LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #62

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 januari 2017 3 Comments
eetdagboek

Poeh, deze eerste week van het jaar viel me zwaar! Hoe zat dat met jullie? Op werk was het relatief rustig omdat nog veel mensen vrij zijn, lekker zou je denken en dat is ook wel zo, maar ik was zo moe deze week. Gelukkig heb ik een weekend gehad met alleen leuke dingen die mij niet veel energie kosten en daar neem ik je vandaag graag in mee!

Vrijdag

De wekker van mijn vriend gaat al om 5.45, ik draai me het liefste nog even om maar ik kom niet meer lekker in slaap. Ik sta uiteindelijk om 7.00 op om vervolgens om 07.10 al naar buiten te vliegen. In die tien minuten heb ik me aangekleed en een groene juice gedronken (stond in de koelkast al klaar). De reden; ik ga naar yoga en moet niet te laat komen. De les begint om half 8 en een uurtje later sta ik opgewarmd en soepeltjes weer buiten. Als ik thuis kom maak ik me snel klaar voor werk en bak ik nog wat eiwitpannenkoekjes. De fruitmand is erg leeg dus ik doe er alleen wat jam op. Op werk liggen twee mandarijnen op mijn bureau die ik direct oppeuzel. Iets later komt mijn jarige baas binnen en ze heeft maar liefst vijf taarten meegenomen. Er ontstaat direct een kleine proeverij en ik kan het niet laten om van alle taarten een stukje te nemen, echt een klein reepje hoor!

eetdagboek

Daarna is het gedaan met de pret en ben ik hard aan het werk. We lunchen om 13.00 met een groepje collega’s. Op mijn bordje liggen twee broodjes met kipfilet en spinaziepesto, een boerenkoolsalade (die heeeeel lekker, maar ook heel kruidig is) gemengd met normale sla, wortel, tomaat en komkommer. Daarbij een eitje. Gedurende de middag kom ik iedere keer langs de taarten en dat zorgt voor hier en daar toch nog een hapje in mijn mond, slechte zaak. Ik eindig de middag met twee maiswafels met rozemarijn en zeezout van Zonnatura. Vanavond heb ik het huis voor mezelf en ik besluit even een salade bij SLA te halen. Een collegaatje zet me af met de scooter en daarna ga ik lopend weer naar huis, heb ik gelijk een lekkere wandeling gehad. De rest van de avond ben ik bezig met een weekmenu (uitgebreide blog hierover komt deze week online) en ben ik aan het bloggen. Al rond 21.00 vallen mijn ogen half dicht, dus ik besluit het niet te laat te maken.

eetdagboek

Zaterdag

Ik had voor vandaag een hele strakke planning, maar als ik om half 9 uit mijn bed stap belt de eerste afspraak in verband met het weer af. Dat geeft mij een heerlijke vrije ochtend die ik besteed aan granola maken (en daarna een portie opeten) en bloggen. Om 12.30 zou ik weer een afspraak hebben, maar ook deze gaat onverwachts niet door. Ik ga wandelend (een half uurtje) naar CrossFit in de hoop dat ik niet alleen hoef te trainen want vandaag staat er een buddy workout op het programma. Gelukkig is er nog iemand alleen en doen we samen een hele toffe en intensieve workout: 100 double unders, 100 front rack lunges, 100 cal roeien, 100 burpees en dat 25 minuten lang. We wisselen continue af waardoor het goed te doen is, maar na 25 minuten ben ik wel kapot!

eetdagboek

Na de training staat mijn vriend buiten en rijden we door naar de Lidl om weekboodschappen te doen en daarna door naar Tuincentrum Osdorp. Ik heb mijn zinnen gezet op een bepaalde plant, maar die kan ik natuurlijk nergens vinden en ook nu slaag ik niet. Wel koop ik een ander heel leuk plantje voor onze eettafel. We hebben net een paar weken nieuwe stoeltjes en vonden het toch wel erg leeg ineens. Eerste instantie twijfelden we ook of we ze wilden houden, maar nu ze even staan vinden we ze toch wel erg tof! Door een leuk plantje op tafel wordt het direct alweer een meer geheel. We lunchen extreem laat (16.00) met een couscoussalade met witlof, appel en spekjes. Daarbij eet ik nog een broodje met geitenkaasspread. Na het eten lopen we nog even naar de Albert Heijn om nog wat extra boodschapjes te doen en mijn vriend stopt appelflappen in het mandje. Ik kan het niet laten om er eentje op te eten. Daarna ben ik nog even lekker aan het rommelen voor de blog, inspiratie aan het op doen voor het huis en online aan het shoppen. Omdat we heel laat nog hebben gegeten, beginnen we om half 8 met koken. Een nieuw receptje die goed in de smaak valt en dus ook online komt eerdaags! (edit: al online staat). Na het eten duik ik opnieuw de keuken in om een bananenbrood te bakken en ik zet het receptje dat we net hebben gegeten klaar voor zondag. Daarna is het tijd om te relaxen en gaan mijn vriend en ik Westworld kijken, nieuwe serie waar we nu al verslaafd aan zijn, om half 2 gaan we naar bed!

eetdagboek

Zondag

Herkansing van gisteren! De ontbijtafspraak die ik had gaat nu wel door. Een vriendinnetje komt naar Amsterdam om te gaan onbijten bij Mook Pancakes. Heb daar al zoveel over gezien en gehoord dat ik erg benieuwd ben. We hebben om 10.00 afgesproken en ik eet daarvoor alleen 2 mandarijntjes. Dat is maar goed ook want de pancakes zijn enorm! Ik ga voor The Heavy Mama Deluxe en heavy is hij zeker. Maar lekker dat ze zijn! Het zijn dikke pannenkoeken met pindakaas, banaan, walnoten en maple syrup. Daar zit ik voorlopig wel vol van. Na het ontbijt fiets ik nog even naar de stad waar ik een superleuk mouwloos vest in de sale scoor bij Mango. Als ik thuis kom maak ik snel het dessert klaar voor vanavond en maak ik wat foto’s voor de blog, o.a. van onze nieuwe eettafelstoeltjes!

eetdagboek

Ik heb eigenlijk helemaal geen trek na die pannenkoeken, maar omdat ik weet dat ik anders aan het einde van de middag enorm ga snaaien, eet ik toch twee boterhammen met hummus en tomaat. Tijd om het huis op te ruimen en nog wat te bloggen en dan komen mijn ouders gezellig eten!

Hoe was jullie eerste week in januari? Nog lekker vrij of weer aan het werk? 

3 Comments

Linda 9 januari 2017 at 10:58

Ik vind jouw eetdagboekjes altijd zo leuk om te lezen! :) Ben nu wel heel benieuwd welk plantje je zocht en welke je hebt gekocht!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 9 januari 2017 at 11:09

Leuk om te horen! Ik zal ze weer wat vaker gaan delen. Ik ben op zoek naar een monstera, maar elke winkel waar ik kom hebben ze hem al opgebonden tegen zo’n stammetje, en ik wil zonder stam :) Heb een peperomia gekocht voor op tafel!

Reply
Linda 9 januari 2017 at 18:48

O wat leuk, monstera’s zijn één van mijn favoriete kamerplanten! Maar zodra ze groter worden, ontkom je haast niet aan zo’n stam.. Dat is namelijk hun natuurlijke groeiwijze (in het oerwoud, langs een boomstam). Succes dan maar met een kleine vinden! :)

Reply

Leave a Comment