LovePersoonlijk

Eet en sportdagboek #4

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 april 2015 0 comments
fit en food diary

Er staat alweer een nieuw week voor de deur, wat vliegt de tijd toch! Dit keer heb ik een fit & food diary van dinsdag t/m donderdag.

Dinsdag

Een drukke dag vandaag! Ik sta iets later op dan ik me had voorgenomen, maar het lukt me alsnog om de dag hardlopend te beginnen; 6,5km in precies 32,5 minuut wat een pace van 5 minuten per kilometer inhoudt. Ik ben er blij mee op de vroege ochtend en een nuchtere maag. Op werk eet ik 250 gram magere kwark met een klein beetje honing, 2 handjes blauwe bessen en 3 el granola. Tijdens de lunch eet ik een zuurdesemboterham met hummus en daarbij een salade met bieten, linzen, tomaatjes, rucola en geitenkaas. Rond een uur of vier gaat mijn maag weer knorren en eet ik in totaal 4 blissballs. Twee dadel-notenballetjes en twee abrikozen-amandelballetjes. Om 18.00 ben ik bij Juice & Salad voor de kick off van onze runningspecial. Er zijn in totaal 10 enthousiaste meiden met wie we de komende weken gaan trainen voor de Nike Women’s 10km. We leggen de laatste hand aan de goedgevulde goodiebag; Quaker havermout, Alpro Soya Mild, Zonnatura notenrepen, 2 smoothies van Innocent, hardloopgelletje, tegoedbon voor een loopanalyse en kortingsbon van Run2Day, bidon & springtouw van Röhnish. Allemaal producten waar ik als sporter heel blij van word! Vlak voordat iedereen arriveert eet ik twee boterhammen met tonijn, wasabimayonaise, tomaat en koriander en een veggie juice met biet, aardbei en peer. We doen een korte introductie en gaan dan hardlopend naar het Vondelpark waar we een aantal core en hardloopoefeningen doen. Om 21.00 ben ik thuis, doe ik nog wat dingen voor de blog en ga ik op tijd naar bed.

fit en food diary

Woensdag

Ugh, de wekker. Zo vroeg! Toch weet ik er vrij snel uit te springen als ik het weer buiten zie. Bootcamptime! Omdat ik nu al een knorrende maag heb eet ik een volkoren rijstwafel met pindakaas waarna ik op de fiets stap richting Lavinia. We joggen naar het Vondelpark en gaan daar aan de slag met veel been/bil/core oefeningen. Omdat er een oneven aantal mensen is en ik altijd graag in tweetallen werk, doe ik zelf ongeveer de helft van de oefeningen mee. Het zweet staat op mijn voorhoofd! Het is nu echt al lekker weer om ’s ochtends vroeg te trainen, er is nog ruimte in de groep dus als je het leuk vindt om mee te doen laat het mij vooral weten! Bij Lavinia drink ik weer een veggie juice met biet, dit keer ook met wortel, sinaasappel, gember, dille en limoen. Erg goeie combinatie! Ik neem een chiapudding met kokosmelk mee om op werk op te eten als ontbijt. Gisteravond geen tijd en moeite genomen om een salade voor te bereiden, dus ik pak iets op mijn werk; een klein schaaltje met salade met druiven, pecannoten en blauwkaas. Erbij eet ik twee speltbroodjes met roomboter en los nog een gekookt eitje. Ik drink de laatste dagen weer veel juices en rond een uur of 16.00 drink ik ook weer een (zelfgemaakte) juice met spinazie, komkommer, bleekselderij, granny smith en citroen. Ook eet ik nog één dadel-notenballetje en één abrikozen-amandelballetje. ’s Avonds gaan we voor makkelijk; een speltbroodje met een hamburger, champignons, rucola, rode pesto en tomaat. Daarbij een handje frietjes uit de frituur. Tja…

fit en food diary

Donderdag

Ik sta weer vroeg op, dit keer moet ik om 8.00 in Amstelveen zijn voor een ontbijtje bij La Place met mijn werk. Niet verkeerd. Zo start ik de dag dus met scrambled eggs, yoghurt met granola en fruit en 2 plakjes krentenbrood. Daarbij drink ik een heerlijke kruidenthee. Rond een uurtje of 11 kom ik aan op kantoor en voor ik het weet is het alweer lunchtijd. Dit keer heb ik wel weer zelf een salade gemaakt; quinoa met kip, spinazie, mango, rozijnen en walnoten. Receptje volgt nog, want was een groot succes! ’s Middags nog een gekookt eitje als snack en om 17.30 fiets ik naar het Westergasterras waar de afscheidsborrel is van 2 collega’s. Ik drink 2 glaasjes witte wijn en eet 3 kaasttengels en 3 bitterballen. Als ik rond een uurtje of half 9 thuis kom, zit er nog een klein restje pasta carbonara in de pan die mijn vriend heeft gemaakt. Ik twijfel of ik het op eet, doe het toch en krijg vervolgens buikpijn. Niet goed. Vet eten in combinatie met zuivel blijft een slecht idee voor mij.

Benieuwd hoe jullie week was. Oh ja, ik ga proberen komende week meer foto’s te maken! Zoals jullie zien ben ik de week goed begonnen, maar ging het donderdag helemaal mis en heb ik gewoon geen foto’s gemaakt… 

Leave a Comment