Lifestyle

Eetdagboek Diantha

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 februari 2016 3 Comments
eetdagboek

♦ Blog geschreven door Diantha 

Toen Jessica vroeg of ik een eetdagboekje bij wilde houden en dat wilde delen vond ik dat gelijk heel leuk! Mensen denken vaak dat ik helemaal healthy, vegan, suikervrij, glutenvrij etc. etc. eet omdat we by LIMA voor een groot deel op deze manier koken. Maar ik ben van mening dat een goede balans het belangrijkste is; met gezond eten maar ook met bijvoorbeeld het gebruik van dierlijke producten. Ja… ik eet dus niet volledig vegan, glutenvrij, suikervrij en altijd healthy.

Tot voor kort werkte ik gemiddeld 90 uur per week en was mijn eetpatroon alles behalve regelmatig. Zo bestond mijn ontbijt en lunch vaak uit restjes tijdens het voorbereiden van gerechten (lees; plakje kaas hier, halve banaan daar en tussendoor nog even proeven hoe mijn nieuwe taart smaakt). Ik nam geen tijd om even rustig te zitten en ontbijt of lunch voor mezelf te maken en avondeten gebeurde pas tegen de tijd dat we helemaal klaar waren met werken, vaak rond 22 uur ’s avonds.

Intussen heb ik hier iets meer regelmaat in kunnen vinden, zowel met werken als eetmomenten. Sinds kort hoef ik op donderdagen en vrijdagochtend niet meer zelf in de keuken te werken, wat fijn is zodat ik een hele dag tijd heb om me te richten op o.a. de administratie en het maken van taarten voor het weekend.

Donderdag

Ik mag van mezelf op donderdag uitslapen tot 8.30, heel fijn! Ik loop gelijk naar beneden en maak voor mezelf een kop verse gemberthee en neem hierbij een plak zelfgebakken bananenbrood wat ik gisteravond heb meegenomen van het werk omdat ik wist dat we echt helemaal niks in huis hebben aangezien we daar heel weinig zijn.

Vervolgens klap ik mijn laptop open en begin aan de berg administratie die op onze keukentafel ligt. Rond 11.30 ben ik klaar, het is even mooi weer en ik ga een stuk lopen met ons hondje Fox. Hierna doe ik boodschappen want vanavond kook ik thuis, iets wat weinig gebeurd. En daarna ga ik de hele middag en begin avond aan de slag met het maken van taarten en probeer ik wat recepten voor de nieuwe menukaart, tussendoor eet ik een grote bak yoghurt met rood fruit en granola en later nog twee vegan kersen scones die ik net gebakken heb.

Ik vind het leuk om één keer in de week een gezond recept uit een kookboek of van een blog te maken. Vandaag eten we rond 20 uur rode linzenballetjes (recept van Jamie Oliver) met speltpasta, broccoli pesto en tomaatjes. Als toetje eten we Milka caramel-cashew ijs, mijn oog viel er op in de supermarkt ondanks dat ik de meeste paden heb ontweken omdat ik weet dat als ik boodschappen ga doen met honger altijd dingen meeneem die niet nodig zijn. We eten de bak helemaal samen op ‘s avonds.. Het was heeel lekker ;) Ik ga nog even douchen en om 23 uur is het bedtijd.

eetdagboek

Vrijdag

Vrijdagochtend sta ik op om 8 uur, omdat ik niet vroeg op de zaak hoef te zijn. Ik ga naar beneden en maak voor mezelf warme havermout met amandelmelk en rood fruit. Daarna moet ik nog het en en ander ophalen en ga ik door naar de zaak. We hebben hele lekkere zoete sinaasappels uit Portugal binnen gekregen en tussen het werk door eet ik wat schijfjes hiervan. Zodra ’s middags al het personeel heeft gegeten ga ik zelf wat eten, dat is vandaag om 15 uur. Ik maak voor mezelf twee sneden zuurdesembrood waarvan één met pompoenhummus, een halve avocado en een eetlepel dukkah. De andere is met boerenkaas en een beetje cranberrymosterd.

Rond half 6 eet ik nog een plak wortel cake en na het werk eten we rond 20.30u pastinaak, zoete aardappel en wortel uit de oven met een stuk groentequiche. Ik ben heel slecht in het maken van donkere foto’s en ik ben het een beetje vergeten, vandaar weer geen foto van het avondeten, sorry! Om 23u ga ik na even douchen naar bed toe.

eetdagboek

Zaterdag

Vandaag gaat de wekker om 6.30. Om 7 uur vertrekken we richting de zaak, een hele drukke dag voor de boeg dus ik begin gelijk in de keuken met voorbereidingen. Ik drink een kop verse gember thee met citroen om 8 uur en een glaasje verse jus (van weer die overheerlijke zoete sinaasappels), om 9 uur ontbijt ik even snel met wat yoghurt, stukjes sinaasappel, een kwart banaan en granola.

Ik lunch zelf weer nadat al het personeel heeft gegeten even heel snel tussendoor, vandaag pas om 16.30 uur. Ik heb echt ontzettende trek en eet een zuurdesem snee met pompoenhummus, wat hennepzaad, granaatappelpitjes en cashews. En nog een snee met een stukje kipgehakt en cranberrymosterd.

Rond 18u ben ik sinaasappels aan het snijden en (weer) eet ik tussendoor wat stukjes, zo lekker zijn ze! Om 21u zijn we klaar met schoonmaken, vaak heb ik als het een drukke lange dag is geweest, niet echt trek meer en duik ik het liefst gelijk in bed omdat het morgen weer vroeg dag is. Maar aangezien Bruno wel altijd zin heeft om te eten, eten we samen nog wat in de zaak. Ik een kop pastinaaksoep met een beetje boerenkoolpesto.

Op dit moment ben ik helemaal niet bezig met wat ik precies binnenkrijg qua voeding, daarnaast sport ik op het moment ook weinig tot niet. Voor we by LIMA openden hield ik mijn voeding precies bij en deed ik ook gemiddeld vijf keer per week aan krachttraining. Bewust staan beide op dit moment even op een lager pitje, by LIMA is op het moment nummer 1 prioriteit maar desondanks ga ik binnenkort beide weer proberen stapje voor stapje op te pakken!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Elsbeth 29 februari 2016 at 11:21

Leuk en inspirerend! Wel lange tijden zonder iets te eten op drukke dagen: stort je dan niet in? Veel succes met je eigen zaak!

Reply
Avatar
Marlotte 29 februari 2016 at 07:41

Heel erg leuk om te zien! Die granola ziet er lekker uit zeg :)

Reply
Avatar
Diantha 29 februari 2016 at 08:57

Thanks Marlotte, leuk dat je het hebt gelezen :)

Reply

Leave a Comment