LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #41

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 maart 2016 1 Comment
sport en eetdagboek

Zo, dat is alweer een paar weken geleden dat ik een sport en eetdagboekje met jullie deelde. Dat komt enerzijds omdat Diantha haar dagboekje deelde en anderzijds omdat ik gewoon vergeet foto’s te maken. Zo ook deze week, maar met wat creativiteit heb ik er toch nog een mooi dagboekje van weten te maken!

Donderdag

De wekker gaat lekker vroeg want om 8.00 word ik bij ASV Arsenal verwacht voor een testrun met Nike Epic Lunar Flyknit. Ik ontbijt met kwark, granola, banaan en granaatappel (de laatste twee zijn onder de kwark verborgen). Ik spring op de fiets, parkeer deze bij het Conservatorium Hotel en pak vanaf daar de tram. Bij de atletiekbaan aangekomen, krijg ik mijn testpaartje, wordt er het een en ander over uitgelegd en maken we ons klaar om 5km te rennen. De schoen valt op door zijn uiterlijk, aan de schoen zit namelijk een sok vast tot net boven de enkel. Het zijn smalle schoenen en de sok zit nauwsluitend om je enkel, ik vind het heerlijk zitten. De middenzool van de LunarEpic is gemaakt van twee verschillende hardheden Lunarlon, onder de voet is een laag zachter iP-foam geplaatst. Hierdoor voelt de schoen zeer comfortabel en biedt hij veel demping voor de neutrale loper. Volgens Nike is deze schoen vooral geschikt voor kortere afstanden. Wij liepen er dus 5 km mee en bij aankomst in het Conservatorium Hotel stonden er heerlijke drankjes en fruit te wachten. Daarnaast hadden we prachtig weer en vond ik dit dus een top begin van de dag.

In het Conservatorium Hotel doe ik nog een conference call met een klant en daarna fiets ik snel naar huis en kantoor om de rest van de dag te beginnen. Terwijl mijn computer opstart eet ik twee mandarijnen (jammer genoeg zijn deze al niet meer zo heel lekker). De lunch is een feestje: zoete aardappel uit de oven met gemarineerde champignons, tomaat, avocado, spinazie, feta en wat pompoenpitten. Daarbij eet ik nog een sneetje brood met roomboter en een eitje. ’s Middags eet ik nog wat paaseitjes en ’s avonds eten we risotto met venkel en citroen en een kabeljauw omwikkeld met rauwe ham (recept komt nog online).

sport en eetdagboek

Vrijdag

Weer een vroege ochtend vandaag, want ik begin de dag met een lesje CrossFit; de derde Open WOD alweer. Voor ik naar de CrossFitbox fiets, eet ik een krentenbol. Zoals jullie een paar weken geleden konden lezen, besloot ik last minute toch mee te doen aan de CrossFit Open wat inhoudt dat ik vijf weken lang elke vrijdag een Open WOD doe. Deze week dus de 16.3. Een WOD met snatches en bar muscle-ups. Tot nu toe is er in elke WOD wel een onderdeel wat ik nog niet kan waardoor ik de geschaalde versie moet doen, zo ook in deze WOD. De bar muscle-ups zijn nog een brug te ver (misschien wel twee). Ik deed dus snatches en jumping chest to bar pull-ups. Ondanks dat het de geschaalde versie was, vond ik het een toffe workout. Ik vind het vooral leuk om mee te doen aan de Open om te zien waar ik sta en een goed startpunt voor volgend jaar!

Na de training ga ik snel naar huis om te douchen en ik maak een meeneem ontbijtje klaar: een smoothie met banaan, cacao, kokos, vanille eiwitpoeder en Zonnatura spelt drinkgranen, gebaseerd op deze smoothie. Normaal gesproken gebruik ik gewoon havermout, maar deze spelt drinkgranen kreeg ik. Ik moet zeggen dat ik erg positief verrast ben; de spelt is super fijn gemalen waardoor de smoothie heel glad en luchtig wordt!

Op kantoor drink ik de smoothie dus op en verder ben ik gewoon lekker aan het werk de hele dag. Tijdens de lunch komt een zakenrelatie een presentatie geven en ze hebben broodjes mee genomen. Ik eet een broodje met kipfilet en pecannoten en nog een broodje met mozzarella en rauwe ham. ’s Middags wil ik eigenlijk nog een eitje eten, maar omdat die er niet meer zijn eet ik wel een heel luxe tussendoortje: wat gerookte zalm met hüttenkase en komkommer.

Als ik ’s avonds thuis kom, hebben we geen zin meer om te koken en eten we makkelijk: zelf gemaakte Turkse pizza’s met tomaat, komkommer, sla, paprika en wat knoflooksaus.

Zaterdag

Yeah weekend! Ik word wakker met een zonnetje op bed, wat een feest. Ik houd van deze periode: zonnig, maar wel nog lekker koud. Om 9.00 ga ik uit bed en maak ik pannenkoeken. Omdat de speltmeel op is, gebruik ik havermout, maar daar worden ze toch wel wat dikker door dan ik had verwacht. Ik eet er drie; één met honing en blauwe bessen en twee met cranberryjam. Na het ontbijt ga ik weer naar CrossFit en er staat echt een super zware workout op ons te wachten: 40 seconden handstand – 5 front squats met 35 kg – 30 burpees, en dat 4 rondes in 17 minuten. Ik haal de timecap op 6 burpees na niet, terwijl ik toch echt mijn best heb gedaan. Mijn knieën vonden me niet zo lief; die liggen helemaal open. Als ik thuis kom, ben ik gesloopt.

Ik maak een goede, eiwitrijke lunch voor mezelf: een spinazieomelet met gerookte zalm en avocado. Mijn vriend is sinds een tijdje ook aan het hardlopen en omdat het zulk lekker weer is, had ik beloofd om een rondje mee te lopen. Daar kom ik dus niet meer onderuit. De WOD van vanmorgen heeft er behoorlijk ingehakt en ik heb nog steeds trek; ik eet dus nog een CLIF bar die ik van de week ontving. Wat een top repen zijn dat! Circa 250 calorieën per reep; ze bevatten o.a. havervlokken, sojacrisps en noten. Echte energiebommetjes en wellicht niet zo geschikt als je niet zoveel traint. We rennen 5km op een rustig tempo en in het park doe ik nog wat buikspieroefeningen.

Daarna is het gedaan met de pret en stort ik moe neer op de bank. De rest van de dag ben ik lekker aan het rommelen en ’s avonds eten we overheerlijke, zelfgemaakte lasagne. Niet zo gezond met spek, gehakt, crème fraîche en kaas, maar gelukkig zit er ook veel groenten in! Moet kunnen toch?

Hebben jullie al gezien dat ik een winactie heb lopen op Instagram? Je maakt kans op een heel tof setje van Röhnisch!

sport en eetdagboek

Hoe was jullie week?

1 Comment

Marlotte 14 maart 2016 at 07:25

Inderdaad, zo’n iets minder gezonde lasagne is ook weleens fijn op zijn tijd. Fijne week!

Reply

Leave a Comment