LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #54

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 augustus 2016 0 comments
eetdagboek

Deze week stond in het teken van herstellen van Trail des Fantomes. Ik had niet heel veel spierpijn, maar merkte wel dat ik wat moe was en alleen maar zin had om te eten. Het werk op kantoor ging gewoon door, maar ’s avonds was ik elke keer heel moe en had ik weinig zin om nog aan mijn blog te werken. Deze week heb ik dus wat rustiger aan gedaan, ik had het geluk dat er al wat artikelen klaar stonden dus het kon ook prima. Zo heb ik ’s avonds vooral op de bank gelegen en Olympische Spelen gekeken, ook wel eens lekker!

Donderdag

Ik start de dag met een smoothie, eentje met o.a. banaan, blauwe bes, havermout en pindakaas. Een bijzondere, maar erg lekkere combinatie. Het recept volgt binnenkort op de blog! Als ik het kantoor binnenstap valt mijn oog direct op een enorme berg brownies, een collegaatje is jarig geweest en heeft zelfs brownies gebakken. Die verleiding kan ik uiteraard niet weerstaan en rond een uurtje of half 11 neem ik een groot stuk. Ook eet ik een trosje druiven, die uiteraard de foto niet haalde.

eetdagboek

Dinsdag maakte ik bietenburgers (het recept staat al online) en daar had ik er nog twee van over. Woensdag nam ik die mee als lunch, maar toen ik mijn bakje op kantoor open trok zaten er drie rauwe bieten in in plaats van de bietenburgers. Heel erg dom, maar daardoor had ik dus vandaag een extra lekkere lunch! Bij de burgers pakte ik wat rauwkost, bruin brood en de feta dille dip die ik ook dinsdag al had gemaakt. Na de lunch neem ik nog een hap brownie als toetje en ik moet mijn best doen om er de rest van de middag vanaf te blijven. Om 17.00 moet ik nog een call in en tijdens die call eet ik een krentenbol omdat ik daarna naar CrossFit ga. Een WOD die ik onwijs leuk vind: 2km rennen – 20 clean & jerks – 20 pull-ups en weer 2km rennen. De clean & jerks doe ik op aandringen van de coach met 30kg en dat ging me eigenlijk best goed af. De pull-ups deed ik met een elastieken band.

eetdagboek

Als ik thuis kom na de training heeft mijn vriend al gekookt. We proberen een nieuw recept die als hij is goedgekeurd op de blog komt. Het is spaghetti met kipgehaktballetjes en tomatensaus. Heel eenvoudig, maar heel lekker. Goedgekeurd dus! Ik ga hem snel nog een keer maken, de kruiden een klein beetje finetunen en dan volgt het recept. Na het eten neem ik bij een flinke mok thee nog een stukje chocolade – tja, als je ’s ochtends al met snoepen begint is het hek van de dam – en een Optimel Griekse stijl kwark. Ik hang op de bank en zie dat er toffe foto’s van Trail des Fantomes zijn geplaatst. Normaal gesproken koop ik geen foto’s na een wedstrijd, maar deze vind ik wel erg tof. Heb je ook al het duo verslag met Manon gelezen?

eetdagboek

Vrijdag

We hadden ons voorgenomen om deze ochtend te gaan zwemmen, maar de laatste dagen ben ik zo moe dat ik mijn wekker uitdruk en weer doorslaap. Moet kunnen en ik geef er maar gewoon lekker aan toe. Ik maak een overheerlijk ontbijtje; eiwit pannenkoekjes met fruitspread en blauwe bessen. Op kantoor eet ik alsnog een bakje kwark, dit keer Optimel kwark met mango en passievrucht, en een schaaltje druiven. Weer geen foto…

eetdagboek

Vandaag een eenvoudige maar heerlijk Hollandse lunch; een kopje groentesoep en twee bruine boterhammen met kaas en komkommer. Na de lunch spring ik in de auto naar Breda voor een afspraak. Geen succes op vrijdagmiddag want ik rijd de ene na de andere file in. Ik snack wat cherrytomaatjes en drink een Vitamin Well. Ik heb deze opgestuurd gekregen om te proberen, maar ik ben serieus fan. Ik houd helemaal niet van frisdrank, maar soms heb je wel zin in wat anders dan (bruisend) water. Vitamin Well is niet zo zoet en bevat vitaminen en mineralen. Aan het eind van de middag rijd ik weer van Breda naar Amsterdam, uiteraard weer met file, en nu eet ik een zelfgemaakte haverreep met banaan. ’s Avonds eten we makkelijk: frietjes met broccoli en een varkenshaasje.

eetdagboek

Zaterdag

Yes, weekend! Ondanks dat ik maar een korte week heb gehad doordat ik maandag vrij was, ben ik alweer toe aan het weekend. Om half 9 staat de wekker, ik heb overnight oats met chiapudding gemaakt die ik ook direct fotografeer voor de blog (en al online staat). Na het ontbijt ga ik wandelend de deur uit naar CrossFit, een half uurtje wandelen op de vroege morgen, heerlijk! Ik maak een tussenstop bij Action waar ik plastic glazen en borden en een tafelkleed haal voor mijn verjaardag die ik morgen vier. De WOD van vandaag lijkt op het bord heel eenvoudig, maar valt uiteindelijk vies tegen. We doen een 1RM thruster waarop ik een PR van 42,5kg zet, super blij mee! Daarna doen we kikkersprongen en wall walks, waarbij vooral mijn pols het weer zwaar te verduren heeft. Na de training pikt mijn vriend mij op met de auto en doen we gelijk boodschappen; voor mijn verjaardag en voor de rest van de week. Lekker burgerlijk! Onderweg eet ik een halve eiwitreep die ik nog over heb van eerder die week.

eetdagboek

Eenmaal thuisgekomen is het alweer lunchtijd. Waar ik ook weer geen foto’s van heb genomen… Het is een restje broccoli van gisteren met cherrytomaatjes en geitenkaas. Daarbij eet ik een boterham met kipfilet en bietenspread, een boterham met pindakaas en een eitje. Lekker gevarieerd! Na het eten duik ik de keuken in en maak ik cheesecake. Ik loop weer terug naar de supermarkt want ik ben wat vergeten en maak daarna muhammara dip. Als ik hiermee klaar ben, besluit ik nog even te gaan hardlopen. Ik heb van Asics hun nieuwste hardloopschoen ontvangen en daar ben ik toch wel erg benieuwd naar. Het worden 10 kilometers die niet heel makkelijk gaan. Ik heb last van de warmte, pijnlijke tenen en zware benen, maar wel geweest! Voor het hardlopen at ik nog een banaantje en daarna eet ik een dadel en drink ik weer een flesje Vitamin Well.

’s Avonds maak ik te lekkere risotto met geroosterde tomaat, tijm, mascarpone en basilicum. Daarbij een groene salade met boontjes. Na het eten duik ik opnieuw de keuken in om een Mexicaanse quiche te maken. Als ik klaar ben pak ik nog een bakje kwark met honing en start ik nog even mijn laptop op om te bloggen. Al snel merk ik dat ik doodmoe ben en als een oud oma’tje vertrek ik om 23.00 naar bed.

eetdagboek

Als eerste op de hoogte zijn van wat mijn avonturen in het dagelijks leven?
Volg mij dan op Instagram

Leave a Comment