SportSportswear & gear

Draadloze oordopjes tijdens het sporten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 juni 2014 8 Comments
Denon draadloze oordopjes

Eén van mijn grootste irritaties tijdens het sporten is het draad van mijn oordopjes naar mijn telefoon. Ondanks dat ik het draad altijd vanuit mijn SPIbelt, onder mijn shirt en sportbh doortrek naar boven, heb ik er ruzie mee. Het draad is te lang en door mijn uitbundige bewegingen tijdens het sporten haak ik altijd wel een keer in het draad waardoor ik de oordopjes woest uit mijn oren trek. Toen ik dus een persbericht ontving van de Denon Exercise Freak, wist ik dat ik deze wilde testen! Een sporthoofdtelefoon zonder draad, op basis van bluetooth, het leek mij ideaal.

Ik ontving een knaloranje setje oordopjes en het eerste wat me opviel was hoe groot ze waren. Het lijkt wel een gehoorapparaat! Natuurlijk wilde ik ze gelijk uitproberen, maar de batterij moest eerst opgeladen worden. Dit doe je heel eenvoudig met een USB kabel en binnen een paar uurtjes waren de oordopjes opgeladen. Vervolgens kun je 7 uur met de batterij doen, dus dat is ideaal! Verbinding maken gaat heel makkelijk;  je doet de hoofdtelefoon aan door de play-knop op het rechter oortje een paar seconden ingedrukt te houden en je zet de bluetooth functie van je telefoon aan, de telefoon vindt de Denon Exercise Freak en vervolgens kun je verbinding maken.

Denon draadloze oordopjes

 

Bij de hoofdtelefoon worden meerdere maten oordopjes geleverd, neem dus even de tijd om te testen welke maat geschikt is voor jou. Als dat allemaal is gelukt, kun je gaan. Je zet de muziek op de telefoon aan en verder kun je met de hoofdtelefoon bedienen (harder, zachter, pauze). Eenmaal in mijn oren vond ik het wel meevallen met de grootte van de hoofdtelefoon, ook zat het comfortabel. Tijdens het hardlopen vond ik echter toch wel dat de oordopjes een beetje zwaar waren, ik voelde ze goed zitten en ze bewogen ook een beetje heen en weer. Maar dat kan ook door mijn kleine oortjes komen.

Denon draadloze oordopjes

Het aller aller grootste voordeel? Het geluid! Wat een fantastisch geluid komt eruit, je hoort een goede bas en ik was volledig van de buitenwereld afgesloten (overigens ook weer niet echt handig tijdens hardlopen met oversteken bijvoorbeeld, extra goed uitkijken dus!).

De prijs daarentegen is weer iets minder, ik vind €130 best prijzig voor een paar oordopjes. Zou dat zelf niet zo snel uitgeven aan oordopjes. Toch vind ik muziek tijdens sporten wel heel belangrijk, en je kunt de hoofdtelefoon ook dagelijks gebruiken, leuk verjaardagskadootje dus?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Avatar
Cindy 9 mei 2016 at 14:50

Wauw! hele gave draadloze oordopjes, ik gebruik nu de Jabra sport oordopjes en deze zijn ook prima, ik vind de prijs van deze best hoog..

Reply
Avatar
Sport oordopjes . nl 11 juli 2014 at 00:11

Wij merken ook dat veel klanten het liefst zouden kiezen voor bluetooth oordopjes maar vaak tegen de prijs aanhikken. Een goed alternatief voor bijvoorbeeld Denon is de Plantronics BackBeat 903+ en Backbeat Fit sport koptelefoon. Ook prijzig maar gunstiger geprijsd. Plantronics ontwikkeld al jaren dit type draadloze oordopjes voor het Amerikaanse leger waardoor de kwaliteit zeer goed is. Ook het geluid voor muziek en spraak is bij deze headsets, net als bij de Denon, van geweldige kwaliteit. Je kunt zoals je al schrijft jezelf helemaal verliezen in hardlopen of andere sport als de motivatie je favoriete muziek is.

Reply
Jessica
Jessica 12 juli 2014 at 21:26

De Backbeat Fitsport lijken me hele mooie oordopjes! Nog steeds prijzig, maar wel een uitkomst…

Reply
Avatar
Marieke 2 juli 2014 at 16:36

Lijkt mij erg fijn om dat draadje niet meer te hebben. Irritant ding! Maar dat ze wat zwaar zijn is dan weer onhandig en gaat je batterij niet nog sneller leeg door bluetooth?

Reply
Avatar
Nienke - glowmag.nl 28 juni 2014 at 20:54

Leuke review en goed om te lezen! Heb ze ook nog liggen om te testen en dat ga ik nu zeker gauw doen.
BTW: wat een MOOIE nieuwe site heb je! :-)

Reply
Avatar
Irma 28 juni 2014 at 12:43

Wat simpel en handig bedacht!

Reply
Avatar
Amy 28 juni 2014 at 11:56

Wow mag ik ze ook niet testen ;) ben zeker nieuwsgierig maar net als jij kleine oren ;)

Reply
Avatar
Nathalie 28 juni 2014 at 09:21

Wauw! Lijkt me echt ideaal! Want ook ik ben altijd in gevecht met die kabels voor mijn oordopjes. Jammer alleen dat ze zo prijzig zijn..

Reply

Leave a Comment