Broodjes, Wraps & OmeletRecepten

Drie keer favoriet broodbeleg

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 juni 2017 1 Comment
favoriet broodbeleg

Brood, je kunt me er voor wakker maken. Er gaat niks boven een verse boterham met een knapperige korst en lekker beleg. Ik vind salades ontzettend lekker, maar het merendeel van mijn lunches bestaat toch wel uit brood. Gewoon een doodnormale volkoren boterham met vers beleg. Ik raak er goed vol van en het biedt voor mij de perfecte combinatie van voedingswaarden. Becel daagde me uit om aan de slag te gaan met lekkere creaties voor broodbeleg. Nu moet ik bekennen dat ik vrijwel altijd een standaard riedeltje van broodbeleg heb die goed binnen mijn voedingspatroon past, maar met de nieuwe Becel producten wist ik wel direct raad. Het zijn drie margarine producten waar extra olieën aan toe zijn gevoegd; Becel met walnootolie, met kokos- en amandelolie en avocado- en limoenolie. En dan vraag je je af, proef je dit dan ook? Jazeker, ik vind ze verrassend lekker.

Drie keer favoriet broodbeleg

Iedere dag eet ik ongeveer drie boterhammen, het varieert wel eens met wat ik verder nog ga eten, maar dit is wel meestal de basis. Op mijn bordje ligt in ieder geval altijd kipfilet, een ei en rauwkost. Omdat dit soms wel wat saai is, wissel ik dit af met bijvoorbeeld geitenkaas, hummus of rookvlees. Het liefst sluit ik af met een zoete boterham waarbij pure hagelslag favoriet is, maar hee dat doe ik ook niet elke dag. In de zomer vind ik aardbeien trouwens ook fantastisch. Omdat ik zo kan genieten van mijn boterhammen, leek het mij leuk mijn broodbeleg met jullie te delen als inspiratie voor jullie eigen boterham. Samen met de nieuwe Becel met walnoot, met kokos en met avocado zorgt dit namelijk voor heerlijke combinaties.

favoriet broodbeleg

Boterham 1 met Becel met avocado-olie & limoenolie
 • 1 volkoren boterham
 • 10 gram Becel met avocado
 • 20 gram kipfilet
 • 1/2 tomaat
 • 1 ei
Boterham 2 met Becel met walnootolie
 • 1 volkoren boterham
 • 10 gram Becel met walnoot
 • 20 gram zachte geitenkaas
 • 1 tl honing
 • 1/2 tl chiazaad
Boterham 3 met Becel met kokosolie & amandelolie
 • 1 volkoren boterham
 • 10 gram Becel met kokos
 • 50 gram aardbeien
 • 20 gram Hüttenkase

Wist je dat de basis van Becel uit een mix van onder meer koolzaad-, lijnzaad- en zonnebloemolie bestaat? Daaraan is nu dus ofwel walnootolie, kokos- en amandelolie of avocado- en limoenolie toegevoegd. De producten zijn 100% plantaardig en dus vrij van dierlijke ingrediënten. En bovendien zijn ze alle drie vrij van conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

favoriet broodbeleg

favoriet broodbeleg

favoriet broodbeleg

Nog meer inspiratie voor broodbeleg

De nieuwe margarine producten van Becel kun je goed combineren met ander broodbeleg, maar zijn ook heerlijk om als spread op je boterham te smeren met wat extra rauwkost bijvoorbeeld. Heb je geen zin in brood? Je kunt het ook smeren op wraps, crackers of toastjes. En ben je nog op zoek naar wat extra inspiratie? Wat dacht je van een boterham met vijgen, sinaasappel en Becel met walnootolie of (cranberry)jam, blauwe bessen en Becel met kokosolie? Óf een wrap met gerookte zalm en Becel met avocado-olie of een cracker met Becel met avocado-olie, komkommer, tomaat en falafel. Variaties genoeg te bedenken.

Vertel, eet jij vaak brood en wat is je favoriete broodbeleg? 

*Dit artikel is in samenwerking met Becel tot stand gekomen*

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Britt 8 juni 2017 at 15:50

Ik eet zelf heel vaak appelstroop met chiazaad eroverheen, of augurken met chilisaus! Verder vind ik komkommersalade ook heel erg lekker!

Reply

Leave a Comment