Hardlopen / TrailrunningSport

De leukste hardloopwedstrijden in het voorjaar

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 maart 2017 2 Comments
leukste hardloopwedstrijden

Hoewel we dit weekend en deze week al een goed voorproefje hebben van het voorjaar, begint deze officieel pas op 20 maart. Ik vind het heerlijk: het wordt eerder licht en later donker, de vogeltjes fluiten en de zon begint al in kracht toe te nemen. En voor mij is het ook nog eens ideaal weer om lekker buiten te sporten! Van dat weer dat je voor het eerst een korte broek aan doet, het nog een beetje koud aanvoelt aan je benen, maar je binnen no time bent opgewarmd. Je merkt, ik ben fan! In het voorjaar zijn er ook altijd talloze leuke hardloopwedstrijden. Ondanks dat hardlopen bij mij op een iets lager pitje staat, ben ik wel van plan een aantal (korte) hardloopwedstrijden mee te pikken, omdat ik natuurlijk tijdens mijn triathlon wel gewoon 10km moet hardlopen! In deze blog de 10 leukste hardloopwedstrijden in het voorjaar.

Zandvoort Circuit Run – 26 maart

Al een aantal jaren doe ik de Zandvoort Circuit Run, altijd 12 km. Ook dit jaar ga ik deze run weer lopen. Als je mazzel hebt is het prachtig weer en loop je over een goed gevarieerd parcours. Als je pech hebt is het regenachtig met harde wind en dan is vooral het strand erg uitdagend. Daarnaast vind ik de sfeer altijd erg leuk en kom ik veel bekenden tegen. Wie gaat deze run nog meer lopen?

Rotterdam Marathon – 9 april

Eén van de populairste marathons van Nederland als je het mij vraagt. Zowel de wereldtop als duizenden lopers uit binnen- en buitenland komen naar Rotterdam om te finishen op de Coolsingel. Het is een mooi parcours en een geliefde voorjaarsmarathon. Naast de marathonafstand kun je ook een kwart marathon doen.

Wings for Life World Run – 7 mei

Ik blijf dit een mooi initiatief vinden, de Wings for Life World Run in Breda. Over heel de wereld starten op hetzelfde moment duizenden lopers om ingehaald te worden door de Catcher Car. Deze gaat een half uur na de start rijden en zodra je wordt ingehaald is jouw race voorbij. Het record van het gelopen aantal kilometers staat op 88km. Wow! Het inschrijfgeld van deze race gaat in zijn geheel naar ruggenmergonderzoek.

Vuurtorenloop Vlieland – 14 mei

Ik ben dus nog nooit op Vlieland geweest, maar het idee van in de natuur en over het strand lopen spreekt mij wel aan. Op Vlieland kun je op 14 mei 5 zeemijl (9,25km) of 10 zeemijl (18,5km) lopen tijdens de Vuurtorenloop. Het parcours is uitdagend met als hoogtepunt de beklimming van de Vuurtorenduin. Leuk om te combineren met een weekendje weg!

leukste hardloopwedstrijden

Marikenloop – 21 mei

Dit jaar viert de Marikenloop alweer haar 15de verjaardag. Een loop waar je 5 – 7,5 – 10 km kunt lopen met alleen meer vrouwen. De route start in Nijmegen en voert daarna door het bos. Ik heb hem zelf nog nooit gedaan, maar het schijnt een erg leuke loop te zijn!

Alkmaar City Run by Night – 24 mei

Cityruns by night vind ik over het algemeen altijd erg leuk. Deze gaan door de stad, ze zijn vaak wat korter en de sfeer is goed. De Alkmaar City Run by Night heeft dit jaar een 5 en een 10km loop en vindt plaats op woensdagavond. Dat is dan weer niet heel handig, maar als je in de buurt woont ook niet echt erg.

Pink Running Day – 11 juni

Op 11 juni kleuren Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Utrecht roze tijdens de Pink Running Day. Net als de Marikenloop is dit een women’s only loop waarbij tienduizenden vrouwen in actie komen voor Pink Ribbon. Het is vooral een loop voor de fun en het goede doel, verwacht dus niet de snelste tijd. Op de website van Pink Running Day vind je alle info plus kun je een startbewijs aankopen voor één van de vier edities.

Maastrichts Mooiste – 11 juni

Maastricht is één van mijn favoriete steden om naar toe te gaan voor een weekendje weg. Dus waarom niet als er een hardloop event wordt georganiseerd? Op 11 juni kun je tijdens Maastrichts Mooiste 5, 10 of 16,1 km lopen door de stad. Het langste parcours gaat ook over de Sint Pietersberg heen. Een ideetje om te combineren met een weekendje weg?

leukste hardloopwedstrijden

Grachtenloop Haarlem – 23 juni

Ik heb drie jaar met plezier in Haarlem gewoond, wat een super leuke stad vind ik dit! Nog steeds ga ik er met erg veel plezier naar toe. De Grachtenloop is een jaarlijks terugkerend evenement wat op vrijdagavond plaatsvindt. De route gaat langs de – je raadt het al – Haarlemse grachten en door de Haarlemse binnenstad en kent veel gezelligheid.

Trailweekend Loopwijzer – 12-15 mei of 16-19 juni

Ok, dit is geen wedstrijd, maar ik vind wel dat het trailweekend van Loopwijzer een plekje in deze lijst verdient. Een weekend in de Ardennen met elke dag een mooie trail, hardlooptechniek trainingen en een video analyse. Ik ben vorig jaar zelfs twee keer geweest en ben zeker van plan dit jaar weer één van de weekenden mee te gaan. Ik vind trailrunnen echt fantastisch, het geeft mij zoveel rust.

En als je dan toch gaat hardlopen, dan wil je wel leuke hardloopkleding aan toch? Wat dacht je van dit leuke setje van Adidas? Ik draag de nieuwste Ultraboost X en die geven vleugels!

leukste hardloopwedstrijden

leukste hardloopwedstrijden

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Britt 15 maart 2017 at 20:03

Handig artikel, zo zie je precies wat, waar en wanneer, vaker doen!

Reply
Avatar
Hanne 14 maart 2017 at 10:09

Bedankt voor de tips! Zelf doe ik (fingers crossed) mee aan Damme-Brugge-Damme (21km) op 23/04: je kunt ook 4 of 10km lopen. Verder ben ik al ingeschreven voor de 20km door Brussel op 28/05.

Maastrichts Mooiste & het Trailweekend in de Ardennen spreken me wel aan! De eerste zon geeft vleugels :-)

Reply

Leave a Comment