LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #56

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 september 2016 1 Comment
eet en sportdagboek

Een drukke, maar toch ook relaxte week was deze week. Op mijn werk was weer topdrukte waardoor ik veel overwerkte en weinig tijd stak in mijn blog. Naast dat ik er weinig tijd voor had, merk ik dat ik er ook even niet zo’n zin in had. Ik ben een beetje opgebrand door de laatste drukke weken en heb me zelf wat meer rust opgelegd. Zo sportte ik deze week ook een stuk minder dan normaal en probeerde ik vroeg in bed te duiken. Het weekend begon heerlijk ontspannen met een vriendinnetje en eindigde met series kijken. Maandag ben ik ook nog vrij, een heerlijk lang weekend dus en dat kon ik wel even gebruiken.

Vrijdag

Laatste dagje voor het weekend en gelukkig een korte want ik heb een middagje vrij genomen! Om 7 uur staat de wekker en haal ik mijn glas overnight oats met pindakaas uit de koelkast. Blauwe besjes on top en ik kan hem lekker snel oppeuzelen! Om kwart over 8 stap ik in de auto richting Soesterberg voor een afspraak. Rond een uurtje of 12 ben ik weer in Amsterdam, onderweg heb ik een plakje appel kaneelbrood gegeten, hebben jullie het recept al gezien? Als ik thuis kom liggen er twee wel hele fijne pakketjes op me te wachten. De nieuwste CLIF bar en een fantastisch mooi trailrun rugzakje van Nathan. Het is de Nathan Vapor Airess Racevest 7L en van alle gemakken gemakken voorzien. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Aan alles is bij dit rugzakje gedacht; talloze zakjes, een handig zakje waardoor je telefoon binnen handbereik is, een fluitje en een spiegeltje voor de veiligheid.

eet en sportdagboek

Om half 1 stap ik weer op de fiets richting Oud Zuid, ik heb één van mijn beste vriendinnetjes afgesproken omdat ze nog een verjaardagskado voor me heeft. Een lunch en manicure. Zo lief en zo gezellig. We lunchen bij Le Pain Quotidien, waar ik na lang twijfelen toch voor de boterhammen met tonijnsalade, daarbij drink ik homemade grapefruit limonade. Als toetje zwichten we nog een voor citroentaartje en cheesecake waarvan we allebei de helft opeten. De laatste happen zijn eigenlijk te veel, maar omdat het zo ontzettend lekker is laten we het uiteraard niet staan. Na de lunch fietsen we naar SOAP op de van Baerlestraat voor een heerlijke manicure met gellak. Ik heb nog nooit gellak gehad, maar ik kan niet ophouden met naar mijn nagels kijken. Het is zo mooi geworden, ben heel benieuwd hoe lang het zo mooi blijft! Op de terugweg doe ik vast boodschappen en als ik thuis kom kruip ik nog even achter mijn blog om wat dingetjes te doen. Ook pak ik mijn tas in want ik ga ’s avonds overnachten in eigen stad bij ibis! We eten vrij bijtijds met een echt vrijdagsmaaltje: aardappeltjes met truffelolie en zout uit de oven, gestoomde boontjes en een biefstukje.

eet en sportdagboek

Op uitnodiging van ibis slaap ik die avond samen met een ander vriendinnetje bij het Stoperaplein. Voor ibis is de nachtrust prioriteit, maar dit hebben ze nu doorgetrokken naar het ontbijt met het nieuwe ibis Kitchen Breakfast; cheers to a good start of the weekend. En daar mochten wij kennis mee maken! De Belgische Goedele Leyssen, oud-hoofdredacteur van het Belgische tijdschrift Feeling en nu Body & Mind teacher nam ons mee in haar ochtendrituelen en bracht ons wat bij over ademhaling. Daarna was het tijd om te borrelen. Sanne en ik hadden elkaar al 2 maanden niet gezien door vakanties en hadden dus een hoop bij te praten. Voor we het wisten was het 00.00 en tijd om naar bed te gaan. Bij ibis snackte ik wat groentechips en komkommer met selderijsalade.

eet en sportdagboek

Zaterdag

Om 6.40 gaat de wekker en dat is echt veel te vroeg voor ons allebei! De airco stond heel hard te blazen dus die hebben we uitgezet, maar binnen no time werd de kamer een benauwd hok waardoor we rond een uurtje of 03.00 weer wakker werden. Airco weer aangezet, maar wel een onderbroken nacht. Maar het is voor een goed doel! Om 07.00 staan we in de lobby waar we starten met een klein ontbijtje, voor mij een plakje krentenbrood, een kiwi en een rode juice van Juicebrothers. Denise Kortlever van het boek All Day Breakfast vertelt ons wat de vijf ontbijttrends zijn en geeft tips voor een gezond ontbijt. Daarna verplaatsen we ons naar het naastgelegen Fit for Free voor een Jumping Fitness workshop. Dit leek mij vooraf hilarisch en dat was het ook. Ontzettend leuk om eens te doen en na de springsessie zijn we echt wakker. Tijd voor het echte ontbijt! Inmiddels behoorlijk trek gekregen dus ik ga voor een stevig ontbijt met scrambled eggs en een plakje speculaascake.

