LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #57

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 oktober 2016 0 comments
eet en sportdagboek

Wow, mijn laatste eetdagboekje verscheen alweer een maand geleden online, hoog tijd voor een nieuwe dus! En wel van een hele relaxte week. Op werk was het eindelijk een beetje rustig (niet te hard roepen), ik had veel blogs vooruit geschreven dus hoefde ook daar weinig voor te doen, ik bracht een bezoekje aan de Marathon Expo in Amsterdam en ik ging een weekendje naar Arnhem (waar ik nog steeds ben). Lees mee met het eet en sportdagboek van afgelopen week.

Donderdag

Laatste dagje werken voor een lang weekend weg! Deze week kroop voorbij en ik heb dan ook het idee dat het vrijdag is. Gisteravond wilde ik trainen, maar omdat ik te laat was met inschrijven was de les vol. Daarom lekker op tijd naar bed gegaan en om 6.15 de wekker gezet. Tijd geleden dat ik zo vroeg naar CrossFit ben geweest! Ik eet een plakje mueslibrood en fiets daarna naar de box voor een leuke WOD bestaande uit Double Unders, hand release push ups en front squats. Helaas gaan de double unders nog steeds niet helemaal zoals ik wil, maar ik vertik het om nog singles te doen. Gevolg is dus dat ik niet finish binnen de tijd. Toch ben ik erg tevreden en was de training erg leuk. Als ik thuis kom maak ik een smoothie met banaan, amandelmelk, eiwitpoeder en speltgranen. Een makkelijk en snel ontbijtje waarna ik naar kantoor ga. Een collegaatje heeft de meest goddelijke brownie gemaakt die ik ooit heb gegeten, dus al om 10.00 zit ik aan de brownie. Eentje waar ik de rest van de dag op kan teren.

eet en sportdagboek

Ik eet achter mijn computer omdat ik een afspraak zou hebben, op het laatste moment gaat die niet door dus het eten achter mijn computer was een beetje zinloos. Wel lekker gelukkig. Gisteravond aten we quiche met pompoen, spekjes en geitenkaas en daar had ik nog een stukje van over. Daarbij eet ik een salade met couscous, wortel, komkommer, tomaat en een yoghurtdressing. Iets voor drieën fiets ik samen met een collegaatje naar Artis waar we een creatieve sessie bijwonen, heel erg leuk en interessant! Om 17.00 sneak ik er tussenuit en fiets ik naar Sporthallen Zuid waar ik met Tessa van Odlo heb afgesproken. Ze zijn nog volop in opbouw, maar omdat we een leuke samenwerking aangaan, neem ik alvast een kijkje. Ik ga weg met een volle tas kleding (daarover later meer!). Ik stap weer op de fiets en een half uur later ben ik thuis. Totaal 1,5 uur op de fiets gezeten vandaag. Als ik thuis kom duiken mijn vriend en ik samen de keuken in voor een overheerlijke nasi (recept komt nog op de blog!). Bereid ik nog even een blog voor en ga ik op tijd naar bed.

eet en sportdagboek

Vrijdag

De wekker staat weer om 6.15! Ik ga weer naar CrossFit. Deze week nog maar 2x getraind, dat is de laatste tijd iets te vaak gebeurd dus wil er weer even scherp op zijn dat ik in ieder geval 3x ga trainen. Anders maak ik nooit progressie! Weer start ik met een plakje mueslibrood. Wat vind ik het trouwens lastig om op te staan als het nog zo pikkedonker is, maar als ik eenmaal op de fiets zit is het prima en als ik klaar ben, heb ik energie voor 10. We hebben weer een leuke WOD op het programma staan met floor presses, dips (voor mij op de brug), sit ups en 400m rennen. Deze ronde moeten we drie keer doen. Waar ik vooraf denk dat het een eitje is, haal ik het niet binnen de timecap van 9 minuten. Gelukkig ben ik niet de enige. Na de training doe ik nog een paar pull-up progressions en dan fiets ik snel naar huis. Nu maak ik eiwitpannenkoekjes die ik met jam eet. Daarna stap ik onder de douche en pak ik mijn tas in voor een weekendje Arnhem.

eet en sportdagboek

Om 11.00 hebben we met mijn ouders in Arnhem afgesproken, we slenteren een dagje door de stad, lunchen lekker en winkelen wat. Op advies van @arnhemsmeisjerent lunchen we bij Hemels, en dat is hemels lekker! We begrijpen nu ook waarom iedereen gereserveerd had en er eigenlijk geen plek is. Het zonnetje schijnt en het is windstil dus op goed geluk gaan we buiten zitten en dat is heerlijk! Mijn vriend en ik gaan beiden voor een broodje met gekruide kip en bacon, mijn ouders gaan beiden voor een broodje met eiersalade. Tijdens het shoppen koop ik twee hysterische broeken en een lekkere trui, heel blij mee! Einde middag rijden we naar Dieren waar we boodschappen doen voor het weekend. Daar aangekomen komen ook mijn broertje en zijn vriendin en staat het jaarlijkse gourmetavondje op het programma. Ieder jaar gaan we een weekendje weg met de hele familie en inmiddels is het traditie geworden dat we de eerste avond gourmetten. Mijn hele familie is net als ik dol op chocolade, mijn moeder had dus een flinke voorraad ingeslagen. Ik kan me inhouden en eet van elke reep een blokje. Vroeg opstaan en de hele dag buiten heeft er in gehakt, om half 12 lig ik moe maar voldaan in bed.

eet en sportdagboek

Zaterdag

Iets voor 8 uur worden we uit onszelf wakker en staan we eigenlijk direct op. Mijn plan is om vandaag een duurloop op de Veluwe te doen dus ik bak een flinke stapel pannenkoeken waarvan ik er drie met jam eet. Ook eet ik een banaan. Mijn vriend zet me af met de auto bij de ingang van het bos, is mijn telefoon leeg. Super dom, en niet verstandig om zonder telefoon het bos in te gaan. We rijden dus terug en lopen uiteindelijk samen een klein rondje van 6km in de buurt van het huisje. Niet geheel volgens planning, dus morgen weer een poging. Toch ben ik blij dat ik ben gegaan en als we thuis komen eet ik een appel. Snel onder de douche en dan stappen we weer de auto in richting Arnhem.

eet en sportdagboek

Eerst lunchen we bij Stadsvilla Sonsbeek, ik eet een heerlijk broodje met gegrilde courgette, bietenhummus en geitenkaas. Na de lunch wandelen we door het park naar het Openluchtmuseum waar we een groot deel van de middag doorbrengen. Hoogtepunt is het fietsen op een inimini fietsje uit 1800. Super grappig! In het Openlucht Museum drink ik een kop warme chocolademelk met slagroom en eet ik een plak kruidkoek. Rond een uurtje of half 6 zijn we weer in het huis en ga ik met mijn moeder de keuken in om minestronesoep te maken. Een heerlijk vullende soep voor een druilerige dag als deze! ’s Avonds bij de koffie eet ik nog een stukje super lekkere aardbeientaart omdat mijn ouders dit weekend jarig zijn. Daarna tik ik op de bank deze blog. Heerlijk een weekendje als dit!

eet en sportdagboek

Hoe was jullie week?

Leave a Comment