Hotspots & Travel

Echt || Alkmaar

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 oktober 2015 0 comments
echt alkmaar

Vorig weekend was ik in Schoorl (mag ik terug?), maar voordat we daarheen gingen, brachten we een bezoekje aan Alkmaar. Een beetje winkelen, slenteren en natuurlijk lekker lunchen. Lunchen deden we bij Echt, een gezellig, klein lunchtentje waar alleen maar “echt” eten wordt geserveerd.

De meeste gerechten en drankjes worden zelf gemaakt; van scones tot chocoladebietencake en van sapjes tot huisgemaakte ice tea. Echt werkt samen met andere lokale ondernemers die brood, vlees, vis, kaas en noten levert. Wanneer dus iets heel erg naar smaak is, kun je in de omgeving één van de producten zelf halen.

Wij aten met zijn vijfen bij Echt en besloten allemaal iets anders van de kaart te proberen, zo had ik gelijk een goed idee wat de kwaliteit van de gerechten is! Zo kwamen er een vega club sandwich, bombay sandwich, bietenburger, club sandwich en speltdesembrood met Noorse Zalm op tafel. Stuk voor stuk flinke sandwiches die allen heerlijk waren bereid. Zelf koos ik voor de Bombay Sandwich; speltdesembrood met zoete aardappel, korianderpesto en pinda’s. Heel erg lekker! Er staan ook lekkere salades op het menu, maar omdat we flink aan het wandelen waren had iedereen zin in een stevige boterham.

echt alkmaar

echt alkmaar

echt alkmaar

echt alkmaar

echt alkmaar

Ook het ontbijt menu ziet er voortreffelijk uit; van homemade granola tot havermout en gepocheerde eitjes. En laten we de zoete snacks niet vergeten. Wij zaten precies bij de bar met onze neus op plateaus met lekkernijen. De chocolade bietencake was ik er nieuwsgierig naar, dus die bestelden we nog als toetje om te delen. Je krijgt een flinke plak, dus prima om met zijn tweeën of drieën te delen! De cake was lekker van smaak en goed smeuïg.

De prijzen zijn prima; deze liggen tussen de €5 en €10. Aan de voorgevel zit nog een klein zonnig terras, heerlijk om nog even de laatste zonnestralen van het seizoen mee te pakken!

echt alkmaar

echt alkmaar

echt alkmaar

echt alkmaar

Conclusie? Een aanrader, als ik weer in Alkmaar ben, breng ik zeker weer een bezoekje!

Echt
Marktstraat 4
Alkmaar
www.echtalkmaar.nl

echt alkmaar

echt alkmaar

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment