LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #63

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 februari 2017 3 Comments
eet en sportdagboek

Ik zit te denken, maar dit was eigenlijk helemaal niet zo’n hele spannende week. Gewoon normaal. Die weken heb je soms ook ertussen zitten :) Donderdag heb ik echt een superleuk uitje gehad naar Rotterdam en zaterdag sprak ik met een vriendinnetje af die ik heel lang niet heb gezien. Oh ja, ik bevind me momenteel ook een beetje in de snoepmodus. Heb continue cravings naar zoete dingen, dat moet er echt weer even uit. Ik geef de schuld aan een nieuwe collega die een snoeppot op haar bureau heeft staan (en als er iemand van drop houdt, ben ik het wel). Maar dat is natuurlijk onzin, want ik moet gewoon niet met mijn hand in die pot graaien. De snoeppot heb ik deze week redelijk goed weten te weerstaan, nu nog de chocolade, stroopwafels en appeltaart zoals je ook in deze blog ziet terug komen.

Donderdag

Ik word wakker na een gebroken nacht en met enorme pijn in mijn nek. Niet oké dit. Ik kan niet eens mijn hoofd buigen of draaien. Gisteravond heb ik met spierpijn een OLY training gedaan en denk dat ik doordat ik mijn spierpijn wilde ontzien een beetje een rare houding heb aangenomen. Ergens aan het einde van training schoot het erin en de rest van de avond en nacht heb ik een hele vervelende pijn waardoor ik dus ook amper heb geslapen. Hopelijk gaat het snel weg, want het voelt echt niet fijn. Ik ontbijt met één van mijn standaard ontbijtjes; magere kwark met granola. Dit keer doe ik er wat blauwe bessen en bramen op. Op werk doe ik gewoon lekker mijn ding en eet ik halverwege de ochtend een roggebroodje met appel-dadelstroop. Omdat ik vroeg weg ga vanmiddag, lunch ik ook iets eerder dan normaal. Ik heb een nieuwe tik; broodjes kipfilet met ei, mayonaise en tomaat. Zo lekker! Erbij eet ik een kopje currysoep. En als toetje een krentenbol. We hebben een nieuwe goede gewoonte na de lunch; een rondje wandelen! Een paar collega’s hebben gelijktijdig een Fitbit aangeschaft en zijn nu dus heel fanatiek met hun stappen, ik wandel graag mee.

eet en sportdagboek

De middag vliegt voorbij en als ik om half 5 uit een meeting kom, moet ik direct in de auto springen om naar Rotterdam te gaan. Ik heb ruim de tijd genomen, maar door een ongeluk op de A10 en een uitgebrande auto op de A4 komt ik alsnog 10 minuten te laat aan op locatie. Vanavond ben ik door Madelon uitgenodigd om deel te nemen aan het UBERFIT Smaakpanel. UBERFIT is een nieuw voedingsmerk in ontwikkeling en samen met een klein groepje hebben we alle maaltijden geproefd. Met UBERFIT worden conventionele producten vervangen door gezonde producten die passen in een gezonde en actieve levensstijl. De maaltijden bestaan allemaal uit de juiste verhoudingen eiwitten, koolhydarten, vetten (macro’s) en belangrijke vezels en de zogenaamde fotonutriënten voor je immuunsysteem. In totaal heb ik 16 maaltijden geproefd en die allemaal een score gegeven. Super leuk om te doen. UBERFIT lanceert als eerste diverse sauzen (zoals ketchup zonder suiker en mayo zonder slechte vetten) en later dit jaar de maaltijden. Ik zal jullie op de hoogte houden. Na afloop blijf ik nog een tijdje met Chris en Madelon kletsen en dan is het tijd om weer naar huis te rijden. Gelukkig gaat de terugweg een stuk sneller dan de heenweg en duik ik rond 23.30 mijn bedje in.

