Persoonlijk

De donkere dagen voor kerst

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 december 2017 1 Comment
donkere dagen voor kerst

De laatste weken doe ik alles op de automatische piloot. Op werk zijn het hoogtijdagen (is dat ooit wel eens anders)? Maar het valt me zwaarder dan normaal. Lange werkdagen en het gebrek aan daglicht slurpen energie. Waar ik normaal gesproken veel energie haal uit sporten en uit mijn blog, wil ik nu alleen maar met een dekentje op de bank liggen en slapen. Uurtjes hardlopen waar ik normaal gesproken veel energie van krijg, sla ik over. Ik moet mezelf een schop onder mijn kont geven om naar Crossfit te gaan en ik zit soms uren naar een leeg scherm te staren omdat ik geen inspiratie heb om te bloggen.

Geen tijd is geen prioriteit

Mensen die geen tijd hebben om te sporten, zien het niet als prioriteit zeg ik altijd. Ik ben degene die altijd het hardste roept dat je prima tijd kunt maken om te sporten, maar ik merk dat ik daar nu even geen zin in heb. Ik sport omdat ik het leuk vind, maar momenteel kost alles me teveel moeite. Werkdagen van een uur of 10 zijn geen uitzondering. In het begin van de drukte probeerde ik koste wat het kost te sporten. Ik begon om 8.00 met werken, ging om 18.30 sporten, at daarna en kroop daarna weer achter mijn computer om verder te werken. Het bloggen bewaarde ik tot het weekend, want ik wilde ook nog proberen om redelijk op tijd naar bed te gaan. Het begint me op te breken, maar ik sleep me er wel weer doorheen. Met als gevolg dat ik niet de aller gezelligste ben. Ik heb een kort lontje en heb minder energie dan normaal. En daar komt dan toch het smoesje: “ik heb geen tijd om te sporten” om de hoek kijken. Of eigenlijk gewoon “ik heb geen zin”. Ik probeer er niet al te veel aan toe te geven omdat ik weet dat ik altijd blij terug kom van sporten, maar zes keer per week sporten haal ik momenteel zeker niet. Met 3 ├á 4 keer per week sporten ben ik momenteel heel blij.

De druk van het bloggen

Doordat het doordeweeks zo druk is en ik geen zin om na een lange werkdag weer achter de computer te zitten, probeer ik het bloggen tot het weekend te beperken. Met als gevolg dat ik ook alles in het weekend wil klaar zetten voor de week. Waar ik normaal gesproken barst van de inspiratie, komt er momenteel weinig zinnigs op papier. Zul je altijd zien. De hoge werkdruk kost me zoveel energie dat alle inspiratie en creativiteit is geblokkeerd. Nu weet ik dat ik ook best wat minder kan bloggen, maar ik wil graag continuïteit op de blog houden. En ja, ik weet dat ik hiermee de lat hoog leg voor mezelf, maar zo ben ik nu eenmaal.

Zoeken naar balans

En dus is die zoektocht naar balans weer begonnen. Ik merk dat ik rust in mijn hoofd krijg yin yoga, romwod en meditatie. Dus dat probeer ik bij te blijven houden. Ook probeer ik wat minder druk op mezelf te leggen om te bloggen, al zal dat altijd een lastige blijven omdat Eat.Run.Love. toch alweer vier jaar mijn kindje is. Redelijk last minute hebben mijn vriend en ik besloten om volgende week een midweek naar Texel te gaan. Lekker uitwaaien, veel slapen, Netflixen en quality time. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop dat ik dan vol energie terugkom voor kerst en het nieuwe jaar springend in kan gaan!

Hebben er meer mensen last van de donkere dagen voor kerst?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Bianca 11 december 2017 at 17:59

Heel herkenbaar, ik wil ook 6x per week sporten en ben enorm gefrustreerd als dat niet kan. Maar dat is raar want ik sport voor mezelf en niet voor anderen. Dus ik heb soms de zin Let is go in mijn hoofd. Voor mij werkt dat.

Reply

Leave a Comment