Persoonlijk

Een ontspannen weekend in de Ardennen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 juli 2016 4 Comments
trailrunnen ardennen

“Hoe was jouw weekend?” Een vraag die je steevast stelt of krijgt op de maandagochtend. Mijn weekend was heel ontspannen. Niet zoveel gedaan. Ik liep twee keer een trail van 16km, maar dat terzijde. De hele week liep ik al achter de feiten aan: deadline op deadline, veel overwerken en geen tijd (prioriteit) om te sporten. Daar baalde ik stiekem van, want ik zou het hele weekend ook al niet kunnen sporten. Ho, wacht eens even. Niet kunnen sporten? Je gaat toch een heel weekend naar de Ardennen om te trailen? Ja, dat klopt. Maar dat zie ik dus niet echt als sport.

Manon schreef er al een keer een blog over. Trainen associeert ze met zware fysieke arbeid. Haar trainingen zijn meestal met vrienden en kennissen en voelen dus niet als zware fysieke arbeid. Dit weekend ging ik met vriendin S. naar de Ardennen. Een weekend vol gezelligheid, maar ook een weekend vol trailen. En toch zie ik dat als een ontspannen weekend waarin ik weinig doe…

trailrunnen ardennen

Vrijdag vertrekken we om 13.00 uit Amsterdam met als planning om iets na vieren aan te komen in de Ardennen. Helaas loopt dit helemaal anders – file, hoe kan het ook anders – en komen we pas om half 6 aan. Ondertussen hebben we al met trainer Nils gebeld, de eerste trailrun zou starten om 17.00, hij wil graag op ons wachten. Staat er eigenlijk zelfs op. Wij weten hem er van te overtuigen gewoon zonder ons weg te gaan, maar als we aankomen staat de groep er alsnog. Omdat wij eerst even willen omkleden, beginnen zij vast met rennen en spreken we af dat we ze tegemoet rennen en daarna samen teruglopen. Maar wat een warm onthaal! Zo gezegd zo gedaan en na ons geïnstalleerd te hebben, starten met we met de eerste – een hele korte blijkt achteraf – trail. We komen de groep al na 2,5 kilometer tegen en draaien dus snel weer op. Later blijkt dat dit de kopgroep was, maar het is een prima opwarmertje.

Bij terugkomst staat de cava al ingeschonken en heeft kok Herre gezorgd voor een overheerlijke maaltijd. Een toastje met paté en champignons en als hoofdgerecht gegrilde venkel met zalm en een overheerlijke pasta met nog meer venkel en citroen. Gelukkiger kun je mij niet maken. Ik weet het nog niet op dat moment, maar het is een voorbode voor de rest van het weekend.

trailrunnen ardennen

De volgende ochtend worden we eerst op de film gezet, Nils gaat ons allemaal analyseren en tips geven. Ik kijk er nu al naar uit. De loopanalyse moet nog even wachten tot de middag want er staat ons eerst een trail van 16km te wachten. Eentje met pittige klimmen en dalen, veel single tracks (smalle paadjes) en een water crossing. Die kuiten hebben het zwaar te verduren! ’s Middags wordt onze loopstijl geanalyseerd en krijgen we een blackroll workshop van Amstel Fysio’s Annette en Frans. Ja, we hebben zelfs twee fysiotherapeuten mee! Ik krijg super waardevolle tips over mijn looptechniek en ook tijdens de blackroll workshop leer ik weer veel nieuwe dingen. Beide onderwerpen komen in een aparte blog nog aan bod! Uiteraard verstrijkt ook deze dag niet zonder heerlijk eten en wordt er een Arabische maaltijd aan ons voorgeschoteld.

trailrunnen ardennen

Zondag word ik met kuiten die op ploffen staan wakker, maar gelukkig staat Frans voor me klaar om mijn kuiten even onder handen te nemen. Na wat pijnlijke kreten ben ik klaar voor de tweede lange trailrun. Vandaag ligt het tempo wat hoger, wachten we minder op elkaar en hebben we de keuze een korte en lange route te doen. Uiteraard ga ik voor de lange route van 16 km, maar op het einde merk ik dat ik het toch wat zwaar krijg. De route van vandaag is heel anders dan die van gisteren. Ik vind hem wat dynamischer met smallere paden, veel bochten en korte klimmetjes. En een prachtige omgeving! Wat wil een mens nog meer?

trailrunnen ardennen

Herre maakt bij terugkomst voor ons overheerlijke burgertjes, een gebakken eitje en een pastasalade en de lege tank wordt weer aangevuld met energie. Ik stap onder de douche, ga nog even aan de slag met de blackroll, klets met de andere deelnemers in het zonnetje en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Stiekem baal ik daar van, want het weekend is voorbij gevlogen!

Gelukkig mag ik volgende maand weer! Manon en ik lopen dan de Trail des Fantômes en slapen bij Nils en Herre in het hotel. Ik heb er nu al zin in. Goed gezelschap, mooi weer, overheerlijk eten, een prachtige natuur én activiteit. Een gelukkiger mens kun je mij niet maken! En ja, ik heb flink gesport, maar zo voelt het niet!

Nils is eigenaar van Loopwijzer en organiseert deze weekenden meerdere keren per jaar. Er zijn nog een paar plekjes vrij voor het weekend in augustus, waarbij je dus ook gelijk mee kunt doen met Trail des Fantômes. Manon en ik lopen hoogstwaarschijnlijk 27 km. Mocht je dat te ver vinden, kun je ook kiezen voor 12 of 19 km of kies als een echte pro voor 33 of 65 km!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Spaghetti met venkel en courgette - Eat.Run.Love. 28 juli 2016 at 06:30

[…] de Ardennen een paar weken geleden maakte kok Herre op de eerste avond een overheerlijke pasta met venkel en […]

Reply
Avatar
Joyce 18 juli 2016 at 08:31

Zo jaloers… Wilde me opgeven. Had alle info al opgevraagd maar op werk liep het even anders waardoor ik besloot toch niet te gaan. Ik had me er echt op verheugd :(

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 juli 2016 at 08:37

Ah jammer! Was echt heel erg leuk :) Misschien volgende maand? Of anders volgend jaar :D

Reply
Avatar
Joyce 18 juli 2016 at 14:50

Nou, volgende maand zag ik, zoals jij aangeeft, die Trail des Fantomes was. Dat is dus wel anders dan een regulier weekend en die leken me juist zo leuk. Dus ik ben bang dat ik een jaar moet wachten :(

Reply

Leave a Comment