Gezondheid

Waarom een retreat boeken

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 juni 2018 2 Comments
een retreat boeken

Het is alweer twee weken geleden dat ik terug kwam uit Portugal. Na een vermoeiende citytrip in Lissabon, konden we nog een hele week bijkomen in Karma Surf Retreat. En wat heb ik daarvan genoten. Ik vind het heerlijk om rond te reizen en mijn eigen reis samen te stellen, maar ik ben erachter dat ik een retreat toch ook wel heel erg fijn vind. Met een drukke baan, Eat.Run.Love. en fanatiek sporten is het soms wel lekker om even helemaal tot rust te komen, niets te moeten en alles te mogen. Daarom in deze blog 4 redenen waarom je een retreat zou moeten – of eigenlijk willen – boeken.

Tijd voor jezelf

Tijdens een retreat heb je echt even tijd voor jezelf. Vaak is er een programma, maar je bent vrij om te bepalen of je wel of niet ergens aan mee doet. Niets moet, alles mag. Doordat je even weg bent van de dagelijkse beslommeringen heb je echt even tijd voor jezelf. Om na te denken waar je nu staat, waar je naar toe wilt en wat je anders zou willen doen. Vorig jaar ben ik in mijn eentje naar Karma Surf Retreat geweest en ondanks dat ik nu samen met mijn vriend was, had ik nog steeds het gevoel dat ik veel tijd voor mezelf had. Ook wij laten elkaar gelukkig vrij in wat we doen!

Ontspanning

In het verlengde van bovenstaande; tijd voor jezelf en niets moeten, alles mag, zorgt er ook voor dat je volledig kunt ontspannen. Je hebt geen verplichtingen en doet lekker waar je zelf zin in hebt. Voor mij echt de perfecte manier om volledig tot rust te komen en te ontspannen. In Nederland lig ik toch altijd een beetje onrustig op de bank omdat ik het idee heb dat ik nog een hele to do lijst moet afwerken. Tijdens een retreat kun je lekker de hele middag op een strandbedje liggen met een goed boek zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Wij waren van plan om wat meer dingen te ondernemen, maar uiteindelijk had ik behoefte aan uitrusten. Door me daar aan over te geven, ben ik ook echt tot rust gekomen en ging ik heel ontspannen weer naar huis.

Gezond en lekker eten

Boek je een retreat, dan kun je er vanuit gaan dat er gezond en lekker eten is. Ik ben tot nu toe drie keer naar een retreat geweest en alle keren was het eten fantastisch. Vers, vegetarisch en biologisch. Je kunt je hart vaak ophalen als je van lekker en gezond eten houdt. Dit jaar zat ontbijt, lunch en twee keer diner inbegrepen. Het was mogelijk om nog extra diners toe te voegen aan dit pakket en dit hebben wij ook gedaan. Het eten was zo lekker!

Open staan voor nieuwe dingen

In een retreat worden en vaak activiteiten aangeboden waar je zelf voor kiest. Je kunt een retreat kiezen op basis van iets wat je al hebt gedaan, of je kunt juist naar een retreat gaan om iets nieuws te proberen. Wij hebben een surf & yoga retreat geboekt, waarbij er elke dag 2x yoga en 1x surfen aangeboden werd. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een retreat boeken die bestaat uit alleen yoga, of yoga en meditatie. Een paar jaar geleden heb ik voor het eerst een yoga retreat gedaan en ondanks dat ik het toen best spannend vond, vond ik het eenmaal op locatie echt heerlijk. Mijn vriend doet nooit yoga, maar in Portugal heeft hij bijvoorbeeld ook meegedaan.

Een retreat is over het algemeen vaak niet heel goedkoop. Echter als je het terug rekent vallen de kosten wel weer mee vind ik. Wij betaalden €799 per persoon bij Karma Surf Retreat, maar daarvoor heb je wel overnachtingen in een super deluxe kamer, super lekker eten (ontbijt, lunch & 2x diner), 1x per dag surfen en 2x per dag yoga. Als je het zo bekijkt vind ik het wel weer meevallen.

Heb jij wel eens een retreat geboekt? Of overweeg je het?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Joanie Catsburg 5 juni 2018 at 11:51

Goede redenen inderdaad en klinkt fantastisch! Toch maar eens kijken of ik dit volgend jaar in mijn planning kan opnemen! Thanks voor de tips!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 juni 2018 at 22:06

Als het lukt, kan ik het zeker aanraden. Het is zo fijn! Je komt echt als herboren terug :D

Reply

Leave a Comment