Lifestyle

Eet en sportdagboek Jip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 maart 2017 0 comments
eet en sportdagboek jip sanders

Mijn naam is Jip. Ik ben een 21-jarige studerende sportieveling. Met het volgende eet- en sportdagboekje neem ik je mee in drie dagen. Ik vertel wat ik eet en welke sporten ik deze dagen beoefen. Van krachttrainingen tot hardlooprondjes en van mijn ‘standaardontbijtjes’ tot mijn geliefde zoete aardappelfrietjes! Kijk je mee?

Zondag

Zondag was mijn enige vrije dag van een drukke week. Om 8 uur word ik uit mezelf wakker, fijn een ritme… Het zonnetje schijnt precies door mijn gordijnen in mijn gezicht. Heerlijk vind ik dat. Op mijn gemak maak ik een uitgebreid ontbijtje voor mezelf klaar; mijn favoriet havermoutje met 200 ml melk, 1 scoop eiwitpoeder in de smaak chocolade, 50 gram havermout, 1 banaan en een handje aardbeien. Vervolgens spring ik op de fiets op weg naar de sportschool. Vandaag staat er een krachttraining op de planning met oefeningen voor mijn rug en armen.

Na de training eet ik een plakje bananenbrood en drink ik een eiwitshake. In de middag deed ik wat boodschappen voor de komende week, bereidde ik wat studiedingen voor en deed ik nog wat huishoudelijke dingen zoals wasjes draaien en opruimen. Tussen dit alles door lunchte ik met 3 rijstwafels met pindakaas en banaan en een salade met  onder andere pesto. Als avondeten maakte ik zoete aardappelfrietjes klaar met kip, groenten én appelmoes. Van mijn zondagavond maak ik een Netflixavondje. Nog even ontspannen voordat de drukke week weer zou beginnen. Voor het slapen nog een bakje Optimel kwark met een handje chocomuesli. Goodnight!

eet en sportdagboek jip sanders

Maandag

Maandag! Een nieuwe week is aangebroken. Deze eerste dag is bij mij altijd helemaal volgepland. Ik vertrek om 7:30 van huis naar stage, waar ik de hele dag als juf voor de klas. Vanuit stage fiets ik door naar school waar ik in de avond nog colleges moet volgen. Ik eet in de ochtend snel mijn ‘standaard onbijtje’. Dat is 250 gram kwark, met een banaan en een appeltje, wat schepjes havermout en een snufje kaneel. Als de kinderen op stage even naar buiten zijn, eet ik snel een eiwitreep. Tussen de middag eet ik twee boterhammen met kipfilet en een cup a soupje. Als de kinderen naar huis zijn, smikkel ik de Twix op die een leerling had getrakteerd. Traktaties zijn natuurlijk altijd welkom! Ik was ietsje eerder klaar dan verwacht dus fiets ik snel naar huis om thuis mijn avondeten op te eten. Ik had nog een bakje met pasta in de koelkast liggen. Pasta met tonijn, pesto en groenten om precies te zijn. Na mijn colleges eet ik thuis nog wat rijstwafels en een appel. Omdat ik deze dag zo druk ben, sport ik niet. Maar ik moet zeggen, lesgeven aan kinderen voelt net zo intensief! ;)

eet en sportdagboek jip sanders

Dinsdag

Ook de dinsdag geef ik les en eet ik ‘s ochtends snel mijn ‘standaard ontbijtje’. In de kleine pauze (rond half 11) eet ik een plak bananenbrood. In de middag eet ik weer twee boterhammen met een coup a soupje. Ook vind ik nog twee mandarijntjes in mijn tas! Als ik thuis kom, hijs ik mezelf direct in mijn hardloopkleren. Ik eet een banaantje en zorg dat ik 2 seconden later de deur uit ga. Ik ren een klein rondje want ik merk dat de stagedagen mij veel energie kosten. Na het rondje rennen zorg ik voor een goed gevuld bord avondeten. Als studente eet ik een bepaalde maaltijd meerdere keren per week. Het is nu eenmaal goedkoper en sneller om meerdere porties te koken. Om deze reden eet ik weer zoete aardappelfrietjes, met kip, groenten én appelmoes! In de avond drink ik nog een grote kop thee met twee rijstwafels met pindakaas en hagelslag! Want pindakaas en chocolade dat is echt mijn favoriete treat! :)

eet en sportdagboek jip sanders

Dat was het dan! Drie willekeurige dagen uit mijn leventje als sportieve student. Met de nadruk op willekeurig want iedere dag ziet er voor mij anders uit! Ik vind het leuk om in sporten en eten te variëren. Daarom blijf ik verschillende receptjes uitproberen en wissel ik af in verschillende soorten workouts. Ik hoop dat je er wat inspiratie uit hebt kunnen halen!;)

Liefs,
Jip
(@jipsanders, www.jipsanders.com)

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment