten, maakte ik deze eiwit pannenkoeken. Het perfecte ontbijt voor na een zware training! Je kunt ze natuurlijk ook als lunch eten of gewoon omdat je het heel lekker vindt!

Voor 1 persoon, 5 pannenkoekjes:

  • 1 kleine banaan
  • 30 gram havermout
  • 20 gram eiwitpoeder Vanille (ik gebruik momenteel PowerBar)
  • 60 gram eiwit*
  • 1 tl kokosolie
  • 100 gram aardbeien, of ander fruit

*Ik gebruik Two Chicks Eiwit, maar als ik dat niet in huis heb eet ik vaak een normaal ei. Je kunt 1 heel ei gebruiken, of 2 eiwitten.

Gebruik een kleine keukenmachine om alle ingredi├źnten (behalve de aardbeien) te pureren tot een dik beslag. Verhit de kokosolie in een koekenpan en maak met een eetlepel kleine pannenkoekjes. Bak de pannenkoekjes op middenhoog vuur aan elke kant een paar minuten.

Garneer met de aardbeien of ander rood fruit.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde incl. aardbeien: 408 calorie├źn
29,7 gram eiwit – 50,4 gram koolhydraten – 7,9 gram vet

Eiwit pannenkoeken

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Marvin 4 mei 2016 at 09:00

Ik was eerder nooit zo van die eiwitpannenkoeken. Vond het altijd teveel moeite. Een paar weken geleden toch maar eens gemaakt en ze smaken me prima. Maak nu steeds vaker eiwitpannenkoekjes, voornamelijk voor de lunch als ik thuis werk :)

Reply

Leave a Comment