eet en sportdagboek

Vrijdag

Vandaag start ik weer met magere kwark en granola, dit keer met een halve peer en een handje blauwe bessen (mijn vriend eet de andere helft van de peer). Vorige week heb ik op de markt super lekkere gedroogde mango gekocht, daarvan eet ik nu een paar stukjes als tussendoortje. Als lunch flans ik een salade in elkaar met sla, tomaat, komkommer, wat aardappel en tonijn. Daarbij eet ik een broodje met roomboter en zeezout (zo lekker!) en nog een krentenbol als toetje (nieuw toetje, hebben jullie het door?).

eet en sportdagboek

De hele middag breng ik achter mijn computer door met wortels en een stuk verdwaalde chocoladeletter. Om 15.00 besluit ik dat ik wel kan gaan sporten, zit de les van 17.30 vol! Dat heb ik echt nog nooit gehad op de vrijdag, ben er ook zeer verbaasd over. Omdat ik wel graag wil sporten, besluit ik om 18.30 te gaan. Voor de training eet ik nog een Clifbar zodat ik daarna kan knallen op wallballs en ring rows. Als ik thuis kom heeft mijn vriendje een heerlijk gezonde bloemkoolcurry op tafel getoverd. We gaan hem nog een klein beetje finetunen en dan komt hij op de blog! Na het eten kruip ik nog even achter mijn laptop om een blogje af te maken, drink ik thee en eet ik een stroofwafel en kijken we KLEM. Ben er na drie afleveringen nog steeds niet achter wat ik van deze nieuwe NPO serie vind.

eet en sportdagboek

Zaterdag

Als ik wakker word is mijn telefoon leeg en kom ik erachter dat mijn oplaadkabel nog op werk ligt, paniek! Ik heb sinds kort een Huawei P9 en deze heeft een nieuwe aansluiting, ik heb dus ook geen reservekabel liggen. Snel ontbijten (havermout met banaan, pindakaas en rozijnen) en dan op de fiets naar de Hema voor een kabeltje. Ik en geen telefoon, dat kan echt niet… Om half 10 heb ik afgesproken met een vriendinnetje, dus ik hoop dat ze het kan vinden en ze niet ondertussen heeft afgebeld (telefoon is namelijk nog steeds niet opgeladen omdat ik alleen de kabel heb, geen stekker). Gelukkig komt ze aangereden en is alles opgelost. Vandaag is de beruchte maandelijks “bring a friend WOD” in onze CrossFit box en Sanne gaat mee! Voor de training drinken we nog even een kop thee om bij te kletsen, elkaar te lang niet gezien namelijk! Daarna is het 20 minuten knallen tijdens de ARMRAP I go, You go met 5 sumo deadlifts, 10 burpee box jumps en 15 wallballs. Moe maar voldaan sluiten we de training af. Ik blijf nog even hangen en eet een bakje kwark. Daarna fiets ik door naar de supermarkt voor de weekboodschappen.

eet en sportdagboek

De lunch bestaat uit twee boterhammen met pompoenspread en geitenkaas en één boterham met kipfilet en pesto. ’s Middags fiets ik samen met mijn vriend naar de Albert Cuyp om wat spulletjes te halen. Als we onderweg naar huis zijn, hebben we zo’n zin in iets lekkers dat we appeltaart halen. Zo lekker! De rest van de middag – voor zover deze nog niet voorbij is – breng ik door achter mijn laptop. We eten makkelijk met linzensoep en naanbrood en ploffen daarna op de bank voor een nieuwe aflevering Black Mirror. Een super rustig weekend zo!

eet en sportdagboek

3 Comments

Jolien 6 februari 2017 at 11:44

Ik vind deze altijd heel leuk om te lezen! Tenminste lekker realistisch :)

Reply
Britt 6 februari 2017 at 07:26

Lekker weekje! (Letterlijk ;)). Die linzensoep lijkt me lekker, maar je ontbijtjes zien er ook heerlijk uit!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 februari 2017 at 10:40

Dank je! Ik maak elke zondag een ovenschaal granola, zodat ik daar ook lekker de hele week van kan smullen :)

Reply

Leave a Comment