LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #31

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 december 2015 0 comments
sport en eetdagboek

Wordt het ooit nog eens rustig? Deze week was weer gekkenhuis op werk, ik kijk nu al uit naar de kerstdagen als ik een weekje vrij ben. De week voor Sinterklaas regent het bij ons pepernoten, chocolade en speculaas dus ik moest mijn best doen om me niet helemaal tonnetje rond te eten. Ik ben en blijf een zoetekauw. Mijn voeding heb ik grotendeels bijgehouden in My Fitnesspal, dus ik probeer wel altijd maat te houden.

Woensdag

Sinds ik het boekje Yoga Zonder Les heb (review volgt nog!), probeer ik dagelijks een lesje te doen. Hiermee start ik de dag dan ook. We hebben geen kwark en geen banaan meer in huis, dus ik ontbijt met twee vezelrijke crackers met 2 zachtgekookte eitjes en een halve avocado. Een beetje peper en zout erover heen en ik heb een heerlijk ontbijtje. Daarna ga ik naar de fysio voor mijn pols. Het gaat al een stuk beter, maar het is zeker nog niet over helaas. Op werk eet ik twee mandarijnen (merken jullie dat ik die tegenwoordig verslindt?).

Ik ga met een zakelijke relatie lunchen en ik bestel twee zuurdesemboterhammen met gerookte zalm, mierikswortel en rucola. Heerlijke lunch, maar niet heel erg vullend voor mij. Bij de verse muntthee zit een klein handje pepernoten dus die eet ik ook op. ’s Middags eet ik nog een bakje magere yoghurt met granola, deze week heb ik hem met walnoten en gedroogde appel gemaakt en dat is tevens mijn pre-workout snack. Om half 7 ga ik namelijk crossfitten dus dan kan ik nog wel wat koolhydraten gebruiken. Ik moest heel diep graven, maar ik weet weer wat we deden! Benchpress met losse dumbbells, en daarna een circuitje van 1000 meter roeien, 50 thrusters en 30 pull-ups. Timecap was 12 minuten en op 1 pull up na, haalde ik die niet. Pull-ups doe ik overigens met een elastiek als het er zoveel zijn, want anders haal ik dat nooit.

Als ik thuis kom heeft mijn vriend weer lekker gekookt. Gierstsalade met gegrilde courgette, tomaatjes, buffelmozzarella en parmaham. Na het eten gaan we nog een half uurtje wandelen, en als ik thuis kom hoepel ik nog 10 minuten. Ook snack ik nog twee kokosbonbons. En daarna stort ik in, zo moe!

sport en eetdagboek

Donderdag

De kwark is weer aangevuld, dus ik ontbijt met een smoothie met banaan, cranberries, kaneel en honing. Dit ontbijt is echt mega vullend, dus tot de lunch eet ik verder niks. Ik ga weer buiten de deur lunchen en bestel nu een couscous salade met gegrilde courgette, paprika en halloumi. Het is zo’n groot bord, dat ik hem niet eens op krijg.

Op werk staan echt super veel gebakjes en lekkernijen en waar ik ’s ochtends dit heb kunnen weerstaan, zwicht ik ’s middags voor een halve wortelchocolade brownie. Later op de middag eet ik nog een bakje cherrytomaatjes. Ik eet vroeg met spaghetti met tonijnsaus omdat ik daarna ga boksen. Een uur lang sta ik te zweten op de bokszak. Na de training ga ik even langs bij een zwanger vriendinnetje en in de auto drink ik een pakje Vifit met extra proteïnen. Bij mijn vriendinnetje drink ik twee mokken thee en een stukje Tony’s Zeezout Karamel.

sport en eetdagboek

Vrijdag

Sinds kort heb ik ook weer havermout ontdekt, dat gaat met vlagen bij mij. Ik ontbijt vandaag met havermout met kaneel en kurkuma en gooi er wat diepvries blauwe bessen en frambozen doorheen. Ook deze ochtend heb ik geen trek in een tussendoortje dus wacht ik gewoon tot de lunch.

De lunch bestaat uit een groene salade met gerookte zalm, avocado en ei. Daarbij eet ik een broodje met roomboter. Ik ben vergeten om een foto te maken, terwijl de salade er echt heel gezellig uitzag! ’s Middags eet ik een bakje magere yoghurt met een eetlepel biologische jam. Ook komt Sinterklaas langs op werk en eet ik een kleine chocoladeletter (65 gram). Ik werk veel te lang door, dus als ik om 19.00 kom ben ik kapot. We maken zoete aardappelsoep waar ik één kom van eet, ik heb niet zo’n trek. Daarna stort ik opnieuw in en om 21.00 lig ik in bed.

Poeh, ik ben blij dat Sinterklaas het land uit is. Weer even een paar weken normaal doen toe we ons op gaan maken voor kerst! Hoe was jullie week? 

Leave a Comment