LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #60

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 november 2016 0 comments
sport en eetdagboek

Vorige week liep ik tijdens de Olympisch Stadionloop een PR op 10km. Nou dat heb ik geweten want ik heb tot donderdag met spierpijn rondgelopen. Maandag had ik al afgesproken met Madelon om te gaan trainen in Rotterdam, maar die wall balls maakten het er niet veel beter op. Tot donderdag heb ik rust gehouden en toen ben ik weer gaan trainen met weer spierpijn tot gevolg… Verder ben ik bij de opening van My Muesli in Utrecht geweest, at ik bij Happyhappyjoyjoy en gingen we naar de verjaardag van ons nichtje. Lees mee!

Donderdag

Vandaag weer trainen na een paar dagen rust. Omdat het de laatste dagen voor mijn vakantie zijn en ik een druk programma heb ga ik ’s ochtends. Ik neem een rijstwafel met pindakaas en een kleine banaan als pre-workout snack. Als ik in de box kom blijken er weer wall balls en pull-ups op het programma te staan, de oefeningen waar ik al de hele week spierpijn van heb… Tanden op elkaar en gaan, het is wel een lekkere workout! Als ik thuis kom spring ik snel onder de douche en ren ik daarna door naar de auto. Ik moet naar Breda en heb gezien dat er veel file staat. Het bakje kwark met granola en blauwe bessen neem ik mee in de auto. Wees gerust die at ik al lopend en bij het stoplicht op.

sport en eetdagboek

In Breda heb ik meeting en op de terugweg naar Amsterdam haal ik bij het tankstation een broodje met geitenkaas, walnoten en honing. Ook eet ik twee mandarijnen en de helft van de wortels die ik heb meegenomen.¬†Eenmaal aangekomen in Amsterdam ga ik nog snel een paar uurtjes aan het werk. Achter mijn bureau eet ik nog twee eitjes en de rest van de wortels op. ’s Avonds heb ik met een vriendinnetje bij Happyhappyjoyjoy afgesproken. Ik ben daar nog nog nooit geweest, maar ben na alle goede verhalen super nieuwsgierig. Het is gelukkig een groot succes en we eten heerlijk! We delen diverse gerechtjes waaronder tom kha kai soep, rendang, een bun met eend, dumplings en paksoi. Omdat het keihard regent bestellen we nog een potje thee. De regen houdt niet op, dus uiteindelijk gaan we toch maar de regen in, gelukkig is het richting huis en kan ik thuis me snel omkleden. Ik zet nog even de laptop aan voor een Romwod en ga daarna naar bed.

Vrijdag

Eigenlijk wil ik naar yoga, maar ik kon niet in slaap komen en heb daarna zo’n korte nacht gehad dat ik dat uurtje extra slaap wel goed kan gebruiken. Ik ontbijt weer met magere kwark, granola en een klein banaantje en race dan naar kantoor. Laatste dagje voor de vakantie! Op kantoor eet ik een appel en een pindakaaskoekje die we gekregen hebben van een klantrelatie. Super lekker. De lunch is lekker saai en bestaat uit een kop kerriesoep, een stukje brood met roomboter, een broodje met kipfilet en paprikaspread, een eitje en wat rauwkost. Als toetje nog een rijstwafel met Nutella. De laatste weken heb ik een beetje moeite om zoete, lekkere dingen te laten staan, daar moet ik nodig weer een halt aan toeroepen.

sport en eetdagboek

’s Middags heb ik met collega’s overdracht, een sollicitatiegesprek en moet ik nog wat presentaties voorbereiden. Ik eet weer 200 gram wortels, en nog een pindakaaskoekje. ’s Avonds thuis hebben we eigenlijk geen zin om te koken, maar besluiten we toch maar wat restjes op te maken die nog in de koelkast liggen. Het wordt spaghetti met een tomatensausje, gamba’s en broccoli. Na het eten doe ik nog wat dingen voor mijn blog – hebben jullie de winactie met ASICS al gezien? – en breng ik grotendeels van de avond door op de bank. Als ik mijn tanden heb gepoetst doe ik nog even wat plankjes en ga dan lekker slapen.

sport en eetdagboek

Zaterdag

Omdat ik gisteren vroeg naar bed ben gegaan, kan ik ook weer vroeg op staan. Om 8.00 staan we naast ons bed. Ik pers wat sinaasappels uit en maak een mugcake met banaan, rozijnen en kaneel. Na het ontbijt stappen we in de auto voor de verjaardag van ons nichtje, we maken haar blij met een kadootje en eten een stukje slagroomtaart. Daarna rijden we door naar mijn ouders om een koffer te lenen en eten we even een boterham mee. We blijven nog een paar uur hangen en ik zwicht voor nog wat Sinterklaas snoepgoed.

sport en eetdagboek

Rond een uurtje of 16.00 zijn we thuis en maak ik een boodschappenlijstje voor de nieuwe week. Ik besluit nog even naar CrossFit te gaan, er staat een WOD met snatches, handstand push-ups en pull-ups op het programma. Alle drie de onderdelen kan ik niet zo heel best, dus is een goede training voor mij! Na de training rijd ik door naar de supermarkt om boodschappen te doen. Als ik thuis kom, gaan we snel aan de slag met het eten. Minestronesoep! Super lekker vullende soep is dit. Na het eten hangen we nog wat op de bank, doe ik weer een Romwod en vertrek ik redelijk snel naar bed.

sport en eetdagboek

Leave a Comment