eet en sportdagboek

Voordeel van deze vroege ochtend is dat ik ook weer vroeg thuis ben. Rond een uurtje of half 11 ben ik thuis en maak ik snel de blog “wat zit er in mijn sporttas” af. Benieuwd wat ik meeneem naar de box? Lees dan zeker even die blog! Ik merk dat de korte nacht er goed in heeft gehakt, dus ga daarna lekker op de bank liggen voor een powernapje. Na 1,5 uur kom ik weer van de bank af en eet ik een bak kwark met granola, banaan en blauwe bessen. De rest van de middag ben ik bezig met Eat.Run.Love. en om 17.00 sta ik al in de keuken om pasta met cherrytomaatjes klaar te maken. Vanavond loop ik namelijk de Damloop by Night, dus ik moet om 18.00 al richting station.

eet en sportdagboek

In Zaandam heb ik afgesproken met collega’s met wie we samen de Damloop by Night gaan lopen. We lopen naar de finish waar we onze spullen afgeven en lopen daarna naar de start. Ik eet nog een dadel en voor we het weten gaat het startschot en kunnen we van start. Ik heb mezelf vandaag als opdracht gegeven om voluit te gaan om zo te kijken waar ik nu sta met mijn hardlooptrainingen. Het is een stuk drukker op het parcours dan ik had verwacht dus de eerste paar kilometer ben ik aan het zigzaggen. Niet echt bevorderlijk wanneer je een lekker tempo zoekt. Voor ik wegging heb ik mijn kuiten nog even gerold met de foamroller, maar ik merk dat dat ze nog steeds een beetje stram zijn. Gelukkig kan ik er redelijk doorheen lopen, maar al na 2 kilometer heb ik dorst. Het is veel warmer dan ik dacht, ik heb het bloedheet en een super droge keel. Kilometer 4 en 5 zak ik een beetje in, maar daarna kan ik mezelf gelukkig weer herpakken. Met 38.18 op mijn horloge kom ik de finish over en daar ben ik meer dan tevreden over. Het is bij lange niet de pace die ik over twee maanden wil lopen, maar gezien het warme weer en de stramme kuiten ben ik hier heel blij mee. Een andere collega ging een paar seconden eerder dan ik over de finish en samen wachten we op de andere drie collega’s voor we onze medaille in ontvangst nemen. Nadat we onze spulletjes hebben opgehaald eet ik een appel en een proteïnereep. Op het Dampark drinken we nog wat en rond een uurtje of 22.00 pak ik de trein terug. In de trein bedenk ik dat ik enorm veel zin heb in een pizza, in plaats daarvan maak ik thuis een tosti. Moe maar voldaan stap ik onder de douche en daarna linea recta in bed.

eet en sportdagboek

Zondag

Even helemaal niks vandaag en ik kijk er enorm naar uit. Om 5.30 word ik wakker van de muggen, ik ga even naar het toilet, geef de katten eten en spuit met muggenspray. Vervolgens word ik pas om half 10 weer wakker en blijf ik tot 10.00 nog even soezen. Heerlijk en blijkbaar had ik het nodig! Uit bed leef ik mee met iedereen die vandaag de Damloop loopt, maar stiekem ben ik nog steeds heel blij dat ik niet hoef. Ik maak wentelteefjes met banaan, eet een kapje met pindakaas en drink er een Sap.je met o.a. wortel, zoete aardappel, venkel en grapefruit bij.

eet en sportdagboek

De rest van de dag ben ik lekker in huis aan het rommelen, ik doe de was, schrijf aan mijn blog, doe wat boodschappen en maak een wandeling van een uur. De hele dag draag ik geen make-up en loop ik in mijn joggingpak, Hier was ik echt aan toe. ’s Middags maak ik een salade met tonijn en kikkererwten, eet ik een cracker met hummus en een festini ijsje. Aan het einde van de middag maak ik een wandeling van ruim een uur en ’s avonds maken we een super lekkere, maar niet zo gezonde tortillaschotel. Bij het kijken van Orphan Black (seizoen 4) eet ik een schaaltje chocolade pepernoten!

 eet en sportdagboek

1 Comment

Sherry Hus 19 september 2016 at 23:54

Wat een leuk eet en sportdagboek met prachtige foto’s.

Reply

Leave a Comment