LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #59

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 oktober 2016 0 comments
eet en sportdagboek

Deze week werkte ik maar drie dagen, wat een feest! Mijn opa en oma waren 60 jaar getrouwd, dus dat moest natuurlijk gevierd worden! Verder sportte ik extreem weinig (2x, aan het begin van de week) omdat ik een naar pijntje in mijn rug had. Nog steeds geen idee wat het is, maar inmiddels vermoed ik dat het een semi-griepje is. Het is namelijk niet de rugpijn die ik normaal gesproken heb, maar ook geen spierpijn wat ik eerst wel dacht. Oh ja, en zondag deed ik de Duinentrail in Schoorl (zie Instagram!). Stiekem sportte ik dus wel 3x.

Maandag

Ik start de week met mijn BTW-aangifte, saai! Ben wel blij als het is gedaan, maar stel het altijd zo lang mogelijk uit. Overigens heb ik daarvoor al ontbeten met pannenkoeken met fruitspread en een glas versgeperst sinaasappel-, grapefruit- en citroensap. En een foto op Instagram geplaatst van de mooie herfstkleuren. Ik houd echt van de herfst, jullie? Halverwege de ochtend ga ik de deur uit voor een kennismakingsgesprek met GORT coaching. Ik heb geen issues, maar ben wel benieuwd wat een coachingsgesprek mij zou kunnen brengen. Daarover later meer! Na de afspraak ga ik direct door naar Amsterdam Centraal waar ik voor het eerst sinds hele lang tijd weer eens een Yoghurt Barn yoghurt haal en de trein pak naar Utrecht. In Utrecht ga ik naar Bike MOTION, een hele grote beurs voor fietsen. Ik heb daar afgesproken met de marketing manager van Odlo, spreek daar met Tom – een bekende Belgische veldrijder – en loop wat in de rondte. Als ik terug in de trein zit eet ik een mueslibroodje en een mandarijn zodat ik direct door kan naar CrossFit.

eet en sportdagboek

Bij CrossFit staan power cleans en pistolsquats op het programma. Zo blij dat ik deze eindelijk kan. Ik kan ze nog niet perfect uitvoeren – mijn been moet meer gestrekt zijn en rug rechter – maar het gaat de goede kant op! Als ik thuis kom maken we een flinke pan aardappel-preisoep met mosterd. Heerlijk met een stokbroodje. Na het eten plof ik op de bank en eet ik nog een schaaltje Opimel Griekse stijl yoghurt. Momenteel één van mijn favorieten!

eet en sportdagboek

Dinsdag

Nog een dagje vrij, wat een feest! Vandaag ontbijt ik normaal met kwark, granola, een peer en wat blauwe besjes. Ook drink ik weer een zelfde glas sap als gisteren. Heerlijk voor de vitamines. Na het ontbijt fiets ik naar de Rivierenbuurt waar ik een lesje Hot Yoga meepak. Heerlijk ontspannen. Realiseer me nu ik dit typ dat ik dus eigenlijk 4x heb gesport, maar ik zie yoga niet echt als sport :) Na de les heb ik een afspraak met de eigenaresse voor een toffe samenwerking, veel zin in! De komende tijd ga je dus hopelijk ook weer wat meer yoga voorbij zien komen. Ik drink een overheerlijke groene smoothie met o.a. spinazie, gember, banaan en meloen. Na de afspraak – die veel te gezellig en veel te lang duurt – race ik snel naar huis. Het is al half twee en ik moet nog lunchen. Normaal gesproken zou ik gewoon een boterham pakken, maar ik wil een lunch maken die blogwaardig aangezien ik nu de kans heb deze overdag te fotograferen. Het wordt dus een couscoussalade met pompoen en kikkererwten.

eet en sportdagboek

Na de lunch helpt mijn vriend nog even met foto’s maken voor de blog. Dit zorgt voor een hilarisch tafereeltje want mijn vriend ligt op de grond met de camera en de kat gaat bovenop hem zitten. Gelukkig lukken de foto’s voor de blog met core oefeningen goed! Daarna moet ik wederom haasten, ik spring onder de douche, trek een leuke outfit aan, doe make-up op en dan vertrekken we richting de Zoete Inval waar mijn opa en oma hun 60-jarig huwelijk vieren. Dit vind ik echt heel bijzonder en vinden het dan ook erg gezellig om dit te vieren met de familie. We eten taart, gaan bowlen en eten nog meer. Het is een overheerlijk koud, warm en toetjes buffet dus het buikje wordt rond gegeten.

eet en sportdagboek

Woensdag

Een normale werkdag die ik start met chocolade havermout, super lang geleden dat ik deze heb gegeten (maart om precies te zijn), maar ik had er erg veel zin in. Op kantoor vlieg ik van de ene de andere afspraak in en moet ik behoorlijk wat achterstallig werk van de afgelopen dagen wegwerken. Zo gaat dat als je een paar dagen vrij bent… Tussen de bedrijven door eet ik een plak bananenbrood met sinaasappel en lunch ik snel. De lunch bestaat uit een broodje kipfilet, een eitje, een kom courgettesoep en nog een klein toetje; een boterham met pure hagelslag. De middag vliegt ook voorbij en ik thuis kom staat de andijviestamppot met gehaktballen al klaar.

eet en sportdagboek

’s Avonds train ik namelijk samen met Manon dus moet op tijd eten. We doen mee met een Mountain Athletics Training georganiseerd door The North Face en Vondelgym. Tot en met december worden er elke woensdagavond 19.30 en zaterdagochtend 11.00. Deze trainingen zijn gratis en zeer aan te raden! Manon en ik vonden het beiden een pittige training! Aanmelden kan via deze Facebook pagina. Mocht je niet in Amsterdam wonen dan is het alsnog mogelijk om te trainen, The North Face heeft namelijk een zesweeks trainingsprogramma samengesteld om je klaar te stomen voor wintersport en/of trailrunwedstrijden. Het programma bevat vier sessies per week, waaronder de maximaal een uur durende Facebook Live-sessie van The North Face®. Deze vindt plaats op maandagochtend 7.30, maar kun je ook op een later moment doen.

eet en sportdagboek

Leave a Comment